bugün

ortaokulda öğretmenimin sayesinde sinir krizleri geçirmeme sebeb olan, kabus olup üstüme çöken, hırs yapıp gözüme kan oturmasına neden olan ders. bir türlü hakettiğim notu vermedi hoca. kendi kursuna yazılanlara 100 veriyordu. kursuna giden bir kızla yanyana oturup aynı yaptık tüm soruları ona 100 verdi bana 45.. bu nasıl öğretmenliktir ya. insaf et senin yüüznden geleceğim karardı.. *

lise yıllarında ise tatlı sert hocam sayesinde aslında matematiğin zevkli bir ders olduğunu öğrendim. hocam sil baştan anlattı herşeyi. allah razı olsun ondan.
Matematik = Mısır'lıların Nil Nehrinin taşma zamanını bulmak için kullandıkları daha doğrusu buldukları lanetlik bir derstir. Her matematik dersinde Mısır'lı kardeşlerimizi saygıyla anıyorum.
ingiltere'de 9 yaşında bir çocuk matematik dersinde tahtaya şunları yazmış. sevgili matematik, artık lütfen büyü ve kendi problemini kendin çöz !..
lise hayatımda, bir sene boyunca aldığım notların toplamı verilse dahi geçemediğim, ayarsız bir hocası olan derstir.
yarın sınavı var ve ordan burdan çaldığım notlara göz ucuyla bile bakmadım. hatta notlar nerde bilmiyorum.

korkuyorum lan. 20 soru testmiş, belki ordan yırtarım...

silinir falan şimdi, tanımım: sınavına çalışmazsanız korkudan ruh halinize sıçabilecek derstir.
hocaları sevilmez anlaşılmaz çok küfür yer.
hiçbir şekilde anlamadığım, anlayanlara hayranlıkla baktığım, allahın belası, lanet olası ders. hayatıma sıçtın matematik.
üniversite yıllarına kadar aşırı derecede sevdiğim bir dersti kendisi. hatta lisede berbat hocalardan ders almama rağmen seviyordum. üniversite de ise birbirinden kaliteli hocalardan eğitim almıştık. maalesef ben bu eğitimlere hoppalığım yüzünden katılamamıştım. öyle ya da böyle bir şekilde bitirdik. bazı derslerde akılda kalan bilgilerle ve şansımın açık olması sayesinde (yanlış anlaşılmasın katıldığım derslerden gelen sorular sayesinde) bir şekilde üniversite mezunu olduk. o zaman zorunluydu belki o yüzden anlaması zor geliyordu. şimdi ise acayip basitmiş meğerse hesaplamaları.
soruları karşısında cavapsız kaldığım az sayıda olguların başında gelen x kavramını içeren tam zopalık kavram.
3. sınıfında götten kan alan bir üniversite bölümü de vardır ki, düşman başına.. 7 dersin 5'inde 0-17 puan aralığını vurdum.
sanırım dönem sonunda, okulu uzatmak için sağlam bir adım atmış olacağım..
test kitaplarında değil de hayatımızda yakaladığımızda sihirli olan sözcük.
bir zamanlar soruları sırayla çözdüren hocamız yüzünden her ders kalp krizi riskiyle karşı karşıya kaldığım derstir. benden öncekilerin inek olması nedeniyle bir iki dakikada daha ben soruyu okuyamamışken sıra bana gelirdi. yanlış söyleyeceğim diye ödüm patlardı. dediğim gibi çünkü bizim sınıf inekti ve yapamayana gerizekalı damgası vurulurdu hemen. sonradan anladım ki asıl gerizekalı onlarmış. hayat benim için daha güzel oldu tabi. ben de matematikten nefret etmekten vazgeçtim ve onun da aslında beni sevdiğini anladım bir süre sonra. şimdi seviyeli bir ilişkimiz olmakla birlikte evliliği düşünmüyoruz.
Okul hayatım boyunca nefret ettiğim dersti. Sanırım o da benden nefret ediyordu.
sayilarla hic bir alakasi olmayan, uygulamali mantik...

en temelinde bazi kabuller ve soyut tanimlarla soyut iliskiler kurup olusan yapilari inceleyen mantik dali...
Toplama, çıkarma, çarpma ve bölge gibi işlemlerin dışında, bir boka yaramayan işlemler barındıran daldır. Öğretmenim bu işlemler, ne işe yarayacak diye soran çocuklar kesinlikle haklıdır. Çünkü bir boka yaramayacak, sivil yaşantımızda kullanma gereksimi duymayacağız. O yüzden fazlası kesinlikle gereksizdir.
Matematiği sadece işlem olarak öğreten eğitim sistemi maalesef öğrencinin matematikten nefret etmesine sebep olur. Her şeyden önce matematik küme teorisidir. Ondan sonra cebir ve analiz olarak ikiye ayrılır.

Cebir - grup, ring, alan gibi çevirsek yapıları inceler. Mesela modulus aritmetiği cebirin içindedir, en basitinden takvim hesapları için modüler aritmetik bilmek şarttır. Quantum mekaniğinin temelinde lineer cebir yatar mesela. Diferansyel denklemi analitik değilde çevirsek olarak çözebilirsin mesela.

Analiz - çebirsel gruplar ve bir uzunluk fonksyonunun topolojisini inceler. En basitinden 2 boyutlu öklit geometrisi bir örnektir. Banka faiz hesaplarından, en temel fizik sorularına kadar her yerde kullanılır, günlük hayatın temelidir. Daha soyut analiz için sanal sayılar analizi bir örnektir, sayılar ne kadar sanal olsa ve topolojisini 2 boyuttan farklı çalışsa da sunduğu çözümler modern elektromanyetik denklemleri çözmek için çok kullanışlıdır,kantorharitalarının da temelini oluşturur.
üniversite dahil eğitim hayatım boyunca 5'ten başka not almadığım ders. üniversitede matematik yoktu bizde tabi o ayrı.
görsel *
türk eğitim sistemine ters olarak sorgulamayı öğreten bilim dalıdır. gerçekten orgazm olmak isteyen bünyelere şiddetle tavsiyemdir. analitik düşünebilmek başarıya götürür.
http://galeri.uludagsozlu...k.com/r/matematik-359270/
Edebiyat veya coğrafya gibi sözel derslerden daha zevkli ve kolaydır kanımca.. Çalışmasını bilene tabi..
Çoğu öğrenciler için ızdırap olan ancak benim öğrencilik hayatımda en başarılı olduğum ders adıdır.
öğrenciler tarafından -özellikle ülkemizde- sevilmese de, hayatın her alanında önem arz eden bilimsel veriler bütünüdür.
köpek gibidir. korktukça ısırmak için kovalar, seversen kendini daha çok sevdirir.
Genellikle ve sürekli sayılarla çelişkili olan, hiçbir liselinin anlamadığı, liseliyi geç hiçbir ögrencinin anlamadığı veya yapamadığı bir derstir.