bugün

nasa tarafından pluton gezegenine yolculuk yapmak üzere 2006 yılında fırlatılan mekik. 14 temmuz 2015 yılında varması amaçlanmakta.
türkçe adı yeni ufuklar olan mekiktir. 18 mart 2011 tarihi itibariyle uranüse ulaşmış. plüton'a giderken sıradaki durağı ise neptün. buraya da 24 ağustos 2014 tarihinde ulaşması bekleniyor.
edit: yazım hatası
the moody blues'un Seventh Sojourn almümünün öne çıkan şarkılarından biri.
flyleaf'in üçüncü stüdyo albümü olacaktır. ayrıca albümdeki çıkış parçasının da adıdır.

(bkz: flyleaf)
(bkz: memento mori)
(bkz: remember to live)-ep-
Nasa'nın Pluto'ya uçuş yapmak üzere 2006'da fırlattığı uzay aracı. Pluto'nun kaşifi clyde tombaugh'un küllerinin bir kısmını taşıyor. Bu gece uykudan uyandı. O kadar uzakta ki uyandığı sinyali dünyaya 4 saatte anca ulaştı. Pluto'ya varış ise Temmuz'da.
yakın zamanda bize pluto'dan güzel güzel resimler gönderecek uzay aracı. Düşünmesi bile heyecan verici ama adamlar yapmışlar işte. Siz halen osmanlıca, sünni, şii, kürt, türk tartışın. Salaklar.
plüton'a son 480.000 mil, 15 saat 32 dakika. fotoğraflar netleşmeye başlıyor.

görsel
pluton'un sırlarını bize verecek olan uydu.

bilinen pluton görüntüsünün dışında bir şeyler görebiliriz umarım.
Öncelikli görevi plüton olan(ki gerçekleştirdi), plüton'dan sonra ise kuiper kuşağına doğru yola çıkan uzay aracı.

Çektiği fotoğrafları ~1 kbyte/s aktarım hızıyla dünya'ya yolluyor. Dün öğleden sonraki yakın temas öncesi, anı ve sonrasında depoladığı bilgileri önümüzdeki 16 ay boyunca dünya'ya yollamaya devam edecek.

Yakıtının ise 2035'te bitmesi planlanıyor.
pluton görevini başarıyla tamamlamış ve yoluna devam edeceği açıklanan uzay aracı. bu uzay uracının pluton ile ilgili birçok yeni bilgiler ve hakkında bilinen yanlış bilgileri şeyleri değiştirebileceğini söyleniyor. mesela sadece buzullarla kaplı ölü bir gezegen kabul edilen pluton' da aslında jeolojik aktivitelerin olduğu bir gezegen olduğu gözlemlendi. kısacası kıskandım adamları.
220 volt enerji ile saniyede 14 km hızla gitmeyi başaran acaip bi uzay aracıdır. Bakalım kuiper kuşağınının fotolarını yollayabilecek mi. Ayrıca 30larda Plütonu keşfeden ismini unuttuğum abimizin küllerini Plütona götürmüştür. Ne garip bişey. Adam binlerce yıl uzayda gezecek.
2006 senesinde plütonun koşu yoluna fırlatılan ve geçtiğimiz sene plütonu bize gösteren uzay aracı.

Koskoca evrende geçmişi Hakkında, yörüngesi Hakkında bilgi sahibi olunmayan plüton ile buluşturulmuştur. Ne muazzam bi şeydir bu.

Her neredeysen selam olsun.
akp döneminde plütona gitmiştir.
siradaki görevi 2019 yilinda 2014 mu69´yu ziyaret etmek ve yaklasik 2035 yilinda da termination shocka ugramasi (günes sitemini birakmasi) beklenmekte.
görsel
görsel

4642 gündür uzayda yol almakta olan insansız uzay aracı. Görevi;
Plüton gezegeni incelemesi ve yıldızlararası keşiftir.

Plütonu geçmiş güneş sistemi dışına doğru yol almaktadır. Saatte yaklaşık 58.000 km hızla hareket etmektedir.
geçtiğimiz gecelerde yeni yıl kutlamaları yapılırken "uzay serüvenimizde" çok çok önemli 2 adım atıldı. nasa' nın osiris-rex programı kapsamında gönderilen gezgin "bennu" isimli asteroidin yörüngesine yerleşti. bu, şu ana kadar uzayda yörüngesine yerleşilen en küçük gök cismi oldu. ayrıca, en kısa yörünge rekorunu da kıracak. osiris-rex, özellikle astreroid madenciliği konusunda yapılan bütün çalışmaların üstüne çok daha fazla ve büyük bir katma değer sağlayacak. hayabusa' nın başardıklarını pekiştirecek ve bu alanda ileride yapılacak olan yatırımların daha sağlıklı fizibilitesinin yapılmasını sağlayacak.

ayrıca new horizons uzay aracı da kuiper kuşağı' nda (güneş sistemi oluştuktan sonra kalan döküntülerin toplandığı yer kabaca) 2014 mu69 a ulaşarak, en uzak gök cismine ziyaret rekorunu kırdı.

ayrıca çin' de ay yüzeyine insansız bir sonda ile yumuşak iniş yaptı. yutu gezgininden sonra ikinci ziyaret geldi.