bugün
- manifest grubu vs tarkan9
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- sinem dedetaş6
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi5
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması5
- yeni parti53
- diamond bosphorus26
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı16
- berkant gültekin'in gürsel tekin'e verdiği ayar5
- popüler yazarlara bulaşıp ilgi çekmeye çalışan tip2
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- seni onaracağım diyen kadın3
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek5
- çaylaklıktan çıkıp 30 dk sonra yine çaylak olmak2
- hikayeyi devam ettir54
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak12
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek3
- kelmangeeee maaageeee kaakooo kaakooo3
- kemal kılıçdaroğlu15
- sabah sözlüğe girenlerin kaliteli ve elit olması4
- penis ağrısına iyi gelen şeyler3
- kürtlerin 100 bin yıllık tarihi2
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin6
- camlar açık çıplak yatmak2
- gezi teknesinde kızlara dans eden erkek2
- dansör3
- öğrenci evinde edinilen alışkanlıklar2
- allah olsanız peygamber yapacağınız kişi2
- araba ve ruhsatı masaya bırakıp gitmek2
- salat nedir2
- cheeseburger2
- nickten isim tahmini yapmak72
- milliyetçi hareket partisi3
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- alman finolarının ortak özellikleri2
- sokakta kavga teknikleri15
- türbanlı kızla sevişmek2
- arkadaşlar bakar mısınız28
- izmirlilerin bilmedikleri şeyler2
- mezoterapi11
- pilot bir erkekle sevgili olmak11
- sözlük yazarlarının saatleri10
- geceleri uyutmayan dertler4
- çekirge7
- gününüz nasıl geçti bakalım9
- oje kurutucu cila2
- beşiktaş ve galatasaray'ın radarındaki futbolcu2
- bitkiler de acı çeker mi sorunsalı2
- büyük filmlerden büyük replikler3
bardağın yarısını boş gören ve o bardağın bir gün tamamıyla boş olacağını bilen kişiye denir.
insanın yüzüne çarpan gerçeklerle, umutsuzluğun dibine vurduğu anda büründüğü ruh halidir. bütün umutlarının teker teker yok olmasıyla hayattan bir beklentinin kalmadığını düşünmeye başlarsın, karamsarlaşırsın birden. neden yaşadığını niye yaşadığını sorgularsın durmadan. sabah akşam dinlediğin pesimist ep 5 ile bir pesimistin gözyaşlarını akıtırsın heran. *
yarısı dolu olan bardağın nasıl yarıya indiğini, neden yarıya indiğini, neden her zaman dolu olmadığını, başkalarının bardaklarının neden ve nasıl daha dolu olduğunu, eninde sonunda bardağın tamamen boşalacağını düşünen kişi.
alışkanlık haline getiren kişilerde çekilmez olmalarına neden olan ruh hali.
hayata anlamsız gözlerle bakan insan.
hayattan bir beklentisi olmayan kimse.
bu durumu en iyi anlatabilecek bir sanatçı ise ;
(bkz: sagopa kajmer)
hayattan bir beklentisi olmayan kimse.
bu durumu en iyi anlatabilecek bir sanatçı ise ;
(bkz: sagopa kajmer)
siz tam havanızdayken karşınızdakinin bitkin ve çökük cevaplar vermisi karşısında söylediğimiz, karamsar, kötümser anlamına gelen kelimedir.
polyanna'nın tam zıddı olan insanları kategorize eden sıfattır. Okyanusa bakıp su görmeyengillerdendir bu güruh. Bardağın boş kısmına odaklanma olayının bir sonraki merhalesidir bu da. Vahimdir durumları ve vehamet saçarlar etrafa. Ancak her insan evladının hayatının bir döneminde ruhuna işlediği haldir de aynı zamanda.
beyaz bir şahin marka arabanın arka camına, yaklaşık 20 cm büyüklüğündeki karakterlerle yazılmış olan yazı.
bakkala soda almaya gidiyordum. çok masumane bir olaydı bu. şehrin yabancısı bir plakalı beyaz bir şahinin arkasında kocaman "pesimist" yazıyor arkadaş. derin düşüncelere daldım. bir insan neden arabasının arkasına koca koca puntolarla pesimist yazar? neden bunu başkalarıyla paylaşmak ister?
arabasınına isim takan saykolardan olabilirdi. pesimistle yokuş aşağı 140 yaparkan radarı bir gördüm falan mı diyordu arkadaşlarına, saçmaydı.
counter strike nicki olabilirdi. zira yaklaşık 10 yıllık geçmişi olan counter'daki "hedşat" mazilerini süper arabasında
yaşatmak istiyor olabilirdi.
skindirik bir ingilizce çevirinin kurbanı bir yazı da olabilirdi. arabesk yerine ingilizcesini yazmaya çalışırken "chichen translate" tarzı bir çeviri de olabilirdi.
sonra düşündüm ki, çok boş işle uğraşıyorum. salağın biri arabasına bir yazı yapıştırmış, beni ne kadar yordu... ve anladım ki arabanın arkasına alakasız şeyler yazanları uyarmak gerek. hayattan vakit çalıyorlar.
bakkala soda almaya gidiyordum. çok masumane bir olaydı bu. şehrin yabancısı bir plakalı beyaz bir şahinin arkasında kocaman "pesimist" yazıyor arkadaş. derin düşüncelere daldım. bir insan neden arabasının arkasına koca koca puntolarla pesimist yazar? neden bunu başkalarıyla paylaşmak ister?
arabasınına isim takan saykolardan olabilirdi. pesimistle yokuş aşağı 140 yaparkan radarı bir gördüm falan mı diyordu arkadaşlarına, saçmaydı.
counter strike nicki olabilirdi. zira yaklaşık 10 yıllık geçmişi olan counter'daki "hedşat" mazilerini süper arabasında
yaşatmak istiyor olabilirdi.
skindirik bir ingilizce çevirinin kurbanı bir yazı da olabilirdi. arabesk yerine ingilizcesini yazmaya çalışırken "chichen translate" tarzı bir çeviri de olabilirdi.
sonra düşündüm ki, çok boş işle uğraşıyorum. salağın biri arabasına bir yazı yapıştırmış, beni ne kadar yordu... ve anladım ki arabanın arkasına alakasız şeyler yazanları uyarmak gerek. hayattan vakit çalıyorlar.
sagopa kajmer'in mahlası arkadaşlarım tarafından bana uygun görülen lakap karamsarız herhalde.
Pesimist olmanın en güzel tarafı ya sürekli haklı olduğun ıspatlanır yada sürekli keyifli bir sürpriz ile karşılaşırsın.
George F. Will
Hiç bir pesimist bu güne kadar yıldızların sırlarını keşfetmedi el değmemiş yerleri ziyaret etmedi yada insanlık için yeni bir buluş gerçekleştirmedi.
Helen Keller
George F. Will
Hiç bir pesimist bu güne kadar yıldızların sırlarını keşfetmedi el değmemiş yerleri ziyaret etmedi yada insanlık için yeni bir buluş gerçekleştirmedi.
Helen Keller
tek şerit yolda hem sağa hem sola bakmaktır. gb
her şeyi kötümseyen insan.
1- Sagopa kajmer'in sıklıkla kullandığı söz ve savunduğu görüş.
2- Olumsuz, karamsar düşünce tarzı.
3- Optimist (iyimserlik) in tersi.
4- Bardağın boş tarafını görme düşüncesi.
2- Olumsuz, karamsar düşünce tarzı.
3- Optimist (iyimserlik) in tersi.
4- Bardağın boş tarafını görme düşüncesi.
sagopa kajmer sayesinde zaman zaman nick olarak kullandığım kelime.
bardağın yarısının boş olduğunu tespit eden, bardağın yarısının neden bosaldığını merak eden, bardağın dolu olan kısmınında bir gün boşalacağını düşünen insan tipi.
pessimist bence çok anlamlı hatta hayat felsefesi olacak bir kelime, erdil yaşaroglunun pessimistic hakkında bi karikatürü vardı tavsiye ederim dostlar.
antikaw militarist adlı yazarın bazı yazdıkları buna uymaktadır aslında!...
benim bakış açım bu karanlık ve kötü.
Arabesk ile karıştırılan kişilik özelliği.
Kısaca arabesk, geceleri demlenmekten hoşlanır. pesimist, güneşin doğacağı anı bekler.
Sagopa'nın şarkılarının özüdür bu kişilik özelliği.
Kısaca arabesk, geceleri demlenmekten hoşlanır. pesimist, güneşin doğacağı anı bekler.
Sagopa'nın şarkılarının özüdür bu kişilik özelliği.
anti optimist.
olaylara kötü gözle bakan ademoğlu.
Şahsım tarafından çekilmeyen insan.
olaylara hep en kötü en olumsuz tarafından bakma anlamına gelen bir görüş türüdür.
Yarısı dolu olan bardağın nasıl yarıya indiğini, neden yarıya indiğini, neden her zaman dolu olmadığını, başkalarının bardaklarının neden ve nasıl daha dolu olduğunu, eninde sonunda bardağın tamamen boşalacağını düşünen kişidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar