bugün

/93
elektrikli otobüs ile konya bilim merkezi'ne gittiğim şehir. cidden aşmışlar artık.
çok güzel ve gelişmiş bir şehirdir izmir gibi kötü ve pis bir şehir değildir.
atatürk'ü ve cumhuriyeti sevmek ile ilgili referandum mu yapıldı?
Referandum sonucuna göre halkının yüzde 75 i Atatürk ü sevmez Cumhuriyet karşıtıdır.
Yuzde 90nı aq partili.
Ömrünüzde 1 kere mevlana icin gidin o gun gezin tozun yeter. Sonra bir daha asla gitmenize gerek yok. Ben bu kadar sacma insanlarin yasadigi baska bi sehir gormedim.
l. Alaaddin Keykubat zamanında Konya bilim ve kültür merkezi haline getirilmiş. Şimdi ise bilimden kültürden bihaber halde bir yer
Ablamın, üniversite vesilesiyle orada bulunduğu yıllarda, askılı bluzla gezerken "bunları taşlamalııı" diye sözlü tacize uğradığı şehir.
Az önce bir tane daha ambulans geçti ve arkadaşlar ambulansta suriyeliler taşınıyor türkleri yer yok diye alamıyormuş, yakınlarını arayan arabayla gidebilirse gidiyor.

Sanırsın titanik batıyor ve filika yetersizliğinden kaderlerine mahkum ediliyor.
Suriyeliler topluca isyan etse de devletin tankları cizre ye girdiği gibi onlara da yürüse...

Biz de insanlığımızı kaybettik iyice..!
şu ara suriyelilerle gerginlik mevcut. akşam üzeri 2 suriyeli bıçaklanmıştı. bir provakasyon var gibi ya bakalım.

ayrıca kendisini aldatan kocasının makatına sandalye ayağı sokan ve sonrasında da ambulansı arayan acayip dehşet hatunlara sahip.
Bir ambulans daha geçti şimdi korkmaya başladım iyice bu ne böyle ne oluyor?
Çok gizemli sırlar saklıyor bugün konya.

Hatta öyle ki saat başı 2 3 4 ambulans geçip, gidiyor ilginç olan sirenleri açık ne oluyor?
görsel
(bkz: çomaristan)
Halkının yüzde 80 civarında Atatürk ü sevmediği kent.
karşı devrimin kalesi.
Trafik sinyalizasyonları sinir bozan şehir.

Karşıdan karşıya geçeceksin yolun yarısına kadar yeşil ışık yanıyor, diğer tarafında kırmızı, üzerine projektör tutulmuş tavşan gibi yolun ortasında kala kalıyorsunuz.*

Aynı anda yeşil veya kırmızı yansa 3 adımlık yolu geçeceğiz işte amk.
çalıştığım şehir.

şansıma, 1.5 ay öyle çok da bunaltmadı hava. çokça yağmur yağdı. ama tatil için ayrılırken efsane sıcak bir hava vardı.

bu hava herhalde böyle devam edecek.

edit: gep geniş yollar var ama yolu düzgün kullanan sürücü sayısı 10'u geçmez herhalde. herkes ortalayarak gidiyor şeritleri.
orospu çocuklarıyla dolu bir şehir.
Kürtlerin irani kavim olduğunu bilmeyenleri gösteren il.

Edit: ayrıca konya kürtlerinin
çoğu aslını kaybetmiş türktür.
şuradan biliyorum.
çok yakın iki kardeş 1500 lü yıllarda horasan civarindan gelir, türkiye ye biri erzincan ı beğenir diğeri devam eder konya ya yerleşir.
erzincan daki tam anlamıyla türkmen olarak kalır ama konya cihanbeyli ye yerleşen zamanla kürtleşir.
iki aile hala tanışır, konuşur.
sadece irani kavimler ve türkmenler yok, gayet de güzel kürtler de mevcuttur.

(bkz: konya kürtleri)
(bkz: sıcak)
irani kavimler ile türk melezi diyarı(konya yörükleri ve türkmenleri hariç)

Içlerinden atatürkçü de çıkar hatta birisi zeytinburnunda yaşar*
konuştukları dil sanki bambaşka bir dil. göte güt Konya'ya gonya derler.
© copyright 2005 - 2026