bugün

Hayatında bir köpeğin karşılıksız sevgisini tatmamış kişilerin isteğidir. Çok zor değil lan, bir köpeğin başını okşayın, gıdısını sevin, tüm negatif elektriğinizi alıyor. Hem bu Size de iyi gelecektir. Bir Hayvanın başını okşamak terapi gibidir.
Bazı insanların içine zalimce itlaf isteğini de kattığı, herkesi temsil etmeyen bir istektir. Üstelik hatalı genelleme yapıp bütün köpekleri hedef gösteriyorlar. Tüm sokak köpekleri tehlikeli değildir. Masum köpeklere dokunamazsınız. Buna kimsenin hakkı yok.
Ortada devlet yok. Köpeklerle vatandaşı başbaşa bırakmışlar, aranızda çözün diyorlar.. sıkıntı burada. Köpek sevgisi iyi bir şey. Ama ben her gün eşime eşlik ediyorum işyerine kadar. Sokak köpeklerinden korktuğu için. Geçen gün saydık 12 tanesi beraberdi. Bunlardan kaçayım derken yola fırlayıp arabaların ezdiği insanlar var.
çoğu belediyenin barınağı yok. Ve benim de gördüğüm sokak köpeklerinin küpesi yok. Kısırlaştırılmamışlar.
insanoğlu çok garip bir hayvan ya. Köpekler ise sıradan.
sayıları iyice artsın , her gün insan parçalayacaklar .
kuduz tehlikesi de hediyesi . başıboş köpek terörü
bilerek yaratılmışdır .
Denizde Köpek Dehşeti

Sahibi tarafından denize sokulan bir köpeğin saldırısı
sonucu bacağından ısırılan 9 yaşındaki çocuk, çevredekilerin
yardımıyla dakikalar sonra kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Denetimsizliğin ve başıboşluğun rezil sonuçları!

https://twitter.com/Kopek...?cxt=HHwWgIC-lZzPuZArAAAA
gerizekalının her işi bitmiş , plaja köpek getirmiş ....
köpeksiz sokak isteyen sokağa çıkmayabilir bu sayede sokaklarda köpek olmaz.
ne zaman sokak köpekleri saldırıları artıp insanlar tepki göstermeye başlasa, sosyal medyada sevimli köpek fotoğrafları, müthiş köpek şöyle yaptı böyle yaptı veya köpeğin bilmem neresini kestiler, vahşet tarzı haberleri dolaşıma sokuyorlar.

(bkz: köpek maması mafyası)
Kişisel ve bencilce bir istektir. Birincisi kimin sokağından kimi kovuyorsun ? ikincisi bütün sokak köpekleri tehlikeli değildir, bu da reddedilemez. Lütfen hatalı genellemelere başvurmayın.

Edit: eksileriniz fikrimi değiştirmiyor canlar, unutmayın.
(bkz: başlığa girmeden yazarı doğru tahmin etmek)
bir ölüm daha ....

3609 - Edirne, Havsa konumunda başıboş köpek sebepli
kaza olmuştur. 1 kişi hayatını kaybetmiştir.

https://twitter.com/havri...tatus/1555683656043200516

2022 Türkiye'sinde yaşanan utanç verici olaylar

Evcil hayvanıyla yürüyüşe çıkan bir vatandaş, çevresini
saran başıboş köpekler tarafından parçalanmamak için mücadele ediyor .

izmir Güzelbahçe Yaka Mahallesi

https://twitter.com/Kopek...?cxt=HHwWgoC9kdm47pYrAAAA

çözüm belli .....
köpekleri öldürecek kadar da o***** çocuğu olmayız bunu desteklerken.
sadece pitbull cinsi köpekler uyutulmalı ve barınaklara gönderilmelidir.
hatta saldırgan denilecek her köpek için bence böyle olmalıdır.
Sokak Hayvanları Günü'nün mimarı Hollandalı derneklerin 2012'de yayımladığı bir rapor, Hollanda'nın başıboş köpek sorununu nasıl aştığını anlatıyor.

Rapora göre Hollanda'da 1800'lerde çok sayıda sokak köpeği varken 1900'lerde getirilen önlemler bu sorunun ortadan kalkmasını sağladı.

1962'de getirilen bir yasayla hayvanına gerekli bakımı sağlayamayan kişilere 16 bin 750 euroya (272 bin TL) kadar para cezası ve üç yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Hollanda'da kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsündeki Hayvanları Koruma Derneği ve Köpekleri Koruma Derneği'nin de başıboş köpeklerin sayısını azaltmada önemli bir rolü olduğu aktarılıyor.

Raporda Türkiye gibi sokak hayvanı sorunu yaşayan ülkelere de tavsiyeler veriliyor.

(resim:#1)
Sokak hayvanlarının sayısının yüksek olduğu ve durumun umutsuz gözüktüğü ülkelerde bile işe yarayacağı bilimsel olarak ispatlanmış bir yöntem olarak, "Topla, Bakımını Yap, Aşıla, Aldığın Yere Bırak" adı verilen dört aşama tavsiye ediliyor.

Türkiye'deki yasalar da bununla uyuşuyor. 2004 yılında yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, rehabilite edilmesi ve kayıt altına alındıktan sonra alındıkları ortama bırakılması öngörülüyor.

Fakat uzmanlar sorunun yasalardan çok uygulamadan kaynaklandığını belirtiyor. Türkiye'de 1300'den fazla belediye olmasına rağmen 250 civarında hayvan barınağı olduğu söyleniyor. 20 yıl önceki Hürriyet gazetesinde yer alan bir habere göre bu sayı 2002 yılında 120'ydi.

Dünya Sağlık Örgütü de sokak hayvanlarının sayısını azaltmada en etkili yöntemin kısırlaştırma, insanların eğitilmesi ve hayvanlarla sahiplerinin kayıt altına alınması üçlüsü olduğunu söylüyor.

Bir dişi köpeğin altı ayda bir beş yavru doğurması ve yavrularının da aynı şekilde devam etmesi durumunda beş yıl içinde soyundan 5 bin civarında köpek üreyeceği hesaplanıyor.

Bu nedenle dişi köpeklerin yüzde 70'inden fazlasının aşılanmasının büyük önem taşıdığı aktarılıyor.
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kişilerin bulundukları belediyeye dava açabileceğini belirtmişti:

"Sokak hayvanlarının beslenmesi, rehabilitesi o belediyenin ve başkanın sorumluluğu. Hayvan beslense, rehabile edilse neden parka gelen insana saldırsın. Bu durumda görevini yapmayan başkana dava açın, biz de yanındayız."

Bu konuda Avrupa insan Hakları Mahkemesi'nin (AiHM) 2011'de verdiği bir karar da bulunuyor.

AiHM Romanya'da bir grup sokak köpeğinin saldırısında yaralanan ve ömür boyu sağlık sorunları yaşayan bir kadının dosyasında, Avrupa insan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesi uyarınca herkesin özel hayatına saygı duyulması gerektiğini, insanların fiziksel bütünlüğünün de bu maddesiyle korunduğunu ve devletin gerekli önlemleri almayarak sözleşmeyi ihlal ettiğine karar vermişti.

görsel
Türkiye'ye seyahat uyarıları
Sokak köpekleri yalnızca Türkiye'de yaşayanlarda endişe yaratmıyor. Bazı ülkeler, sokak köpekleri nedeniyle Türkiye'ye seyahat uyarısı yayınlıyor.

ingiltere'nin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarının Emniyet ve Güvenlik başlığının altında Suriye Sınırı, Doğu illeri gibi alt başlıkların yanı sıra Sokak Köpekleri alt başlığı da bulunuyor.

(resim:#1)
bir de bu videoyu izleyin mutlaka: sokak hayvanları da birer canlıdır. tek çözüm öldürmek değil.

https://twitter.com/i/status/1555086528312971264
çocukların köpekler tarafından parçalanmasını film izler gibi izliyoruz.
ülkede başı boş gezen köpek sorunu var ve bunu görmek istemeyen yüzlerce yetkli!
her gün bir yenisini daha duymaya alıştığımız vahim durum...
imkansızı istiyorsun .
Bir kere tüm köpekleri toplayamazsın , bu imkansız . Hadi topladın , ne yapacaksın ? Barınağa koyacağını mı sanıyorsun ? Hayır . Öldürecek misin peki ? Hayır .

Bunun yerine zararlı olan “hayvanları” (insan da dahildir ) istemiyoruz demen gerekir . Köpekten ne istiyorsun ? Ona da yasayla vs. uğraşacaksın .

Yani devletin yapamadığı şey yüzünden sıkıntıyı köpekden kediden çıkartırsınız . Pitbull gezdirmek bu kadar basit olmamalı . Hayvanın doğasında var saldırgan olmak .
BU iŞ DEVLETiN iŞi. HER BELEDiYE BARINAK KURMAK VE BAŞIBOŞ KÖPEKLERi KISIRLAŞTIRMAK ZORUNDA OLMALI. BAZEN HABERLERDE GÖRÜRÜZ, ADAM ÜSTÜNE KAHVE DÖKÜLÜR, STARBUCKS I ŞiKAYET EDER, MiLYON DOLARLIK TAZMiNAT KAZANIR. iŞTE BU TÜR CEZALAR CAYDIRICI OLUR. BAŞIBOŞ KÖPEĞiN NEDEN OLDUĞU BiRKAZADA BELEDiYELER ASTRONOMiK CEZALARA MAHKUM OLSA iSTiSNASIZ HEPSi BARINAK KURAR. GERÇi ONLAR iŞiN KOLAYINA KAÇIP HEPSiNi ZEHiRLER. BU DA TÜRKiYE GERÇEĞi. HiÇ BiR iŞiMiZ DOĞRU DÜZGÜN DEĞiL.
görsel
görsel
görsel
görsel
izmir'in Urla ilçesinde bulunan, Çeşmealtı Çocuk Parkı'nda
sevmek istediği başıboş köpek, küçük çocuğun yüzünü ısırdı.
Yüzünden yaralanan çocuğun burnuna dikiş atıldı, göze
yakın bölgelerde de diş işleri olduğu belirtildi.

https://twitter.com/kopek...?cxt=HHwWhIDU8aX3lZ4rAAAA
" ekolojik terör örgütü " işbaşında ....