bugün
- sözlük kızlarının kekleri19
- dantelli sütyen takan erkek10
- müstehcenlik soruşturmaları4
- dindarların çoğunun fakir olması7
- renault toros4
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- taşacak bu deniz dizisi3
- yesene beni diyen kız8
- ölüm korkusundan ölmek3
- feto'nun kamu gizli yapılanmasına operasyon3
- ak partililerin apoya villa yaptırması32
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı7
- insanın hayvandan koptuğu özgürlük eşiği2
- abdullah öcalan'a villa yapılması2
- palamut7
- intihar düşüncesi7
- ölümden korkuyor musunuz17
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek9
- neme lazım diyen erkek3
- erkekle kadının arkadaş olması2
- 2026 sonbaharında izmir3
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- ayı dövmenin aslında zor olmaması11
- bursa daki iskender festivalindeki görüntüler2
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- illüminati ve grup sex ayinleri4
- insan2
- sözlük kızları dertleşiyor3
- ghost rider5
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- joseph weber2
- seninleyken kendim olabiliyorum6
- papazla imam olmak2
- artı oy alamama krizine girmek3
- rambo ariel ortega2
- memduh bashgan2
- zalbert ramstein8
- sözlükte ne değişti6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması3
- uludağ itiraf18
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- cumartesi kahvaltısı5
- sabahları sevilen şeyler10
- ben basit bir insanım5
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- anın görüntüsü21
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- fenerbahçe tarfin'in euroleague süper kupa zaferi2
- yahudi düşmanlığı4
Krupp, Alman sanayici ailedir. Krupp firması, 1811'de Friedrich Krupp (1787-1826) tarafından kuruldu. O zaman Krupp, küçük bir çelik döküm fabrikasıydı. Friedrich'in oğlu Alfred Krupp, (1812-1887) bunu genişletti ve dünyanın en büyük çelik döküm fabrikası haline getirdi. Ayrıca, silah imalatına başladı. Kömür ve demir madeninden başlayarak çelik üretimine kadar bütün işlemler tek elde yapılmaya başlandı. Demir cevherine Bessemer metodunun geniş ölçüde tatbikatının öncülüğü de Alfred Krupp devrinde gerçekleşti.
Alfred'in oğlu Friedrich Alfred Krupp (1854-1902) zamanında ise harp gemileri inşası ve zırhlı levha imalatına başlandı. Krupplar'ın devlet kuruluşları içinde politik ağırlığı arttı. Friedrich Alfred öldüğünde oğlu olmadığı için, damadı Gustav von Bohlen und Halbach (1870-1950), Krupp ismi altında işin idaresini eline aldı. Birinci Dünya Savaşında Krupp firmasında 100.000 işçi çalışıyordu. Versay Antlaşması, Almanya'yı silahsızlanmaya zorlayınca fabrika silah imali bakımından bir müddet durdu. Fakat Krupp, Hitler devrinde yeniden silah imalatına başladı. ikinci Dünya Savaşında dev Krupp fabrikalarında yabancı işçi çalıştırıldı.
Gustav Krupp 1945'te savaş suçlusu olarak mahkemeye verildi. Fakat çok hasta olduğundan duruşmaya çıkamadı. Oğlu Alfred Krupp (1907-1967), 1948'de hapse mahkum edildi. 1951'de serbest bırakıldı ve fabrikalarının bir kısmını sattı. Yine de Krupplar Alman sanayiinin önemli bir firması olarak kaldı. Bu önemini günümüzde de korumaktadır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Krupp
Alfred'in oğlu Friedrich Alfred Krupp (1854-1902) zamanında ise harp gemileri inşası ve zırhlı levha imalatına başlandı. Krupplar'ın devlet kuruluşları içinde politik ağırlığı arttı. Friedrich Alfred öldüğünde oğlu olmadığı için, damadı Gustav von Bohlen und Halbach (1870-1950), Krupp ismi altında işin idaresini eline aldı. Birinci Dünya Savaşında Krupp firmasında 100.000 işçi çalışıyordu. Versay Antlaşması, Almanya'yı silahsızlanmaya zorlayınca fabrika silah imali bakımından bir müddet durdu. Fakat Krupp, Hitler devrinde yeniden silah imalatına başladı. ikinci Dünya Savaşında dev Krupp fabrikalarında yabancı işçi çalıştırıldı.
Gustav Krupp 1945'te savaş suçlusu olarak mahkemeye verildi. Fakat çok hasta olduğundan duruşmaya çıkamadı. Oğlu Alfred Krupp (1907-1967), 1948'de hapse mahkum edildi. 1951'de serbest bırakıldı ve fabrikalarının bir kısmını sattı. Yine de Krupplar Alman sanayiinin önemli bir firması olarak kaldı. Bu önemini günümüzde de korumaktadır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Krupp
ikinci dünya savaşında essende bulunan tank üretim tesisleri tam zamanlı çalışıp hitler'in yıldırım savaşındaki başarılarını garantiye almış, 1942 den sonra başlayan geceli gündüzlü müttefik bombardımanından çok az zarar görerek alman ordularının savaşın sonuna kadar direnebilmelerine büyük katkı yapmıştır.şirket ikinci dünya savaşından sonra bir daha silah üretmeyeceğini açıklamış, yakın zamanda da avrupanın diğer bir çelik devi olan thyssen ile birleşerek,arcelorla birlikte avrupanın en büyüğü konumuna gelmiştir.öyle ki tek bir fabrikasında üretimin durması avrupa çelik piyasasını sallamaya yetmektedir.
nazilere yardım eden firma. ilginçtir yahudi asıllı bir aileye aittir. gel de komplo arama şimdi.
aynı zamanda ağır vasıta ve çekici üretmiş grup. bu grubun ürettiği ağır vasıtaların simgesi tıpkı audi gibi iç içe geçmiş halkalar olmakla birlikte üç adet halkadan oluşmakta idi. türk halkı arasında uydurulmuş efsaneye göre bunu yapan mühendis bir gün şöyle demiş. öyle bir kamyon yapacağım ki çalışırken kendi adını söyleyecek. neticede bu mitin gerçeklik payı bilinmemekle birlikte tarafımdan krupp marka bir kamyonun çalışma sesi duyulmuş olup gerçekten de düşük rölanti devrine binaen rölantide krup grup kurup gibi düşünülebilecek bir ses çıkartmakta idi. markanın halen üretimi bulunmamaktadır.
son krizden sonra toparlanamayıp bugünlerde iflasını açıklamış ünlü alman çelik firması.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar