bugün

c) Yaş meyvenin kurutulmuşu.
d) Olgunlaştığında dış kabuğu kuruyan meyve.
kuru fasulye
kuru meyve eldesi, diğer bitkisel ürünlerden farklıdır. meyveler olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur. böylelikle daha uzun süre korunması olasıdır.
Kurutulmuş meyveler, yüksek besin değeri taşır, C dışındaki tüm vitaminleri saklayabilirlermiş. çocuklarda zeka gelişimine neden olan demir yönünden oldukça zenginlermiş.bol bol yiyip bel bel bakmalıymış.
Taze taze varken niye kurusunu yiyelim ki dedirtir. Hepsi zamanında lezzetli.
yaşına göre 2 kat kalori içerir.
Suyu çekilmiş olduğundan yaş meyvenin birim başına içerdiği meyveleri oransal olarak çok daha yoğun içerir.
Fakat ben kuru meyve sevmem. Bir defasında ortaokuldayken şekerlenip kurutulmuş tropik meyve karışımı almıştık, paramız boşa gitti iğrenç bir şeydi.
Gün kurusu kayısı favorimdir, su oranı yüzde 5'in altında olan meyve.
aşırı sevdiğim abur cuburdur. okula giderken aldığım karışık küçük paketler vardı eskiden. şimdilerde göremiyorum o hazır paketleri. zaten artık küçük saklama kabıma atıyorum.
(bkz: sağlıklı atıştırmalık şekerim) (bkz: ne tatlısı canım) (bkz: swh)
en cok sevdigim atistirmaliklar bütünü.
aklımıza üzüm, kayısı, incir, hurma gibi meyveler gelir. ancak endüstrinin gelişmesiyle ananastan mangoya birçok meyve kurutulmuş olarak raflarda satışa sunulmaktadır.
Kuru meyveleri çok seviyorum, tüketiyorum fakat porsiyon kontrolünü iyi yapmak lazım. Su kaybettiği için hacim küçülüyor o yüzden yaş meyveye göre daha fazla tüketebiliyoruz. Bu da sağlıklı olsa da kalori olarak bize dönebiliyor. Bir de tabi kuru meyvede şeker daha çok açığa çıkıyor. Dengeli tüketmek lazım.