bugün

saat tutkusu olan şarkıcı. gittiği her ülkeden farklı model saatler alıyor.
göründüğü kadarıyla son derece efendi olan sanatçıdır.
türkmence şarkı söylemiştir. meran edenlere : http://www.youtube.com/watch?v=v4SCKV30Slk
o ses türkiye yarışmasında " bu, buu " derken antipatiklikte nirvana yapmış elemeci.
bu kiz beni gormeli, bana kazak ormeli gibisinden sarki sozleri olan popcu.
araba albümünden sonra yaptığı albümler satmayan şarkıcı.
ikinci şafak vakasıdır.

görsel
şarkıları beş para etmez çoğu zaman. kariyerinde 3 büyük ama farklı kırılma anı vardır. bunlar sarı ferrari, nataila g-stringi ve en son oynadığı new york'ta beş minare filmi.

sarı ferrari
şöyle açıklayalım. dönem ülkemizin imkanlarının kısıtlı olduğu dönem. düşünün ki tanju çolak bile kaçak mercedes işi ile uğraşıyor, sokaklarda kent var malboro var.
neyse ki bu dönemler yavaş yavaş atlatılıyor, fakat o da ne ekranda bir adet sarı ferrari.. onun arabası var...
e biz de o zaman şahin bile yok düşün.

nataila g-stringi
memleket vizyonunu değiştiriyor, komunizmin hızlıları ya yazar, ya işveren olmuş. üniversitelerde ideolojik çatışmalar azalmış. bir demet tiyatro ile ilk kez adına espri denen latifeler yapılıyor, üniversite bahçelerinde ülkedeki ilk yiyişmeler yaşanıyor. ve biz ergen nesil için mucizevi cezbedici tanga/g-string. saniyelik anlar kazınıyor zihne sayesinde.

new york'ta beş minare

bu da öle bi film işte amerika'da yıllarca ekonomi okuyup, paralar suyunu çekince. fakat yine de ilk kez tebrik edilesi, film o kadar olmasa da zamanlama iyi.

bu arada tek iyi şarkısı: o da derbinin atmosferinden sevmiş olabilirim..

http://www.youtube.com/watch?v=zZTNW1t0G-E
türkiye nin görmüş olduğu gelmiş geçmiş en iyi pop sanatçısıdır.
evet.
yaklaşık bir aydır bir çok öğrencinin gelip mustafa sandalın hayatını çıkarabilirmisin abi diye gelen çocuklar var. bende zahmet edip 3 satır yazıyı okumadım o ayrı. ne yaptığını neyi değiştirdiğini bilmediğim bu ülkede okullarda ödev olarak verildiğine anlam veremediğim şahsiyet. ha tesir altında şarkısı güzelmiş.
şu sıralar dünya kupası nedeniyle gündemden düşmeyen şarkıcı.

(bkz: pazara kadar değil mezara kadar)

ayrıca şarkının, tarkan'ın arar bulurum'undan daha çok tutulmuş olması sevindirmiştir şahsımı.
90'lı yıllarda yapmış olduğu parçaları halen zevkle dinlediğim kişi. artık çocukluğa duyduğum özlem mi ağır basıyor bilmiyorum.
beni ağlatma, suç bende, bize gidelim, gidenlerden, iki tas çorba, bu şarkı yarınlara gibi -tüm samimiyetimle söylüyorum ki- çok güzel şarkılara imza atmış müzisyen, aranjör, prodüktör (ama her şeyden önce müzisyen).

ancak kariyeri maalesef böyle devam etmedi, özellikle "araba" şarkısının başarısı kendisine paranın nasıl işlerde olduğunu gösterdi. parayı çok daha kolay elde edebileceğini anladı, hatta en son başbakanın iftarında takılıyordu, bir yola başkoymuş belli.

1994 ve 1996'da çıkarttığı ilk iki albümde erkan oğur, erdinç şenyaylar, ferda anıl yarkın, onno tunç, özkan uğur, feyyaz kuruş, andy & paul gibi müzisyenler vardı. 2009'da sinan akçıl'la çalışmış.

ayrıca büyü de gel (sertab erener), gidesim gelmiyor (reyhan karaca), ince mevzu (sezen aksu) gibi başkaları tarafından da yorumlanan pek güzel şarkıları vardır.
vakti zamaninda yüregimizi hop hop ettiren yakisikli popcu. simdi coluk torbaya bile karisti.
türk popunun en underrated adamlarından birisi. gerek müzik, gerek ses, gerek tip, gerek star aurası herifte hepsi vardı (eh hala da yok değil). sonrasında adam gibi aile hayatı, skandala vs. bulaşmaması gibi meziyetleri de cabası. bir ara oynadığı reklam filmlerinde, oyunculuk konusunda da fena olmadığı kanıtladı. buna rağmen kendisini daha çok görmek isteriz çakma tiplerin arasında.
pop müziğin en güzel şarkıcılarından.
guclu bir sese sahip olmayip cok guzel yerlere gelinebilirin kaniti.. bagira bagira sarki soylemek degil meziyet..
kisiligiyle, sarkilariyla, sohbetiyle begenilen bir sanatcidir. sozluklerde bile..
farklı bir ışık barındıran besteci ve şarkıcı. ilk iki albümünün başarısına daha sonra ulaşamadı. artık bilemiyorum amatör ruh mu kayboldu, o zamanki kadro ve anlayış mı bir daha yakalanamadı bir şeyler oldu... besteci kimliğinde bir yaratıcılık eksikliği daha sonra sürekli kendisini gösterdi. bunu son albümlerinde yer verdiği kendi bestesi olmayan devşirme şarkılardan anlayabiliyoruz. bu şarkıların ilk dönem mustafa sandal şarkılarını andırmasından anlayabiliyoruz. ilk aklıma gelen amr diab ve dino merlin şarkıları bunu destekler nitelikte.
'kimsin sen' isimli yarisma programinin sunucusuydu bir donem...
entry sinden sonra kendisi gelen sanatçıdır.

alıp götürmüştür.
95-96...
Hayatımda gittiğim ilk konseri veren sanatçı,

18 eylül 1996. doğum günümden 12 gün sonra, 10 tane doritos panço paketi biriktirene 1 adet konser bileti hediyeydi.

1 ayda 20 tane yemiştim, sadece 5 yaşındaydım. hepsini birbirine bantlayarak yapıştırdık.

babamla bursa atatürk stadyumu'na gittik ve bantla sarılmış doritos paketlerini verdik, sayılmasının ardından stada girdik.

babamla birlikte hatırladığım nadir anılardandır, babasız büyüdüğüm için. Keza beynim hiç bir şeyi unutmaz yoksa, saniye saniyesine.

hayatımın en mutlu günüydü, çocukluğumu yaşamıştım, ilk(!) ve son(!) defa.

teşekkürler doritos, teşekkürler mustafa sandal ve teşekkürler baba.
araba şarkısı hep dilimde olan sanatçı. beynime işlemiş lan, onun arabası vaaaaa
başbakanı karşılamak için havaalanına gitmiş şarkıcı.

http://webtv.hurriyet.com...-mustafa-sandal-karsiladi

hamiş 1: işin kötü tarafı başbakan bunu siklememiş bile.

hamiş 2: vasat bir şarkıcı olduğunu biliyorduk da, şarkında dediğin gibi ''malesef ruhun da yok'' muş.
sesi kötü de olsa zamanında yüreklerimizi okşayan iki albüme imza atmış olan adam. çocukluğumun bir dönemine etki etmiştir. gel gör ki o iki albümden sonra serbest düşüşe geçti. şimdi bakıyorum da tayyoşu karşılama taburunda yerini almış. jest oldu mu musti şimdi ? tayyoş mest oldu mu ?