bugün

eğitim sistemi olmayan ülkede nasıl eğitim oluyorsa, matematik bilmeyen biri öyle üniversite okur. tabi her köye bir üniversite kampanyasını da unutmamak gerekir.
Gülüp geçilecek sorunsaldır.
Eşit ağırlık çıkışlı olarak bazı üniversitelerdeki mühendislik bölümlerinde okuyanlardan daha çok matematik sorusu yaptım. Bu da demek oluyor ki sorun matematik bilmeyenlerde değil sistemdedir.
temel matematik dışında matematik bilgisine ihtiyaç duyulmayan ve mesleki hayatında da ihtiyaç duyulmayacağı bölümlerdir. (bkz: dil bölümleri)
Ezberci sistem.
Hukuk okuyanların sözelci olması ?
Ts'ci olma ihtimali yüksektir. Sözelden anlamak var iken kim ne yapsın matematiği?
ben bilmiyorum. para üstü bile hesaplayamam. (bkz: diskalkuli)

üniversite mezunuyum. ingilizce matematik öğretiyorum.

müdür yardımcısı kapıdan denk geldi.

-seven plus one equals nine.
+tiçır nooooo (sınıf kuduruyor)
eight eight diye çıldırıyorlar. şipşak caktırmakdan parmaklarımla sayıyorum. valla billa eight..

-well done. i ve just tested if you were listening.
sözeldir.
e elektrik ile alakasi olmayan adami enerji bakani yapmadılar mı?
yada bizim orman bilmem ne bakani orman muhendisi filan mi?
peki cumhurbaskani, dur siktir et hic girmeyelim ona :D

türkiye burasi aga, tersliklerde bir islik vardir burada.

bizim fakültede adam 4 senedir mat2 yi verememis ama dif. denklemler, alan teorisi vs vermis.
lan mat2 yi bilmeyen adam veremeyen adam bunlardan nasıl gecti? nasil muhendis olacak?

oluyor iste aga, turev integral yapamaz mat2 de ama alan teorisinde 3 katli integrali, hacim ifadesinde cozup geçti, yersen.
Oda bir şey mi türkçe bilmeyenler bile okuyor.
(bkz: ingiliz dili ve edebiyatı)

Hodri meydan.
Matematik bilinmesi gereken bir bilimdir fakat herkes matematik bilmek zorunda veya yapmak zorunda değildir. bilim sadece matematik üzerinden gidiyor bu bir gerçek fakat ülkenin picassolara, goethelere, cemal süreyalara, nazım hikmetlerere ihtiyacıda vardır çünkü bir toplumun gelişmesi sadece bilime değil kültürede bağlıdır.

Matematik bilmeyen adamı üniversiteye almazsanız, ülkenizde kültürel olarak atılım yapamazsınız. Tarih bilmeyen lakin matematik bilen adamı sizin tarihinizin önemi anlayamaz, idrak edemez ve yetiştirdiğiniz bilim insanları ülkesinin değerini bilemez ve beyin göçü verirsiniz, o zamanda yetiştirmenın bir önemi yok.

Gelelim üniversitelere bunu her yerde ve her zaman söylüyorum türkiyede topu topu 10 tane dünya klasmanında üniversite var diğer üniversiteler ne yazık ki sıradan eğitim veren kurumlardır. Akademisyenlerin slayt okumaktan başka bir yeteneğide yoktur ve bu akademisyelerin çılgın bilim adamı yetiştirmesi mümkün olmadığı gibi üzerlerine vazifede değildir.
hayattaki tek başarısı matematik dersinden 5 almak olan vasat tiplerin merak ettiği konu. matematikten full de çeksen eninde sonunda matematik bilmeyen birinin paralı elemanı olacağın gerçeği değişmez açık ve net.
(img:#1610229)
beyle.
biz biliyoduk da şimdi ne işimize yariyo.
Oooo dostum neleri var? 2 üzeri 3 e 6 diyen ve inat eden üniversite öğrencilerini tanırım ben. Gerci myo öğrencisiydi ama ne olursa olsun..
ülkemizde özellikle üniversitelerin bazı bölümlerinin (tıp ve hukuk gibi) matematik ile alakası olmamasına rağmen bu bölümler için neden matematik istendiği çok tartışılır. küçücük çocukların bile dilinde pelesenk olmuştur. ''iyide kesirler veya trigonometri hayatta ne işimize yarayacak?'' Gibi sorular. ''sen sadece olası bir dünyada gerçeksin ama, 2 kere 2 olası tüm dünyalarda 4'tür.'' cevabını hala düşünüyor küçük afacan.

matematiksel düşünebilme insana bir bakış açısı kazandırır her şeyden önce. olayların ve/veya süreçlerin çözümü için gerekli; doğru ve tam sebep sonuç ilişkilerinin kurulabildiği, mantıksal önermeleri oluşturabilmek, belli bir ölçüde biliş düzeyi gerektirir. ve bu da ancak bir insana ve özellikle de bir çocuğa matematik ve matematiksel düşünebilme yönelimi ile kazandırılabilir.

Toplumsal evrimimiz gereği insanın hayatta her türlü subjektiflikten sıyrılabilmesi ve olayları mümkün olabildiği ölçüde tarafsız değerlendirebilmesi giderek daha zor bir hal almaktadır. Doğru bir sorgulama yapabilmek, doğru algoritmaları geliştirebilmek veya kişinin kendine has bilişsel metodolojisini geliştirebilmesi, işi matematik ile alakalı olmasa bile (tıp, hukuk gibi) belirli bir düzeyde matematiği zorunlu kılar.

akademia nın kapısında boşuna yazmaz ''geometri bilmeyen giremez'' diye. Ve son olarak:

Sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez.

Sokrates
Böyle düşünürseniz sanattan , edebiyattan yoksun bi toplum olur ve hiçbir zaman gelişemezsiniz. Toplumun halini ise hiç düşünemiyorum bile .
Vallahi türkçe bilgimle matematik çözüyorum (mat1), gayet şu anda son sınıfım alesten de yetecek bir puan aldım. Sözel zekalıyız, burdayız, alışın gitmiyoruz.
Zor değildir, matematik gerektirmeyen bir sürü bölüm var.

(bkz: Sözelci olmak)
Bilince ne oluyor ? Kaç mühendis örneğin, hak ettiği ücreti alıyor ?

Keşke sayısal zekam olmasaydı, boşa heba ettik güzellim lise ve üniversite yıllarını.
heceleyerek okuyup türk dili edebiyatı bölümünü kazanan var. matematik neymiş.