bugün

sadece sosyal bilgiler lisesi diyor , şimdi elin rumu yunanca öğreniyor elin italyanı latince öğreniyor bence yerinde bir uygulama.
osmanlı'mızın yeniden inşa edilmesi için gerekli olan süreçlerden biridir. Haydi inşallah.
bu işi eleştirenler, afedersiniz ama 2 gram akıllarının yarısını da siyasetten milliyetçilik akımının tozuna kaptırmış kişiler olarak görmemek elde değil.

türkçe nasıl bir dildir. türkçe yeterli midir? bunu sorgulamak ile başlamak lazım işe. türkçe edebi bakımdan zaten yeterli bir dil değildir ki zira günlük hayatta kullandığımız dil de yeterli ve zengin bir dil değildir. bu yüzden safça milliyetçi duyguları bir kenara atıp yüz yıllardır bu topraklarda kullanılan, halkın ve edebiyatçıların dillerine yapışmış, unutulmaya yüz yuymuş bütün osmanlıca kelimeleri geri getirmek lazımdır. bunun ehemmiyetini anlamayanlar şu anda bile kendi dilinden kelimelere sırtını dönmüş, bir 'güle güle, elveda, allahaısmarladık,' kelimeleri yerine genelde 'by by^' kullanan insanlardır.

osmanlıca çok zengin bir dildir. çünkü en az 600 yıllık bir kültürün gelişiminden tohum vermiştir dili. cumhuriyet kurulduktan sonra güneş dil teorisi gibi gereksiz ve sadece türkçeyi ne yapıp ederimde göklere çıkarırım gibi makaleler, ve propagandalar ile bu kültür yok edilmeye başlanmıştır. ülkeyi tektipleştirmeye çalışan insanların ekinlerinden biridir, bu sadece türkçe konuş, çok çok türkçe konuş mantığı.

ben eminim ki bu osmanlıca dersi okullarda okutulmaya başlanınca, dilimiz daha zenginleşecek, ki bana burada senin dilin nereden oluyor, neresi bizim dilimiz oluyor o zaman diyecekleri şimdiden duyuyorum. ben de sen bu kelimeleri yüz yıllardır kullanıyorsun be adam artık senin içine işlemiş, senin insanların bu dili konuşuyor bu dille anlaşabiliyor, bu dille inanılmaz güzel edebi kompozisyonlar verebiliyor ve son derece yetkin bir dil ise bu senin dilindir kardeşim, kökeni irana dayanmış, arabistana dayanmışsa ne olmuş sen bu dili kullanıyorsan yüzyılardır bu dil senin dilindir.

neyse, bu dil derslerde okutulursa, ben türkçenin ve bu ülkenin edebiyatının kendini aşacağına, duygu ve düşünceleri tasvip etmede ki bütün tıkanıklıklara bir çözüm çıkacağına canı gönülden inanıyorum.
şuan Türk eğitiminin en çok ihtiyaç duyduğu derstir. Bir nesil daha dedesinin yazdığı bir yazıyı okuyamıyorsa, çağdaşlıktan ya da medeniyetten bahsetmesin.
ulan lisans öğrencileri şu ölü dili öğrenemiyor zorlanıyor çoluk çocuk nasıl öğrenecek? saçmalıktır.
ingilizcenin zorunlu ders olmasından daha mantıklıdır.

osmanlı tarihimizi okumak için faydası dokunabilir.

liselerde verilen zorunlu dil derslerinin de ne kadar işe yaradığı ortadadır.
geçmişiyle bağı kopartılan milyonlarca insanın atalarini anlaması için atılan büyük ve önemli bir adım.
doğru önermedir. Öğretilmesine asla karşı değil geçmiş öğretilmeli ama tarih öğretmeni türkçe öğretmeni edebiyatçılara niye öğretiyorsun. Aç bunun ayrı bölümünü bu alanda adam lazımsa o öğrensin ne yapacaksa yapsın. Ben öğretmenim bebelere osmanlıca öğretmeyeceğim bu bir gerçek. Bu iş üzerinde uzmanda olmayacağım o zaman ne zorluyorsun insanı.
Edebiyat bölümü öğrencileri için geçerli olan durumdur.
iğrenç sand niggerlara bir nebze daha yaklaştıracak uygulama. eğer sadece dil edebiyat fakültesi için geçerliyse olabilir ama sikko bir dili liseli ilkokullu gençlere öğretmek kadar sikindirik bir şeyi anca boşbakan yapabilir.
(bkz: osmanlıca diye bir dil olmaması)
saçmalıktır, olmaması gerekmektedir.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27714841.asp

her geçen gün eğitim sistemi geriye giderken çocuklar için bilimden uzaklaşmak adına yeni bir zorunlu uğraş.

öğrenmek isteyen öğrensin kimseye lafımız yok merak ediyordur, ilgilidir ama zorunlu tutmak ne demek.

çocukları okuldan soğutmak için yeni bir neden.
her kuşu siktik de bir leylek mi kaldı dedirten olay.
Keşke benim zamanımdada olsaydı gereksiz saçma derslerdense osmanlıcayı tercih ederim.
görsel
virüs: deyyus.*
son günlerde aldığım en güzel haberdir efenim.
1000 yılı aşkın öz kültürümüzü kafasına esip silmeye çalışan batı yalakası çakma kahramanların bu millete yaptığı beyin yıkama çalışmaları birbir geri çevriliyor. türk çocukları artık kendi tarihlerini, şairlerini,edebiyatçılarını, alimlerini kendi dilinden okuyabilecek. hatta mankurt kemalistler bile sansürlenmemiş orjinal nutuğu okuyabilir böylece. geç oldu ama oldu olacak milli hafızamızı silenler bedelini ödeyecek.
bizim saçma sapalak gereksiz yerlere harcadığımız efor ve paraların kat be katını bilime, teknolojiye argeye harcıyorlar gavur denen adamlar, iş güvenliğine, sağlığa harcıyorlar.. biz hala eşeklik ediyoruz...

isterseniz matbaa gibi interneti de yasaklayalım, bize müstahak olan o... ben osmanlıya karşı değilim mirim, yobazlığa karşıyım, onu utanacak duruma sokan da gericiler... japon 3000 yıllık alfabeyi kullanıyor ama insan gibi yaşıyor... tek sorun alfabe, dil mi şimdi? tekrar düşünelim...
Atatürk yanlış halka hizmet etmiş belli ki.. Rahmetli ne bilsin insan sanmış bizi.
osmanlıca öğrenmek, -en azından matbu yazı okumak için, bir aylık iştir. Sonrası eğlencelik..
Ders olması güzel. Bir seçenek olarak sunulabilir.
Ancak zorunlu ders olması abesle iştigal etmekten başka birşey değildir.
Görünen o ki hükümetin başı sıkıştı yine..
ve her zamanki gibi,
attılar kuyuya bir taş, millet çıkarıncaya kadar bi' filim fırıldak çevirecekler kapılar ardında rahatça.

Ayrıca harf inkılabı hakkında kısa bir video:
Dokuz eylül üniversitesi Tarih Bölümü
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Elmacı:
http://www.tarih.im/harf-...alindigi-dogru-mudur.html

harf inkılabı konusundaki diğer videoları:
http://www.tarih.im/tag/emin-elmaci
(bkz: kızların dünyaya gelmesindeki mantık hatası)

gibi başlıklar açan biyoloji dahil fen bilimleri cahilleri için ezber ve bolca aptal osmanlı propaganda dersi olacaktır.

hiç kimsenin osmanlıca konuşan bir nesil ortaya çıkacağını düşünmesine gerek yok. maymundan hallice derdini anlatabilecek kadar türkçe konuşanlar için sadece ve sadece ideoloji pompası yiyeceklerdir.
Neyse ki mezun oluyorumda boyle sacma bir dersi cekmek zorunda kalmıyorum.
imam hatipliler ve sosyal bilimler lisesinde okuyanlar içiçn zorunlu olmuştur. diğer liselerde seçmelidir.
osmanlıca tüm liselerde değil imam hatip liselerinde zorunlu diğer lislerde seçmeli ders olmuştur.

osmanlıcayı türkçeciler, edebiyatçılar, tarihçiler öğretecek çünklü onlar lisans eğimi sırasında zaten osmanlıca dersleri aldılar.

şahsımda osmanlıcayı lisans eğitimim sırasında seçmeli olarak almıştım.
Mantıklı bir tarafı yok.
Fakat liselerde seçmeli ders olması güzel.
Koskoca 600 yıllık kültür ve senin ceddin.
Ama iş şu anki latin alfabesini bırakalım tekrar fars alfabesine geri dönelim noktasına gelince sıkıntılı. Sen bir devrim yapmışsın geçmişe çakılmış kazıklarından kurtulmak istemissin, kirmissin zincirleri. Bunlar hep yeni osmanlıcı düşüncenin faaliyetleri. Ölmüş bir devleti diriltmenin anlamı yok. Geçmişe saygı duy ama sabitlenip kalma.