bugün

gerçekte olmayan bir firma adına kesilmiş, yazılmış fatura.
(bkz: naylon fatura düzenlemek)
(bkz: hayali ihracat)
kar marjı yüksek bir dolandırıcılık türüdür.
artık tarih oldu. maliye anında çıkarıyor.
tarih olmadğna şahit olduğum sözde fatura özde platon'un idealar dünyasının bir yansıması olan para kazanmada illegalitenin devlet tarafından da kabul görmüş yolu.
hep naylon zannettiğim fatura.
çocukken hakiki poşetten yapıldığını sandığım faturadır. ne yazıkki ilk okul sonlarına doğru anca öğrendim gerçek anlamını.
hayali ihracatın kağıttan yapılmış faturasıdır. yakalandın mı? ülkemizde yasallaştırılacak bir yasa her daim çıkar. yeter ki memura sakal at. korkma, içeride seni paşalar gibi ağırlarlar 3 gün, 5 gün. sonra 3 vakte kadar ferahlama görüyorum.
Merdiven altı işletmecisi gibi bişey.
çiftçilerin devlet'ten destek almak için sıkça başvurdukları dahiyane yöntemlerle düzenlenmiş faturalardır. 20 ton buğday üretmiş çiftçi bu faturalarla üretimini 50 ton gösterip devlet'ten daha fazla destek alabiliyor.
devlete zararı 273 milyon liradır.

http://www.sabah.com.tr/e...te-zarari-273-milyon-lira#
Güç meselesi. Buyukler her harcamasini gider gösterebilirler iken küçük esnaf giderlerinin büyük bir kısmını belgelendirememekte. Niçin ? Rekabet edemediginden. Kdv oranlarının yuksekliginden. Marketlerin artık her malı satmasından. Eski sürümlü işleri yapamamasından.