bugün
- 40 yaş altı sözlük bebeleri4
- klima açıp yorgan altında uyumak3
- fransızcadan türkçeye geçmiş kelimeler5
- kadir inanır'ın kürt olması4
- neşemizi öldürdüler4
- küresel affetme günü3
- sözlük kızları toplansın bir şey diyeceğim3
- merhaba arkadaşlar beni hatırladınız mı3
- sözlük kızlarının 30 luk teyzeler olması3
- arzu edilene ulaşıldığında anlam ifade etmemesi4
- elle yiyip şişeden içenler5
- herkesin bir felsefesi varmış gibi yapması2
- kadınların piç erkek tercihi17
- primo levi2
- ben kararımı verdim2
- dinozorların gerçekten yaşadığını sanan cahiller10
- 7 temmuz 2026 abd belçika maçı7
- gianni infantino2
- en çok hoşa giden doğa olayı11
- hayata tutunamamak2
- karı kıza para yedirir misiniz17
- 7 temmuz 2026 dünya kupası maçları2
- günün şiiri22
- izmir'de başörtülü kadını sahilden kovan seküler21
- kurtuluş savaşı'nın müfredattan kaldırılması26
- lahmacunu elle yiyen kız2
- günün sözü2
- diamond bosphorus17
- besle kargayı5
- osururken götten alev çıkması12
- bir kadınla bir erkeğin yakın arkadaş olması13
- sözlüğün karizmatik şairi2
- imamoğlu'nun 1 günde 3 davaya girmesi20
- 20672
- uzun yol araba yolculuğunu çekilir yapacak şey14
- bıcır bıcır sözlük kızı vs maymun sözlük erkeği12
- evlenilmeyecek kız tipi11
- erkeklerin zayıf kız sevdiğini sanmak4
- ragnar rockefeller38
- 6 temmuz 2026 portekiz ispanya maçı12
- aşure getiren yakışıklı kaslı komşu10
- yön duygusuna sahip olmamak10
- şişman kızların çok neşeli olması5
- zihni göktay13
- sersem herif11
- iyi erkeklerin nerede olduğu sorunsalı7
- hoşlanılan kızın evlilik düşünmüyorum demesi9
- seksli rüyalar görmek5
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları28
- otobüste yere oturan kızlara bağıran adam10
vakko'nun lüks yönetim merkezi ile aynı sokakta merkezi bulunan sendika. sanki biraz lükse kaçmış gibi.
türk sendikacılık tarihinde çok önemli rol oynamış bir sendikadır. Özellikle sendikacılık tarihimizin önemli simalarından ziya hepbir'in başkanlık ettiği dönemde çok zirve yapmıştır. Bu dönemde berec pil fabrikası grevi gibi önemli grevler yapmışlardır. Türk - iş in bütün engellemelerine rağmen devam eden paşabahçe grevine destek veren birkaç türk iş üyesi sendikadan biridir.
Paşabahçe grevi sonrası bölünen türk sendikacılığında türk iş tarafında kalmayı seçmiş disk'e geçmemiştir. Bu durum büyük şaşınkılla karşılanmıştır. Çünkü petrol iş türk iş içerisindeki en önemli muhalif gruplardan kabul edilmektedir.
Eğer petrol iş 1967 yılında disk'e katılmış olsaydı belki bugün siyasal ve sendikal hayyat çok farklı konulardan konuşuyor olabilirdik. Çünkü disk petrol işibünyesine katamayarak o dönemde ülkenin öndegelen bir kaç sendikasından birini kaybetmiştir. Dönemin petrol iş yöneticileri disk'e katılmama kararlarının sebebini şu iki sebeple açıklar.
1. Mücadeleye türk iş içerisinde devam etmek ve türk iş içindebir farkındalık yaratmak.
2. Disk tip ekseninde kurulan bir organizasyon olduğu için sendika tabanının çoğunluğunu oluşturan Adalet partili işçileri kaybetmemek
Paşabahçe grevi sonrası bölünen türk sendikacılığında türk iş tarafında kalmayı seçmiş disk'e geçmemiştir. Bu durum büyük şaşınkılla karşılanmıştır. Çünkü petrol iş türk iş içerisindeki en önemli muhalif gruplardan kabul edilmektedir.
Eğer petrol iş 1967 yılında disk'e katılmış olsaydı belki bugün siyasal ve sendikal hayyat çok farklı konulardan konuşuyor olabilirdik. Çünkü disk petrol işibünyesine katamayarak o dönemde ülkenin öndegelen bir kaç sendikasından birini kaybetmiştir. Dönemin petrol iş yöneticileri disk'e katılmama kararlarının sebebini şu iki sebeple açıklar.
1. Mücadeleye türk iş içerisinde devam etmek ve türk iş içindebir farkındalık yaratmak.
2. Disk tip ekseninde kurulan bir organizasyon olduğu için sendika tabanının çoğunluğunu oluşturan Adalet partili işçileri kaybetmemek
Kendi işçilerine sahip çıkan, lakin taşeron işçilerin haklarını çiğnemekten de kaçınmayan sendikadır, kendi işçiler 12 de yemekhanede olurken taşeron işçileri kapıda adam bekleterek yemekhaneye almayan sendikadır. Lakin birkaç ay önce kendi haklarını savundukları gibi taşeron işçiye de sahip çıkacaklarını bandırma şube başkanından duymuştum. Gel gelelim uygulamada sıkıntı var hatta haksızlık var.
dyo boya grevinde 1,5 aya yaklaşan sürecin sonunda işveren ile anlaşarak grevi sonlandırmışlardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar