bugün
- arjantin mısır maçı13
- sözlüğünü başka sözlükle aldatan hain yazar6
- ankara da nato zirvesi12
- adana sokak lezzetleri5
- ctrlx'in ayakları13
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler4
- 7 temmuz 2026 arjantin mısır maçı10
- tek başına5
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz8
- messi uzaylı abi5
- donald trump'ın anıtkabir'i ziyaret etmemesi12
- 23 yaş7
- tüm sözlükte saygı gören bir yazarsınız2
- rafadan yumurta kaç dk olmalı13
- avm otoparkında uygunsuz çifte bağıran kadın18
- tanrı mı bizi yarattı tanrıyı mı biz yarattık9
- sözlüğün en muhteşem yazarlarının fotoğrafları12
- 7 temmuz 2026 messi balonunun patlaması3
- üst düzey yönetici olabilmek için gerekenler9
- yıldırım bayezid2
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı24
- 2026 dünya kupası27
- komünizmi iyi bir şey sanmak4
- vurdurmuş erkek nasıl anlaşılır11
- iri kıyım kadın çekiciliği5
- türkiye komünist partisi4
- ikinci abdulhamid2
- balık burcu bir sözlük kızıyla evlenebilirim16
- sohbet2
- gülüyorum ama mutlu değilim3
- yazarların mezun olduğu okullar8
- 7 temmuz 2026 deniz göktaş'ın cezaevi mektubu3
- mısır3
- arjantin3
- ursula2
- trump necla ablayı ziyaret edecek mi5
- dövmesi olan erkek9
- sağ liberalizm3
- yoğurt11
- ülkenin kendi içinde liberal ekonomi olması3
- lionel messi6
- aylık 342 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- sol liberal ne amk3
- psikoloji bilim midir6
- trump'ın tr'ye 5 f35 vereceğiz açıklaması5
- erdoğan ın dünya lideri olması5
- atm'ye ateme diyen hanzo13
- saraca finch house21
- yunanistan dışişleri bakanının karşılanmaması4
- reisin tam bir reis olması4
Emperyalisitlere karşı olan bu kitle her zaman emperyalistlere hizmet etmiştir. 60'da da 70'de de 80'de de bu hep böyle olmuştur. Geçenlerde yazlığımızın tavan arasına çıktım ve orada yıllanmış gazetelerle karşılaştım. Milliyet gazetesinde itirafları yayınlanan eski devrimcilerimizden ve deli fişeklerimizden Sarp Kuray beni hayrete düşürdü.
Sarp Kuray açıklamalarında " Devrimcilik, ilericilik, Atatürkçülük, 27 Mayısçılık" şamataları arkasında kurulan sinsi tuzaklar, gençlerimizin başına örülen kirli çoraplar "insanca yaşamak, hakça bölüşmek " çığlıklarıyla birlikte akıl almaz hırsızlıklar, vurgunlar talanlar.. Ve Devletin bakanlık koltuğuna oturmuş şahısların gaflet ve ihanetleri hepsi var.
Sarp Kuray söze, biz 27 Mayısçıyız! diye başlıyor. Arkasını getirmekle gecikmiyor "Biz Atatürkçüyüz. Onun binbir sıkıntı içinde geçen gençlik yılları, işte o "27 Mayıscılık" isterisinden, Lenin, Stalin zihniyetine yapıştırılan yeni Atatürkçülük oyunundan doğuyor. Dün, DP karşısında seçim kazanamayan CHP kurmayları, nasıl bir takım gençlerimizi meydanlara sürüp bir darbe zemini hazırladılarsa, 1970'li yıllarda da bir başka takım siyasiler ve subaylar Marksist bir ayaklanma için Sarp Kuray ve arkadaşlarından istifade etmeye çalıştılar.
Sarp Kuray diyor ki,
Bir takım üst rütbeli subaylar 27 Mayıs benzeri ama daha radikal, daha sol bir askeri darbe ile Türkiye'deki siyasal iktidarı ele geçirmeyi amaçlıyordu.
Bizden, Türkiye'yi bir askeri darbeye hazırlamamız istendi.
Biz bu radikal akımın içinde gençlik olarak yerimizi aldık, Önümüze konan hedef 9 Mart'tı 9 Mart'ı yapamadılar; 12 Mart'ı yaptılar.
Peki sonra?
... Daha sol bir askeri darbe yapmak ve vatanı kurtarmak için Sarp Kuray'ın da içinde bulunduğu terör, cinayet, soygun.. olaylarının faillerini mahkeme huzurunda! Kanunlarımıza göre işlenen suçun cezası idam! Ama mahkeme başkanı, bir başka kılıf hazırlıyor. idam cezası vermemek için "Türkiye, Peragonya Cumhuriyeti değildir. Sarp Kuray ve arkadaşlarının gücü, devleti yıkmaya yetmezdi diyor.
Yaşasın huhuk.
Sarp Kuray, açıklamalalarına devam ediyor.
.. Deniz Gezmiş'i ben sakladım. Bunu herkes biliyor. Deniz Gezmiş, benim elbiselerimle yakalandı. Deniz Gezmiş'i saklandığı bir evden diğerine Orman Bakanı Turan Şahin'in makam arabası taşıyordu. Müthiş bir ihanet! CHP'li bakan Turan Şahin, içinde yer aldığı hükümeti yıkmak isteyen çetecilerle birlikte çalışmış. Bu tipik, CHP zihniyetidir. Yaşasın demokrasi.
Sonra, Sarp Kuray!ı cezaevinden kurtarmak ve yurt dışına kaçırmak için birtakım etkili ve yetkili kişilerin, tabi "Atatürk ilke ve ınkılaplarının ışığı altında" bitmez tükenmez çırpınmaları başlamış.
Sarp Kuray; Tuzağa düşürüldük! CiA'nın bir komplosuna kurban gittik. Paratoner olarak kullanıldık.
Sarp Kuray açıklamalarında " Devrimcilik, ilericilik, Atatürkçülük, 27 Mayısçılık" şamataları arkasında kurulan sinsi tuzaklar, gençlerimizin başına örülen kirli çoraplar "insanca yaşamak, hakça bölüşmek " çığlıklarıyla birlikte akıl almaz hırsızlıklar, vurgunlar talanlar.. Ve Devletin bakanlık koltuğuna oturmuş şahısların gaflet ve ihanetleri hepsi var.
Sarp Kuray söze, biz 27 Mayısçıyız! diye başlıyor. Arkasını getirmekle gecikmiyor "Biz Atatürkçüyüz. Onun binbir sıkıntı içinde geçen gençlik yılları, işte o "27 Mayıscılık" isterisinden, Lenin, Stalin zihniyetine yapıştırılan yeni Atatürkçülük oyunundan doğuyor. Dün, DP karşısında seçim kazanamayan CHP kurmayları, nasıl bir takım gençlerimizi meydanlara sürüp bir darbe zemini hazırladılarsa, 1970'li yıllarda da bir başka takım siyasiler ve subaylar Marksist bir ayaklanma için Sarp Kuray ve arkadaşlarından istifade etmeye çalıştılar.
Sarp Kuray diyor ki,
Bir takım üst rütbeli subaylar 27 Mayıs benzeri ama daha radikal, daha sol bir askeri darbe ile Türkiye'deki siyasal iktidarı ele geçirmeyi amaçlıyordu.
Bizden, Türkiye'yi bir askeri darbeye hazırlamamız istendi.
Biz bu radikal akımın içinde gençlik olarak yerimizi aldık, Önümüze konan hedef 9 Mart'tı 9 Mart'ı yapamadılar; 12 Mart'ı yaptılar.
Peki sonra?
... Daha sol bir askeri darbe yapmak ve vatanı kurtarmak için Sarp Kuray'ın da içinde bulunduğu terör, cinayet, soygun.. olaylarının faillerini mahkeme huzurunda! Kanunlarımıza göre işlenen suçun cezası idam! Ama mahkeme başkanı, bir başka kılıf hazırlıyor. idam cezası vermemek için "Türkiye, Peragonya Cumhuriyeti değildir. Sarp Kuray ve arkadaşlarının gücü, devleti yıkmaya yetmezdi diyor.
Yaşasın huhuk.
Sarp Kuray, açıklamalalarına devam ediyor.
.. Deniz Gezmiş'i ben sakladım. Bunu herkes biliyor. Deniz Gezmiş, benim elbiselerimle yakalandı. Deniz Gezmiş'i saklandığı bir evden diğerine Orman Bakanı Turan Şahin'in makam arabası taşıyordu. Müthiş bir ihanet! CHP'li bakan Turan Şahin, içinde yer aldığı hükümeti yıkmak isteyen çetecilerle birlikte çalışmış. Bu tipik, CHP zihniyetidir. Yaşasın demokrasi.
Sonra, Sarp Kuray!ı cezaevinden kurtarmak ve yurt dışına kaçırmak için birtakım etkili ve yetkili kişilerin, tabi "Atatürk ilke ve ınkılaplarının ışığı altında" bitmez tükenmez çırpınmaları başlamış.
Sarp Kuray; Tuzağa düşürüldük! CiA'nın bir komplosuna kurban gittik. Paratoner olarak kullanıldık.
arkadaşlar sol farklı komünistlik farklı bir durum solcu kardeşlerle sıkıntımızın olduğunu düşünmüyorum.
(bkz: tatlı su müslümanları)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar