bugün
- habire1275
- habire12 adamdır37
- izmirli kızların verici olması34
- mutsuzluğun en büyük nedeni15
- insan kaynakları4
- fil8
- kaplan7
- timsah5
- kartal6
- sssilvermist22
- ak parti merkez yürütme kurulu toplantısı2
- zebra4
- iş bulamamak4
- atatürk düşmanı it sürüsü2
- ben geldim naneler13
- aslan8
- aldığınız en ilginç iltifat3
- claudian clouds kadındır12
- cilgincapkin13
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- anın görüntüsü18
- deccal'in sozluge gelmesi10
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- messi'yi savunan adamla ahbaplık etmem5
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- nickten isim tahmini yapmak25
- kafa dağıtmalık şarkı önerileri5
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası19
- yazarların almak istediği hediyeler4
- gece sokakta koşarak 31 çeken kolsuz cüce görmek3
- tas kafa traşlı hırt sorunu3
- ben senin yerinde olsam5
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- yorgun mermi13
- sözlükteki kavganın amacı5
- zorunlu eğitim2
- arap gel oğlum5
- yarası olan gocudur5
- bir ay çaylak olmak4
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- temmuz6
- yeni parti46
- spaghetto2
- suca suruklenen cocuk7
- gece denize girmek12
- türkiye den ispanya'ya yangın uçağı desteği3
trixx arkadaşımız bir satıra çok şey sığdırmış, sırayla cevaplayalım: 1. çok sayıda kitabım olduğunu yazmış. Doğrudur 17 yıl sürekli yazınca bir toplam oluşuyor. 2. ingilizce bilgisayar kitaplarını Türkçeye çevirip ben yazdım diyen adam demiş bana. Bunu dediğinize göre bir bildiğiniz vardır. O zaman çevirdiğim kitaplardan örnekler verirsiniz. Yeterince ingilizce bilgisi olmayan memik yanık nasıl çeviri yapıyor ayrı bir konudur ama olsun madem size göre Memik Yanık çeviri yapıyor size de hangi kitaplardan hangi sayfaları hangi paragrafları çevirmiş göstermek düşer. 3. Ms Office kitabında DOS dersleri vermişim. Vallahi bu da doğru. Hani şu Windows 3.1 zamanında Windows'tan öte DOS bilmek gereken zamanlarda kalan kitaplardan söz ediyorsunuz. Bilmeyenlere hatırlatalım: Windows 3.1 ve önceleri birer DOS uyumlu arayüzdüler. Windows bilgisi kadar DOS bilgisi gerekiyordu.Memik Yanık'a asılsız suçlamalarda bulunmayı zevk edinmişlere kişisel sitemdeki "Yazarlık Dersleri" makalelerini okumalarını öneririm.
uludağ veya atası gibi sözlüklerde yazar olmayı hiç düşünmemiştim. Çünkü gerçek adınla yazdığın zaman ortama fazla ciddi geliyorsun, takma isimle yazdığında ise belki mizah duygun gelişiyor ama benim gibi hergün teknik birşeyler yazmayı meslek edinenlerde sorunlara neden oluyor. memik yanik maddesine yazdığım açıklamanın görülebilmesi için veya çaylaklıktan yazarlığa terfi edebilmem için en az 10 entry'im olmasını gerekiyormuş. Neyse.. madem bazı insanlar memik yanık'ın çeviri yaptığını düşünüyor ve "hayır çeviri yapmıyorum, hem ingilizcem çeviri yapacak kadar iyi değil" desem de insanlar hayır çeviri yapıyorsun diyorlar. Şimdilik bulduğum çözüm şu: Yazdıklarımın üzerine yazmak. Yani üzerinde çalıştığım kitapta kullanmak üzere 10 sayfalık metin yazdığımda ayrıca 5-6 sayfada bu metni nasıl yazdığımı anlatmak.
i, j, sayi, dosya gibi değişken adlarını başka programcılık kitaplardan araklayıp mahkemelik olan adam
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar