bugün

tiksindiren gencodur.
kıskanıyordur açık ve net.
haklıdır. Şu an odada 2 kişi var biri iibf'li bi müh. ikisi de ağır abazan. Okeyde hatun kovalıyorlar şu an. Ben mi?
mühendislere karşı mesleki yönden ezildiği için özel sektör ya da devlet far etmez kuyruk acısı olan gencodur.

devlette iibf mezunu 2250 civarı alırken ki genel idari hizmetler sınıfı memurdur bunların ofis ve oda işleri olur teknik bir meslek sahibi olmadıkları için göreve çıkmazlar ek maaşları da olmaz kuru bir 2250 tl.

ama en sikindirik mühendis bile hani çevre, maden falan devlete girebilirse kafadan 3000 tl civarı alır üstüne görev harcırahı ile 3500'e bile çıkar ayrıca iibf bölümlerinden çıkan her eleman şirketlere müdür olmaz 100 kişiden 5 kişi kavuşur o şansa gerisi 750-800 tl sanayilerde sürünür.
Vallahi kimse kızmasın ama girdiğim Ales sonrası iki elemanın 4 işlem sorusunu tartıştığıni görüp bölümlerini sordum. işletme dediler. He bu durumda istedikleri gözle baksınlar da üniversite okuyorum diyerek böyle gerizekalı olmaktan iyidir herhalde mühendislik.
bu gencolar çok fazla. kızlı, erkekli bi grup. bu yafta kötü oldu.

hepinizin amk.
haklıdır. Ama oğlum bizim suçumuz ne?
(bkz: doğru önerme)

not: kahretsin ki mühendisim.
adamın doğru düzgün bir mühendislik bölümünü kazanması zaten imkansız. ne yapacak, kız bulmak için iibf bölümlerinden birini tercih edecek. asıl abazan sensin be evlat. ben idealistim, sen abazan. sen iradesizliğin yüzünden oradasın, ben iradem sayesinde.
sikmişim iradesini dedirten hede. iibf'ler yönetici yetiştirir, adam gibi okuyan büyük adam olur. iradeli mühendisler de 1500 liraya bu adamların emrinde çalışır.
kareli gömlek içi tişörtleriyle iibf önünde artizlik yapmış olmaları iibfli gence bu fikre itmiş olabilir. neticede kız potansiyeli en yüksek olan fakülteler iibf ve eğitim fakülteleridir.
hadi mesleki sidik yarışmasına girelim,

bu iibf'li gencoların havası okul bitene kadardır. asıl hava okul bittikten sonra mühendislerde başlar. iş yerinde de ağır abaza olanlar genellikle iibf'liler olur.

mühendis adam okul hayatında çeşitli nedenlerle sosyalleşemez ( iibf'lilerin anladığı dilde sosyalleşmek, yani kadın-erek gruplarıyla kafede zaman öldürmek. yoksa tiyatro, sinema, kültürel aktiviteler, yeni mekan keşfetmeler, değişik mutfakları tatmalar, konserler vb. organizasyonlar değil) ama okuldan sonra yaşanmamışlıklar (ekonomik güçle birlikte) bir bir yaşanmaya başlar mühendisler tarafından hem de sadece kadın-erkek grubuyla kafede oturarak değil, gerçek anlamda sosyalleşirler.

iibf'liler ise hepimizin malumu...