bugün

yerel seçimlerde hizmete genel seçimlerde ideolojiye verilmesi gerekirken

ülkemizde yerel seçimlerde ideolojiye göre, genel seçimlerde ise 'aa bak bu burayı yapmıştı' diyerek hizmete verildiği tarafımca gözlemlenmiştir.

son olarak:

yaşasaydı da atatürk e oy verebilseydik be.
türkiye de ideoloji ranttır. rant getirisinin bir diğer adı oy'dur. hizmet toplumsal bir çağrışım gibi telaffuz edilsede, aslında toplumun istediği ideoloji önce kazançtır. burjuvanın egemen olduğu toprak üzerinde köle gibi çalıştırılan halkı biraz daha avutmak için "önce hizmet" sloganı, burjuvanın istediği ideolojiyi de içinde barındırır.
Az gelişmiş ülkelerde rant beklentisi oyları yönlendirir genelde...
kemalistler ideolojiye oy verir.... "atamızın partisine oy veriyoruz! " türevi cümleler çok duyulur.

diğer vatandaşlar inançları, milli mukaddesatlarına göre seçim yaparak oy verirler.

hizmete göre oy verenlerin ise akp dışında bir partiye oy vermesi son derece saçma olur. zira adamlar ülkeyi yeniden kurdular adeta.
insan oyunu verirken bile geri dönüşünü düşüneceğinden hizmete oy verir. ha, ideolojiye oy verenler de vardır ama onlar tuzu kuru kesimdir.
Yerel seçimler, belediye seçimlerinde hizmet, genel seçimlerde ideoloji alır. mesela belediyemiz akp idi, ama sonra chp oldu. akp üyesi kadınlar bile hizmeti görüp chpye oy vermeye başladı. ama battal ilgezdinin hakkını da yememek lazım, adam iyi çalışıyor.
oy verilirken gelecek düşünülmesi lazım.

bugün ak parti hizmet yapıyor diyerek oy veren farklı ideolojiden insanlar, ilerleyen senelerde çok pişman olacaktır, ak parti kendi ideolojisini, yani gelecek toplumu kendi ideolojik konjonktürü olarak şekillendirmek istemektedir. dindar gençlik, tinerci gençlik muhabbeti ile aslında renk vermişlerdir.

bence oy verilirken;

yaşam tarzı, ülkenin içersindeki cemaat yapılanması, iktidar sahiplerinin izlemiş olduğu dış politika, ülke içerisindeki hukuksuzluklara ses çıkarılmaması, milli eğitimin durumu, işsizlik sorunu, terör sorunu, açılım saçılımlar vb diğer durumlar değerlendirilmeli. sadece double yol için oy verilmemeli.
ikisinin kombosuna verilir.
doğrusu herkese göre değişir. kimisi yıllardır süregelen ideallerini, fikirlerini satmak olarak görür hizmet için oy vermeyi, kimi ise fikirleri uğruna ölümü bile göze alacak kadar sadıktır. ama o ideoloji ona ne fayda getirmiştir ya da gerçekten halk için hizmet mümkün olmuş mudur belli değildir. tek gerçek türk insanının bu konuda her daim pragmatik olduğudur.
oy türkiyede ak partiye verilir.

not: bunu okuyan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına, yetkili abilerime saygılar. polisliğe müracat edecem. ilginiz için teşekkürler.
duble yol teröristlerin geçiş töreninde kullanılırsa yemişim öyle hizmeti. @2 tamamen haklı. örneğin son yerel seçimde bursada varoş ilçesi yıldırımı adam eden cüneyt karlık mhp adayı olduğu için oy alamadı.

Dipnot: chp şu anda teknik olarak atamızın partisi diye anılamaz çünkü 80 darbesinden sonra bütün partiler kapatıldığı için şu anki chp nin kurucusu yanlış bilmiyorsam deniz baykal dır.ama kimse bunun bilgi amaçlı olşuna bakmadan artı veya eksi oy verecek eminim.
söz konusu belediye seçimiyse hizmet esas alınmalıdır. genel seçimde ideoloji de etkili olabilmekte.
realist olalım.

babanın oy veriği partiye oy verir aile bireyleri.

ilkokul kitaplarında bizden alınır bir kere özgür düşünme yetisi. devlet neye yönelmemizi isterse oraya yöneltir fikirlerii, düşünceleri, savunmaları.

bu sebepler ilkokulda ve ortaokulda öğrendiklerini sorgulamamış. hala atatürk'ü bir süper kahraman olarak gören biri ile bir koyunun esasında pek bir farkı yoktur.
türkiye de birçok insan ın merak ettiği sorudur. bence tabiki hizmete verilmelidir.
günümüzde en iyi yalan söyleyene verilmekedir.
oy parametresi, belediye seçimlerinde hizmet, genel seçimlerde ideolojidir. inönü'den sonra böyle...
büyük yüzde ile siyasi görüşe.
orta yüzde ile istikrar getireceğine inanılana.
en çok hizmet edene halkın refah seviyesini, ülkenin mutluluğu ve huzurunu koruyup yükseltene verilir. son 10 yıldır bu saydıklarımı çok iyi bir şekilde yaptığı için AK Parti iktidardadır ve de iktidarda olmaya devam edecektir.
şu anki durumumuzu göz önüne getirirsek ve buna göre düşünmemiz gerekirse kesinlikle hizmete oy verildiğini göreceğiz. insanımız artık eksikliklerini gideren ve kendisinin arkasında duran kişiye oy verme taraftarıdır.

çoğu kişi beğenmese de bizim halkımız yardım bulduğu ele ihanet etmez,edemez. gördüğümüz üzere 30 torba kömür ve erzak yardımı ile bunu çok iyi yerine getiren iktidar bir grup tarafından lanetlense de ülkemizin çoğunluğu bu yönetimden memnundur.. tartışılabilitesi olan geniş kapsamlı konulardandır.
ülkemizde en büyük sorunlardan biridir. herkes ideolojiye göre oy verir. halk için bişeyler yapan hizmet eden değil ideolojik seçmenleri daha fazla olan başa geçer.
takım tutar gibi parti tutup oy verdiğimiz sürece bu böyle devam edecektir.
oy ile ideolojiye hizmet ediliyor. açıklaması bu.
bu soruya cevap vermeden önce "ideoloji" kelimesinin neyi ifade ettiğine değinelim.
"ideoloji" felsefi, dinsel, bilimsel ve birçok alanın etkili olduğu ideal yaşam için fikirler üreten düşünce biçimidir. bu düşünce biçimi gerek inanç farklılıklarından dolayı gerekse diğer farklılıklardan dolayı kesimden kesime değişmektedir.

kişi ideolojisinin kendisine uyduğunu düşündüğü partiye hizmet almak için oy verir. istedigi hizmeti alamadıgı takdirde bir sonraki seçimlerde oy vermeyerek partiyi cezalandırması gerekir. ancak durumu ülkemiz acısından degerlendirdigimizde durum farklılık arz etmektedir. ülkemizde oy kullanan insanların biçogu oy verdigi partiden istedigi hizmeti alamasa da aynı partiye oy vermeye devam etmektedir. bu durumun mantıkla acıklanabilecek bir tarafı yoktur tabiki.

"benim ideolojime uygun fakat istedigim hizmeti alamıyorum yanılgısı"

yazımın ilk satırlarında "ideoloji" kelimesinin ne anlama geldiğini sırf bu yanılgıya düsen arkadaşlarım için açıkladım. ideoloji; daha kaliteli, daha iyi bir hayat nasıl yaşarız? sorusuna cevap verir.

ideolojinize uygun olduğu için oy verdiğiniz partiden aldığınız hizmetten memnun kalırsınız. memnun kalmıyorsanız oy verdiğiniz parti ideolojinize uymuyor demektir.
"Yerel seçimler yaklaşmadan zemini hazırlayalım, izmirliyi teoride daha fazla hizmet vermeye aday ve pratikte muktedir olan partiye oy vermeye çağıralım. ideolojilerini yerel seçimler için bir kenara bırakmalarına zemin hazırlayalım" zihniyetindeki toplum mühendislerinin ürettiği sorunsal türüdür. "Sonunda atatürk'ü de övelim de, hangi cenahtan olduğumuz çok belli olmasın" yaklaşımı da pastanın üstündeki çilek oluyor sanırım.

sen kapalı kapılar ardında ideolojinin önüne birşey koyuyor, herhangi birşeyi daha önemli sayıyor musun? en önde giden bayrağınız ve örgütlülüğünüzün yapı taşı olan ideolojini bir milisaniye için bile olsa terk ediyor musun? oh valla, sen mis gibi örgütlen, mis gibi toplum içinde ideolojik birlik sağlamış bir grup kurup memleketi kendi çıkarların doğrultusunda yönetecek gücü elde et, sonra "ideolojini boşver bak hizmet var, gel oy verirken bunu hesaba kat" diye örgütsüz vatandaşı kandırmaya kalk. sonra seçim geçince gene varsa yoksa ideoloji temelinde kurduğun birliğindeki adamları kayırmaya devam. ne ala memleket.

cemaatte ilk bu ideoloji mevzusu öğretiliyor sanırım. varsa yoksa ideoloji, her taşın altından bu kelime çıkıyor. başka birşey bildiğiniz yok. varsa yoksa, "benim ideolojim sabit kalsın, diğer ideolojiler azalarak bitsin".
insanın rahatını hangisi sağlayacaksa oy ona verilir.
feto parti mi kurdu sorunsalıdır. *