bugün

daha çok 80 lerde yapılan eylemdir. bir de kasetçilere boş kaset götürüp sevilen şarkılardan liste oluşturup , karma kaset yaptırma modası vardı.
insani bir zaman psikopata baglayan davranisti. saatlerce bir sarki cekmek icin radyo basinda beklenirdi. hatta radyoya canli baglanip sesini kayit edenler bile vardi. ama hayat cok gelisti ve degisti. artik boyle seyler yapilmaz oldu.
Güzel Şarkilarla Doldurulmak istenen kasedin, düzgün ayarlanmamasi durumunda bi önceki şarkinin içinede edilebildiği bir durumdur. Önceki Şarkinin Ortalarinda Yeni Şarkimiz Başlar, küfürler edilip ,kaset baştan silinir..
yapılacak eylemin çogunlukla radyo jingle ı, reklam veyahut dj sözleriyle kesilip akabinde küfürler eşliğinde kasetin başa sarılmasıyla sonlanabilecek eylem. artık mp3 ve cd çalarlar var, şimdilerde yapmaya gerek varmı acaba diye düşündüren hadise..stress olmaya gerek yok..
arada radyonun cıngılının çalmaması için dua edilirdi ki şarkının radyodan kopyalandığı belli olmasındır.
şimdiki gençlerin* ne kadar şanslı olduğunu hatırlatan hadiselerden yalnızca biri.*
Kasetin yanlış kaydedilmesinden sonra silinip üzerine şarkı tekrar çekilirdi. bu eylemde her seferinde şarkının ses kalitesini düşürür ve en sonunda kasetin içinde şarkıyı anımsatan bir uğultudan başka birşey kalmazdı.
sarkinin en guzel yerinde konusan dj hasta ederdi adamı. ne günlerdi o günler, güzel günlerdi.
Hatta insanlar kendilerine özel radyo programları yaparlardı *. Şarkıları radyodan kaydeder üstüne evet şimdi şundan şunu dinleyeceksiniz denir, arkadaşlar eve çağrılıp onlarıda bu radyo programına telefon konuğu yapılabilir, hatta ağızla uyduruk bir cingıl çalınır dı,da,di diye...

bir kaset doldurulduktan sonra artık 10-11 yaşındaki bir çocuğu mutlu edecek, hatta gurur duymasını sağlayacak bir çalışmaya imza atılmıştır bile.
Sevgililer birbirlerine radyodan kaset doldurup hediye ederdi.
ev ahalini sus pus oturtup, azarlayıp, gözler faltaşı gibi açık bir vaziyette bir tek kişinin bile ağzının açılmasını engelleyerek, türlü şebekliklerle ortamı sessizleştirip kayıt devam ederdi. kötü yanıysa nedense hep şarkının sonlarına doğru yakalanırdı. şimdi şöyle bir geriye dönüp bakıldığında çocukluğun ta kendisiydi.
djin parçanın son saniyelerinde konuşmaya girmesiyle aniden ''stop''a basılarak, parçanın mahvolmaması için heyecan yaratan durumdur.
şarkının başını denk getirmek için uğraştırır. ortamı sessiz tutmak için uğraşırsınız.dj in sesini almamak için uğraşırsınız.ama hiç birini başaramazsınız.ne günlerdi be.
kafana göre hazırladığın minimal albümde istediğin tek bir şarkı kalmıştır ve günlerce radyoda onun çalması için beklemişsindir nitekim dj sonunda o şarkıyı bilmem kim için geliyor diye anonsu yapar ve akabinde recorda basarsın dünyalar senindir fakat şarkının tam da gaz kısmında yani artık gülümsemekten ağzımızın kulaklara tur bindirdiği sırada yan odadan annenin: kıs şunun sesiniiiii diye kayda ortak olmasıyla 3-5 saniyeliğine hayattan kopmanıza yol açabilir daha sonra sinir krizlerine girip girip çıkamamanıza sebebiyet veren durumlara da yelken açardı vakt-i zamanında...
sevilen arkadaslara sarki soyletilip bos kasede kaydedilirdi. lise caginda mezun olmaya ceyrek kalmisken geyiklediginiz arkadaslarinizin hos nagmelerini bu kasetten dinleyip kah gulumsersiniz mutlu gecmis gunlerinize , kah aglarsiniz artik aranizda olmayanlara. en onemlisi ve guzeli ise kaset dinlendikce o gunlerin tekrar tekrar hatirlanmasidir. hatira defteri yazdirmaktan daha guzeldi. bir ust modeli ise forma ve gomlek imzalatmaktir.
korsancılığın başlamadan önce insanların uyguladığı yöntemdir. ilk korsancılık eylemidir aslında.
1969-1978 yılları arası 1000 lerce şarkı kayıt etmiştim.
(bkz: doksanlarda çocuk olmak).
bir mikrofonla üzerine kendiniz sesler, sözler eklemediğinizde yarım kalacak eylemdir. *
kayıt sırasında dış ortam sesini almadığını öğrenene kadar çıt çıkarmadan yapılan işlemdir.
cdlerin ve dvdlerin daha üretilmediği zamanlarda teknoloji tekerleğimiz olan kasetlere deli gibi radyolardan çalan müzikleri çift kaset çalarlı müzik setimizden az kaydetmemişizdir. Radyolar uyanıpda araya reklam atmaya başlayıncaya kadar tabiki...
bir zamanlar yapılan keyifli, uğraştırıcı eylem. radyocunun konuşmayı kestiği ve reklamların bittiği an özenle beklenir ve şarkı kasete çekilirdi. şarkı temiz bir final yaparsa da zafer kazanmış bir şekilde işlem tamamlanırdı.
nostalji.
daha sonra paraya ve kontore kıyıp nokia 3210 dan sevdiceğe sözlerini mesaj atmayla devam eder. komik olan mesajların sadece 140 mı 160 karakter mi ne o şekilde gönderiliyor olması ve üç dört mesaj birden yazmayı gerektiren bir durum olması. *

hayır yazıp yollasan tek tek arada kalan zaman bütün romantizmi bozardı, o yüzden önce yazar kaydeder sonra ışık hızıyla birbiri ardına yollamaya çalışırdın.

tabi benim gibi malaklar heyecandan hep, bi kıçından bi başından yolladığı için romantizm biraz zor yaşanırdı. *
o güzelim şarkı çaldığı esnada radyo spikerinin adice "radyo 85.. radyo 85.. sizin kanalınızzzz" demesiyle şarkının içine edildiği durumdur. 90'ların baş belasıdır. hatta utanmadan şarkı çalarken şarkıya eşlik eden spikerler de lanet okutmuştur.