bugün

► kuran'daki demir mucizesi: (#36651238)
http://www.mucizeler.com/...03/demirin-atom-numarasi/

kuran'daki demir mucizesinin de ilavesiyle ilk entry'si editlenen başlık.
(bkz: Hurufilik)
kuranın gerçekliğini ispatlamak neye yarayacak onu bir anlasam o zaman belki bu tip hayret verici çabalara bir mana yüklemeye kafa yorarım. bu tip kitapların gerçekliğine inanan zaten milyarlarca insan var, var da ne oluyor. mesele kuran veya diğerlerini anlamak ya da inanmak değil, mesele ahlaklı olmanın yolunu herhangi bir şekilde bulmaktır. ahlak derken de içerisine çok şeyi sığdırabilirsiniz.
Basit sayı oyunları matematikten anlayan birisi yapabilir Efe Aydal Tontonun maceraları kitabına yapmıştı o zaman Tontonun maceraları da mucizevi bir kitap.
görsel

henüz başlıktaki verilere karşı ilk dört maddeyi aşılabilmiş değil.

sadece hakaret, ad hominem, yalanlama var... ateizmin özeti bu mu!..
(bkz: ömer çelakıl)
Insanlik 11 bin yil once gobekli tepe de 5 adet tapinak yapti. Inandiklari sey dunyanin insan icin yaratilmis oldugu ve ogrenim gerekliligi idi. 5 adet tapinak hayvan figurleri ile donatilmisti. Once arkeologlar insanin o donem hayvana taptigini dusunduler. Sonradan anlasildi ki buyuk kolonlar tanriyi simgeliyordu. Hayvan figurleri ise cevreyi betimliyordu. Bu bilgiyi niye verdim. Bilinen 11 bin yil once insan arastirmaya ogrenmeyr basladi. Ilk sehir yerlesimi. Zaman akisini algiladi. Mevsim degisikligini hissetti. Sen simdi kalkip diyorsun ki 1500 yil once yazilan kitap mucize. Insanligin 11 bin yilda ogrendigi her seye hakaret ediyorsun. Insanlik aciz degil. Insanlik kendini yukseltebilecekken din prangasina takilmis durumda.

Al sana karsi arguman, hakaretsiz dumduz.

Ibis.

Edit: bak hele bak. Okudugunu anlayamana bak. La oglum insan ogrenmis zaten. M.ö ve m.s kavramlari zaten vardi muhammed zamaninda kimi yiyorsun.
karşı argüman yaptığını sanan; fakat aslında ad hominem benzeri bir safsata işleyen acizleri gösteren başlık. ezbere konuşuyorsun, söylediklerinin bu başlıktaki hiçbir veriye karşıt olamıyor. ben burada bazı veriler sunuyorum, yanlışlamanız meydan okuyorum. buna karşı bir şey söylüyor musun? hayır.
hatırlatayım: bu başlığa itiraz eden hiç kimsenin elinde herhangi bir delil yok.
gün kelimesinin tekil formunun 365 kez geçiş listesini daha önce vermiştim.

https://www.uludagsozluk.com/e/37261015/
maalesef olmayan mucizelerdir.

bunun gibi iddialar ateist olmamı geciktirse de üzerinde biraz düşünüp araştırınca aslında fabrike edilmiş mucizeler olduğunu gördüm.

görmez olaydım.
gün kelimesinin tekil formunun sayısal mucize olamaması konusunda kendisine daha önce ayar verilmişti.

ama mühim değil. önemli olan propaganda. at yalanı .ik inananı. gazali görse gurur duyardı.
ilk entry'sine aşağıdaki iki madde daha eklenmiş olan başlık:

• ''Anne (umma)'' kelimesi 117 kere/ ''baba (ebu) kelimesi 117 defa geçer.
• ''uyarma (nezer) kelimesi 124 kere/ ''korku (havf) kelimesi'' 124 defa geçer.
hiçbir delil getirmeden sadece iftira yoluyla bu mucizeleri inkar etmeye çalışan ateistlerin iyi bir insan olmaları için dine ihtiyaçları yoktu değil mi? peki; iftira atmak iyi bir insanın yapacağı bir şey mi?
numerolojidir. Mucide falan degildir. Her kitapta bulursun boyle mucizeler.

Meraklisi acip Incil'deki sayisal mucizelere bakabilir. Yüce isa kutsasın hepimizi.
kaç aydır meydan okuyorum; ama hala delilli bir itiraz yok.

verilere yöneltilen genelde üç tip itiraz var. 

1. "gün kelimesinin tekil formu 365 kez geçmiyor." iddiası. tek tek listesini defalarca verdim. bu iddia sayımlarda izlenilen metodu anlayamayan kişiler tarafından tekrarlanıyor. örneğin; sayımı arapçadan değil, türkçe mealden yaparak 365'e ulaşmaya çalışıyor adam, ya da gün kelimesinin tüm formlarını sayarak fazla sonuca ulaşıyor. ne diyeceksin ki?..

2. "sen ömer çelakıl mısın?" iddiası. malesef ömer çelakıl kur'an üzere birçok talihsiz çıkışlar yaparak zihinlerde ciddiyetten uzak bir algı oluşturmayı başardı. fakat, hurufilik ve bu başlıktaki veriler arasındaki farkı ayırt edememek ilginç. örneğin; "kur'an'da gün kelimesinin tekil formu 365 kez geçiyor. bu da demek oluyor ki, falanca sureyi 365 kez okursak günlerimiz güzel geçer" dersem hurufilik yapmış olurum. fakat; burada nesnel bir gösterim var. veriye herhangi bir ekleme yapmıyorum. al eline sen de say...

3. boş yapmak, hakaret etmek

görsel
aslında bir ateistin bu verileri mucize olarak görmüyor oluşu beni ilgilendirmez. "evet kelime kullanımları ilginç ama bence mucize özelliği taşımıyor" diyen ateiste karşı ne denebilir ki?

fakat, burada organize bir şekilde yoğun bir iftira olayı var. "hayır gün kelimesi 365 kez geçmiyor, yalan söylüyorsun bunlar gerçek değil, ömer çelakıl seni, hurufilik bu, istersen her kitaptan bu sonuçlar çıkar, yalan bunlar" diyen ateistlerin temelsiz ve delilsiz iddialarına karşı delilli savunma yapıyorum ben de...

şayet, içinde bu denli muazzam kelime kullanımları barından kitap kur'an değil de klasiklerden herhangi bir tanesi olsaydı, hakkında ekşi'den onedio.com'a kadar övgüler dizilirdi. "hurufilik, yalan bunlar, efe aydal da yapüyür" gibi saçma sapan tepkiler gösterilmezdi.

örneğin başlık; victor hugo'nun sefiller romanında kurduğu 823 kelimelik cümle hakkında olsaydı ya da georges perec'in la disparition romanını hiç 'e' harfi kullanmadan yazması hakkında olsaydı, muhtemelen hiç kimse itiraz etmezdi, ''bo bölgölör yönlöş'' diye sallamazdı. 

ama başlık Kur'an hakkında olduğu için senin için kafadan yanlış olmalı; çünkü sen kendini buna inandırmak istiyorsun. "evet veriler doğru ama mucize sayılmaz" diyecek cesaretin de yok. çünkü biliyorsun ki, veriler doğruysa, bu verilerin insan ürünü olduğunu söylemek gülünç olur.

ne kalıyor geriye; iftira atmak, alay etmek...

hem de hiç delilsiz...
Ne çok mucizelere aç insanlarız, haliyle görmemiz gerekenleri hep kaçırıyoruz. Kurana mucize aramak için baka baka kuranı görmez olduk. Savunduğumuz değerlerin şekline hapsolduk, manaya geçemedik, geçemeyiz de.
bu başlığı,kur'an'ın özelliklerinin ufak bir parçasını inşallah insanlara duyurmak için açtım. "bu ve benzeri veriler yeterlidir, kur'an'ın manası önemli değil" gibi bir şey söylenebilmesi mümkün mü? bir üstteki enrty çok haksız bir eleştiri içeriyor.

aksine, insanlar kur'an'ın mucizevi özelliklerine şahit olduktan sonra kitabın manasına daha da yönelmeliler.
hiç görmediğimiz allah a onu görüyormuşçasına iman ve kulluk etmek de bir o kadar mucizevi.
ay'a gidiliş tarihi:

• 54/01: ''yaklaştı saat ve yarıldı ay.''

yukarıdaki ayetten kur'an'ın sonuna kadar tam 1389 ayet vardır / ay'a ilk insanın ayak basış tarihi hicri 1389 yılıdır.

ayrıca, apollo uzay aracının ay'dan kalkış anı da ilginçtir. araç ay'dan saat tam 12:54.01 (e.d.t)'de ayrılmıştır. 54.01 yukarıdaki sure ve ayet numarasıdır.

görsel

görsel kaynak: https://www.lpi.usra.edu/...pollo/apollo_11/overview/

http://www.mucizeler.com/2011/05/ay’a-gidis/
Allah kur'an-ı kerimi okuyup ibret alalım ve hayatımızı ona göre şekillendirelim diye göndermiştir. Kelime ve harflerini sayıp bunlardan bişeyler çıkaralım diye değil.
Uyumu açıklar mısın yaz nasıl bir uyum varmış.
Uyumu açıklar mısın yaz nasıl bir uyum varmış.
Uyumu açıklar mısın yaz nasıl bir uyum varmış.