son zamanlarda sabah programlarında adını sıkça duyduğum içecek. reflü, gastrit, ülser vb bilimum sindirim sistemi problemlerinda tedaviye iyi geldiği söylenir.

ayrıca bugün eczaneden ilaç alırken (antiasit, proton pompası vs.) yaşlı bir amcanın eczacıya "ulan 20 yaşından beri çektiğim ülser illetinden patates suyu sayesinde kurtuldum" demesi ve eczacının -bildiğimiz eczacılık fakültesi bitirmiş adam- "tabi abi bu ilaçlar -elimdeki reflü ilaçları göstererek- zaten bir işe yaramıyor. geçici hepsi" demesi gözümde bu içeceği mucizevileştirmeme sebep olmuştur. içmişliğim var mıdır? yoktur.

bu ahmet maranki efendinin de bugün kastamonulu olduğunu duydum. ilacı aldığım şehir kastamonu olduğundan "ulan acaba bu adamlar ahmet marankinin adamı mıdır da böyle bağırarak patates suyunun reklamını yapıyorlar" demekten kendimi alamadım. e bu patates suyu bu hastalıkları tedavi ediyorsa. o kadar ar ge çalışması, milyon dolarlık pastalar haybeye midir?

bir de internette dolaşırken gördüm bu patates suyu kullananları "yaşasın patates suyu" diye seviniyorlardı.

sözün özü bir şeyler var bu patates suyunda.

edit: bu ahmet maranki de şeytan tüyü var şerefsizim. adam o kadar emin konuşuyor ki bu patates suyunun mide hastalıklarını tedavi edeceğine insan tereddütte kalıyor.

http://www.saglikvideolar...e-yorgunluk-sac-dokulmesi
Böyle bir şey varmış bir gün deneyeceğim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026