bugün

oy hizmete mi verilir ideolojiye mi sorunsalı

"Yerel seçimler yaklaşmadan zemini hazırlayalım, izmirliyi teoride daha fazla hizmet vermeye aday ve pratikte muktedir olan partiye oy vermeye çağıralım. ideolojilerini yerel seçimler için bir kenara bırakmalarına zemin hazırlayalım" zihniyetindeki toplum mühendislerinin ürettiği sorunsal türüdür. "Sonunda atatürk'ü de övelim de, hangi cenahtan olduğumuz çok belli olmasın" yaklaşımı da pastanın üstündeki çilek oluyor sanırım.

sen kapalı kapılar ardında ideolojinin önüne birşey koyuyor, herhangi birşeyi daha önemli sayıyor musun? en önde giden bayrağınız ve örgütlülüğünüzün yapı taşı olan ideolojini bir milisaniye için bile olsa terk ediyor musun? oh valla, sen mis gibi örgütlen, mis gibi toplum içinde ideolojik birlik sağlamış bir grup kurup memleketi kendi çıkarların doğrultusunda yönetecek gücü elde et, sonra "ideolojini boşver bak hizmet var, gel oy verirken bunu hesaba kat" diye örgütsüz vatandaşı kandırmaya kalk. sonra seçim geçince gene varsa yoksa ideoloji temelinde kurduğun birliğindeki adamları kayırmaya devam. ne ala memleket.

cemaatte ilk bu ideoloji mevzusu öğretiliyor sanırım. varsa yoksa ideoloji, her taşın altından bu kelime çıkıyor. başka birşey bildiğiniz yok. varsa yoksa, "benim ideolojim sabit kalsın, diğer ideolojiler azalarak bitsin".