bugün

vefat ettiği gün konuşulmaması gereken görüştür.
yaftacı zihniyetin ürünü olan düşünce tarzıdır. herkesin siyasi görüşüne göre tutum alma peşinde olan kişi davranışıdır.
siyaseti düşünmeyecek kadar olgun, insan ayırmayacak kadar evrensel bir adamdır neşet ertaş.
(bkz: kasap et derdinde koyun can derdinde)
her konserinin başlangıcında ifade ettiği görüştür. (bkz: ayaklarınızın turabı gonüllerinizin hızmatçısıyım)

(bkz: neyin kafası bu)
aşık veysel in siyasi görüşüyle aynıdır.
daha toprağa girmeden, ustayı sağından, solundan çekiştirmek neden.
vefat ettiği gün sırf kafaları karıştımak için ortaya atılan saf(!) önermedir. ha sağ ha sol.
(bkz: partiler üstü)
"solcu olsa sevmeyecekmisin, ya da sağcı olsa nefret mi edeksin?" gibi bir cümleyle geçiştirilmesi gereken saçmalıktır.
kodumun zihniyeti adamın ölümünü bile siyasi demogojilerle süslemeye çalışacak aklınsıra.
Neşet Ertaş'ın siyasi görüşü budur "O dönem Süleyman Demirel cumhurbaşkanıydı. Devlet sanatçılığı bana teklif edildi. Ben, 'hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor' diyerek teklifi kabul etmedim. Ben halkın sanatçısı olarak kalırsam benim için en büyük mutluluk bu. Şimdiye kadar devletten bir kuruş almadım, bir tek TBMM tarafından üstün hizmet ödülünü kabul ettim. Onu da bu kültüre hizmet eden ecdatlarımız adına aldım."
sağcısı solcusu müslümanı ateisti alevisi sünnisi türkü kürdü lazı çerkezi tarafından saygı görmüştür neşet ertaş. işte bu yüzden siyasi görüşünün insanlık olduğunu anlayabiliriz. işte böyle olacak sanatçı. her kesimden saygı görecek bütün kesimlerin ortak noktası olmuştur neşet ertaş. örnekleri için kemal sunal barış manço cem karaca diyebiliriz.
bu gibi adamların siyasi görüşlere ihtiyacı yoktur. Siyasi görüşlerin bu gibi adamlara ihtiyacı vardır.
siyasi midir bilmem de, görüşü sadece müzikti.
neşet baba gördüğü bir garip için türkü yazacak kadar* koca gönüllü bir insandı ki o büyük gönlünde bütün insanların sevgisi vardı. onun için sağcı olmuş solcu olmuş ne fark eder.
ne yani kendi görüşünden değilse üzülmeyecek misin oh olsun mu diyeceksin? daha fazla küçültmeyin artık kendinizi. üstadın ruhuna dokunmayın bari bugün yapmayın ayıptır ya!
gittiği yerde siyaset yasağı olduğundan, bu saatten sonra pek bir önemi yoktur.
ilginç olan hededir. herkesin görüşü kendine be abijim allah rahmet etsin usta vefat etmiş gitmiş ... hem sen siyasi görüşünü bilseydin türkülerini vs. dinlemeyecek miydin?*
halk müziği söyleyen bir üstad ın hangi siyasi görüşü benimsediğinin sorgulanmasıdır.

muhtemeldir ki sola yakındır.
umrumda olmayan görüştür. faşist değildir bu bana yeter. inancı da umrumda değil. isterse budaya tapsın isterse bir şeye tapmamış olsun.
http://www.haberdar.com/n...a-zam-ayari-34410-videosu

biraz yardımcı olabilir. başbakanla bu kadar rahat konuşabilen biriymiş en azından, eğilip bükülmemiş önünde.

rahmetle anıyoruz...
üstadın "zengin isen ya bey derler ya paşa , fukaraysan ya abdal dirler ya cingan haşa " sözlerinden anlaşılabilir pekala .
hayatında bir defa sandığa gitmiş ve pişmanılığını şu sözlerle anlatmıştır ;
" oyumu verdikten sonra pişman oldum. kendime dedim ki; niye diğerlerini ayırdın onlar da bu vatanın partileri değil miydi ? " usta budur işte.

kaynak:" gönül dağında bir garip " kitabı / iş bankası kültür yayınları.
demet akalın, ajda pekkan, sertap erener, nihat doğan gibi insanlara benzeyen bir görüş değildir elbet. "bir ülkenin türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür" sözünden yola çıkarak neşet usta siyaset üstü bir kişiliktir.
akp'idi chp'idi mhp'idi yahu kimene adamın siyasi görüşünden. istediğini partiyi sever istediği partiye oy atar istediği görüşü savunur. rahmet olmuş gitmiş adam çok mu önemli siyasi görüşü. salak saçma adamların başlıkları böyle ilgi görüyor ya yazık.
"ben halkın sanatçısıyım" deyip devlet sanatçılığını reddetmiş bir siyasi görüştür. zaar ki üstad devleti halkın yanında görmemiş ve reddetmiş. nasıl bir görüştür var sen çıkarımını yap sayın okur .