bugün

bir dersin sınavında kopya çekmek demek, bir ön hazırlık, bir cevapları minimalize etme, leb demeden leblebiyi anlama gerektiren bir eylemdir. kesinlikle boş beleşe not almak demek değildir. kopya çeken kişi o anın verdiği andrenalin sayesinde kopya çektiği bilgileri belkide çok uzun süre aklından çıkarmayacaktır. bu da öğrenmenin farklı ve yasadışı bir yoludur.
(bkz: sınava kopya hazırlarken çalışmak)
(bkz: kopya çekmek sanattır)
çok doğru bi' önermedir zira profosyenel bi' kopyacı konuyu iyi analiz edip önemli yerlerin altını çizmeyi, not almayı bilir. çoğu zaman kağıda bakmasına bile gerek kalmaz, dediğim gibi adam pro.
kopya hazırlamak aslında bir öğrenme yöntemidir daha iyi bir önerme olacaktır.
her hazırlanılan kopya çekilmeyebilir.
hazırlarken öğrenildiği doğrudur.
Lise hayatımda sıkça rastladığım durumdur. Küçük kağıtlara notlarını alan öğrenci genellikle sınav esnasında bakmaz o kağıtlara yazması ve okunuyor mu diye kontrol ettiği süre zarfında aslında köklü bir çalışma yapmış olmaktadır.
kopya çekmeyi profesyonelleştiren ögrenci için geçerli olacak önermedir. onlar ki o kadar detaylı çalışırlar ki kagıdı özenle hazırlar, yazması gereken yerleri seçer, hocanın açıgını düşünüp her şeyi ayarlar ama tek sorun o kadar kopyayı hazırladıktan sonra çekmeye gerek kalmamıştır sadece kontrol etmek kalır geriye.
doğru ama uygulaması önerilmeyen bir önermedir. çeşitli ve etkili öğrenme teknikleri varken en son başvurulması gereken ama en etkisiz öğrenme yöntemidir. sınıfta ewentry varken denenmemesi şiddetle tavsiye edilir...