bugün
- bu ülkede pezevenkler kemalisttir26
- laikliğin halka sorulmadan getirilmesi28
- galerinizde bulunan en saçma fotoğraf3
- arda güler4
- hem ahmet kayacı hem atatürkçü olmak6
- mokv geldi mi8
- rümeysa eker6
- kendi değerini başkalarının gözünden ölçen insan10
- karton toplayan prenses ve yedi penisler8
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle31
- özgür özel mallığı2
- havva öztel4
- 5 haziran 2026 san marino bangladeş maçı4
- hakan safi5
- kadınların aradığı erkek modeli11
- özel'in talebiyle zeyrek'e 950 bin euro verdim15
- halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek3
- chpli belediye başkanlarının rüşvet ve seks zaafı2
- yaz dizileri2
- kılıçdaroğlu ndan yolsuzluk çıkışı2
- ortamın enerjisini düşüren insan3
- evlilik masrafları16
- mesai bittiği gibi çıkmanın ayıp sayılması9
- çilek yerken ağza osuruk tadı gelmesi3
- kürtlerin vatan haini olmakla haklı olması5
- gül gibi kız olma kriterleri9
- vedat bey'in görkemli hayatı2
- penis deliğinden içeri giren kene9
- taylor sands2
- üniversite hayatı8
- sucsuz yere hapis yatmak2
- en gey özelliğiniz10
- 30 30 1503
- göt deliği yalatmak11
- bakir yazarlar3
- bu dünyaya çocuk getirmek17
- her gün mastürbasyon yapmak hastalıklı mıdır7
- deniz görmeden yaşayamam insanı3
- bir hatunu kıvama getirip yatağa atmak7
- ilk buluşmada sakso çekmeye yeltenen kız7
- giresun da tatil yapmak2
- güne iyi başlatan şeyler3
- memurların asgari ücret alması5
- sevgilinin en yakın arkadaşı ile yatmak5
- anın görüntüsü27
- tatile çıkılmayacak arkadaş tipleri4
- ali cabbar5
- yakışıklı olmanın zararları5
- gelmiş geçmiş en iyi stoper7
- otomatik vites araba kullanan erkek3
prof. dr. muzaffer sofuoğlu, sakarya/hendek eşrafından atike hanım sofuoğlu'nun oğlu olup 1924 yılında hendek'te doğdu. ilkokulu adapazarı'nda büyük gazi ilkokulu'nda okudu. adapazarı'nda ortaokulu bitirdikten sonra kabataş lisesi'ne girdi. lise öğreniminden sonra ankara tıp fakültesi'nde deniz kuvvetleri komutanlığı adına okudu. ankara tıp fakültesi'ni bitirdikten sonra deniz kuvvetlerine bağlı askeri hastanelerde görev yaptı. 1959 yılında binbaşı rütbesindeyken ordudan istifa ederek ayrıldı. kanada quabek eyaletine gitti. 1961 yılında da kanada'dan ayrılarak abd'ye yerleşti. 1961 yılından bu yana ohio eyaletinde kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapmaktadır. prof. dr. muzaffer sofuoğlu, 1971 yılında hendek yeşiller mahallesinde annesinin isminin verildiği beş derslikli atike hanım ilkokulu'nu yaptırarak, okulu milli eğitim bakanligi'na teslim etti. bayındırlık il müdürlüğünden emekli olan ağabeyi nurettin sofuoğlu da okulun yapımına maddi ve manevi katkıda bulundu. beş derslikli okul ihtiyaca cevap vermediği için dr. muzaffer sofuoğlu 12.000 amerikan doları bağışlayarak okul bahçesinde on iki derslikli ek binanın yapımını başlattı. milli eğitim bakanlığı da binanın yapımını tamamladı. prof. dr. muzaffer sofuoğlu ve ağabeyi nurettin sofuoğlu, babaları cevdet sofuoğlu'ndan kalan yeşiller mahallesindeki üç dönümlük arsayı milli eğitim bakanligi'na anadolu lisesi yapma koşulu ile bağışladılar. bu arsaya da milli eğitim bakanlığı atike hanım anadolu lisesi'ni inşa etti. nisan 2006'da okulun kapali spor salonu ve derslik ihtiyacını gidermek amacıyla, okulun yanındaki bir buçuk dönümlük arsayı 90.000 ytl ye alarak hendek belediyesi aracılığıyla atike hanım anadolu lisesi'ne hibe etti. büyük hayırsever prof. dr. muzaffer sofuoğlu atike hanım anadolu lisesi açıldığından bu yana zaman zaman okulun yapım ve onarımıyla ilgili maddi katkılarda bulunmuştur. prof dr. muzaffer sofuoğlu, yaşamını hala amerika' da sürdürüyor ama sakarya'da okullar yaptırmaya da devam ediyor. biyografisini artık geçelim. ben de bu lisenin mezunlarındanım. elleri öpülesi insana ilçemizdeki tek anadolu lisesi için teşekkürü borç biliyorum. he o okulu çekenbilir o ayrı.
her sene okula gelip, öğrenci ve öğretmenlere şikayet ve isteklerini sorardı. bana yaptı bizzat. nöbetçiydim geldiği gün. gel kızım dedi. oturduk. tanıştık. anlat nelerden memnun değilsiniz okulda dedi. çok sıcakkanlı bir tonton amcacık kendisi. tek anlayamadığımız; her sene aynı kıyafetle gelmesidir. okula biz gitmeden önce de bu böyleymiş sonra da böyle olmuş biz varken de böyleydi. her sene aynı takım elbise gömlek rozet bilumum aksesuarlar gelirdi.
ha bide kabataş lisesi'nde okuduğundan olsa gerek bizi kabataş lisesiyle kardeş okul ilan etmişti. öyle hissetmiş cancağzım napacaksın. sister school falan diye yazdı astı panoya gezi düzenledi, tuttu 20-30 kişilik bir grup yaptı bizden kardeş okulumuzu ziyarete götürdü. o grubun içindeydim. bizi karşılayacaklar gezdirecekler falan beklentilerimiz var tabi. lise defteri çekilmiş orada denizin dibi tarih kokuyor buram buram, biz de deniz bile yok, muzaffer amca olmasa okul bile olmayacaktı hatta. bi gittik, kimsenin umrunda değiliz. okulu bize güvenlik gezdirdi çıktık gittik. kızdık sonra böyle kardeş mi olunur onlar bizim okula gelse böyle mi yaparız diye. zaten gelmediler de. bence kardeş falan da değildik; o öyle hissediyordu. ama olsun gezmiş, görmüş olduk sağolsun, varolsun. akrabası olan kenan sofuoğlunu bile getirtti küçücük okulumuza. ellerinden öpüyorum.
her sene okula gelip, öğrenci ve öğretmenlere şikayet ve isteklerini sorardı. bana yaptı bizzat. nöbetçiydim geldiği gün. gel kızım dedi. oturduk. tanıştık. anlat nelerden memnun değilsiniz okulda dedi. çok sıcakkanlı bir tonton amcacık kendisi. tek anlayamadığımız; her sene aynı kıyafetle gelmesidir. okula biz gitmeden önce de bu böyleymiş sonra da böyle olmuş biz varken de böyleydi. her sene aynı takım elbise gömlek rozet bilumum aksesuarlar gelirdi.
ha bide kabataş lisesi'nde okuduğundan olsa gerek bizi kabataş lisesiyle kardeş okul ilan etmişti. öyle hissetmiş cancağzım napacaksın. sister school falan diye yazdı astı panoya gezi düzenledi, tuttu 20-30 kişilik bir grup yaptı bizden kardeş okulumuzu ziyarete götürdü. o grubun içindeydim. bizi karşılayacaklar gezdirecekler falan beklentilerimiz var tabi. lise defteri çekilmiş orada denizin dibi tarih kokuyor buram buram, biz de deniz bile yok, muzaffer amca olmasa okul bile olmayacaktı hatta. bi gittik, kimsenin umrunda değiliz. okulu bize güvenlik gezdirdi çıktık gittik. kızdık sonra böyle kardeş mi olunur onlar bizim okula gelse böyle mi yaparız diye. zaten gelmediler de. bence kardeş falan da değildik; o öyle hissediyordu. ama olsun gezmiş, görmüş olduk sağolsun, varolsun. akrabası olan kenan sofuoğlunu bile getirtti küçücük okulumuza. ellerinden öpüyorum.
vefatıyla üzmüş hayırseverdir.
güncel Önemli Başlıklar