bugün

Boğaziçi'nin Rumeli yakasında, Beşiktaş ilçesi'nde Ortaköy iskele Meydanı'nın kuzey ucunda ve sahildedir. Güneyi ve batısı denizle çevrili olmak üzere, Boğaz'a doğru uzanan küçük bir burnun üzerindedir. Büyük Mecidiye Camii olarak da bilinir.

Bugünkü cami, Abdülmecid (1839-1861) tarafından 1270/1853'te yaptırılmıştır. Giriş kapısı üzerindeki kitabede Abdülmecid'in tuğrası ile birlikte caminin bitirilişini belirten bu tarih vardır. Caminin mimarı Nikos Balyan'dır. Cami 1894 depreminde önemli ölçüde zarar görmüş, minarelerinin petek ve külah bölümleri yeniden yapılmıştır.

1984'te büyük bir yangın geçirdi ve yeniden onarıldı.

Cami, 19. yy sultan camilerinin tümünde olduğu gibi iki bölümden, asıl ibadet mekânı olan harim bölümü ile girişin önünde yer alan hünkâr kasrından oluşmaktadır. Her iki bölümün meydana getirdiği kompozisyon kuzey-güney aksına göre, batıdaki hünkâr girişi dışında, simetriktir. iki ayrı bölümün birlikte yer aldığı doğu ve batı cephelerinde de harim ve hünkâr bölümleri ölçü olarak birbirine eşittir. Bu, Ortaköy Camii'ni diğerlerinden ayıran ve iki bölümün entegrasyonunu veya eşitliğini ifade eden bir ölçülendirmedir.
1890'larda Mecidiye Camii.
görsel
çoğu cahilin Ortaköy camii olarak bildiği mabed.
4 yıllık reklam alan camii. kuveyt türk bu kadar güzel reklamı nereden bulacaktı tabi. allah'ın izniyle yarın açılacak.
restorasyondan dolayı 4 yıl aradan sonra bu cuma ibadete açılacaktır.
başbakanımız da katılacakmış.
o bölgedeki umumi tuvalete sahip 2 mekandan birisidir.
yok arkadaş, orada sıkıştıysan ve gece 11'i geçtiyse saat mısır koçanını kavrıyorsun.
tek çıkar yol, marmaris büfe'ye sığınmak.
istanbul manzarasının boğaz köprüsü ile birlikte tamamlayıcı siluetlerinden biri olan, mimari yapısı ve süslemelerinde ki işçilik ile dikkat çeken, deniz kenarında bulunan camii' dir.
bir ermeni mimar tarafından yapılmış camidir. ortaköyde bulunmaktadır.
fotograf çekilirken arkada fon olsun diye kıyıdan biraz daha denize doğru bir çıkıntı üzerine yapılmıstır.
BÜYÜK MECiDiYE CAMii ve ORTAKÖY CAMii olarak da bilinir.

Ortaköy Camii, istanbul 'da Boğaziçi nde Beşiktaş ilçesinde, Ortaköy semtinde sahilde bulunan Barok tarzda bir camiidir.

Cami, Sultan Abdülmecit tarafından Mimar Nigoğos Balyan a 1853 yılında yaptırılmıştır. Oldukça zarif bir yapı olan cami Barok üslubundadır. Boğaziçi nde eşsiz bir konuma yerleştirilmiştir. Bütün selatin camilerinde olduğu gibi harim ve hünkar bölümü olmak üzere iki kısımdan oluşur. Geniş ve yüksek pencereler Boğaz ın değişken ışıklarını caminin içine taşıyacak biçimde düzenlenmiştir.

Merdivenle çıkılan yapının tek şerefeli iki minaresi vardır. Duvarları beyaz kesme taştan yapılmıştır. Tek kubbenin duvarları pembe mozaiktendir. Mihrap mozaik ve mermerden, minber ise somaki kaplı mermerden yapılmıştır ve ince bir işçiliğin ürünüdür.
küçüğü ve büyüğü olan camii.

(bkz: büyük mecidiye camii)
(bkz: küçük mecidiye camii)
1854 de istanbul'da Abdülmecit tarafından Nkogos Balyan'a yaptırılan, barok üsluptaki cami.
29.06.2007 tarihinde gemi kazasından kıl payı kurtulmuş,istanbul'un simgesi haline gelmeye başlayan camii.
istanbul la özdeşleşmiş, ortaköyde bulunan boğaz manzaralı camii.