bugün

en güçlü hali sevdiğiniz birine duydugunuzdur.
Bir iki insana beslediğimdir.
dinimizdir.
Beslendiğim tek duygu.
Kalıcı nefret.
Biriktirmenin hiçbir işe yaramadığını öğrendiğim duygu. insanı yorup, gereksiz düşüncelere itmekten başka bir işlevi yok.
hayatta hiç bir canlıya duyamadığım duygudur. kemalistlere bile. ama şu paraleller zorluyor iyice. ilerde belli olur duyacağım mı duymayacağım mı bu ibnelere.
insana her türlü hareketi yaptırabilecek duyguların en kuvvetlisidir.
Duyamadığım.
iyi ki Death Note gerçek değil dedirtendir. Her yanlış yapanı unutmayıp 'bir kenara' yazacak olsaydık ohooo...
insanlığı öldürendir.

ne olursa olsun karşındakini yaratılmış bir canlı diye muhattap al, hor hakir görme. ne oldum deme ne olacağım de!

kalbi kaskatı kesilenler; boşuna yaşıyorsunuz götünüzü kaşıyorsunuz.
Birine karşı duyulan nefretin büyümüş hali. Kinci miyim ? Evet huyumdur ama ota boka kin tutmam. 5 yıldır babasına ve kuzenlerine kin besleyen biriyim. Yüzlerine bile bakmıyorum, ne kadar rahatım bilemezsiniz.

Bunu yazarken bile canım çekti, dur gidip biraz daha besliyeyim, oh.
Kişinin en çok kendisine zarar verdiği duygudur.
nefretin perçinli halidir.

tehlikelidir, tevazulu olmaya özen gösterin.
ing meali grudge dur.
Hırsız yalakası çorap kokulularda en çok gözlenendir.
Bir insanın yapmış olduğu bütün iyilikleri unutup o kişinin sadece kötülüklerini ve hatalarını hatırlamaktır. Yıllar geçer hala hatırlar..
(bkz: fil hafızası)
şeytanın kahkahasıdır.
eğer bu duygunun hakkını verip intikam alabiliyosanız ne ala..ama intikam alamazsanız içten içe size zarar verir..ancak yine de yapılan yanlışları unutmamanızı geçmişten ders almanızı sağlar,yararlı bir duygudur
gerekli bir his. yapan yaptığıyla kalmamalı. hesaplaşmak için en gerekli duygu bu.
tehlikeli bir duygu. kin tutamayanlardanım ama hep korkarım birine bir şey yaparsam ve o bana kin beslerse diye.
yıllarca içimi kemiren, gittikçe artan pis duygu. en çok kendine zarar veriyor insan kin tuttuğunda. dönüverin yol yakınken, affedin gitsin. zira benim için artık çok geç...
bitmek tükenmek bilmeyen bi duygu.
arada başvurmak gerekir. onu sakin sakin büyütün, besleyin, zamanı gelince de salın karşı tarafın üzerine.
kötü bir şey.
sonu kadar kötü olmasa da.
© copyright 2005 - 2026