bugün

iyd- fıtır (Fıtır bayramı) derlerdi eskiler, ramazanda fakirlere az da olsa fıtır sadakası verildiği için.. sonra ramazan bayramı denildi, ramazanda oruçla nefsini islah eden Müslümanın bayramı olarak... Sonra ikramdan dolayı bayramda genel olarak ikram edilen şekerden dolayı, şeker bayramı olarak söylenir oldu.. Oruç nefsin ıslahıdır.. ve Mükafatını Allah'tan bekler mümin....
Başkasının oruç tutması, Müslümanı, tutan adına sevindirir.. Yoksa ben tutuyorum sen nasıl yersin, anlayışıyla karşısındakine kızan orucun, ramazanın değerini idrak etmiş değildir... şöyle bir fıkra anlatılır: oruç tutmayanlara kızılan bir şehirde bir adamı yakalarlar: _Niçin oruç tutmuyorsun? diye sorarlar o da: Ben.............. Müslüman değilim. cevabını verince: Kardeş, dinine sahip çık bak ne güzel dinin var!
sürekli yaptığımdır ayrıca eve votka viski ve baklava gömdüm.

yarın akşam çilingiri kuruyoz, içmesini bilen gelsin.
Oruç tutan ramazan bayramıni tutmayan şeker bayramıni kutlasin olsun bitsin. Bi sey de de polemik yapmayın amk.
bayramda büyüklerinin küçüklerinin kıymetini bilip onları ziyaret eden , kendi oruç tutmasa bile yakınlarını yalnız bırakmak istemeyen , bayramı gerektiği gibi geçiren kişidir.
oruç tutmamak bayramda şeker yemeye , eş dostla keyifli vakit geçirmeye engel değildir zannımca. zira bayramın amacı odur zaten.
Şeker bayramı adını boşuna mı koydular?
Müslümanların edepsiz olanıdır.
ama sabah erkenden kalkıp hocanın hemen arkasında saf tutar. sonuçta imanlı (!)
(bkz: ya bağırmasana çocuk utanıyor şu an)
Bayramı oruç tutmayanlar kutluyor genelde zaten.
Ramazan olan bayramın adını şeker koymuşlardır.
Ramazan boyunca gösteriş amaçlı oruç tutan muslumanlardan daha çok hakeder bayrami çünkü, oruç tutan iki yuzluler tarafından kafası yeterince ütülenmiştir. istisnai haci dedelerimiz haric tabiki.