bugün

/484
(bkz: kemal yalandaroğlu)
-yapacaım
-edeceyim
-bitireceyim
-çözeceyim

böyle konuşmakta kendisi. amerikayı yöneten güçler için bush ne işee yarıyor ve hangi niteliklere sahip idiyse türkiyedeki perde arkası patronlar için de bu gariban odur.
genel müdürlük yaptığı ssk'ya akrabalarını doldurmak için usulsüzlük yaptığı iddia edilen bir siyasetçidir.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=147683915302851&oid=189401791079555&comments

33 puan alan akrabasını işe alabilmek için puanını 70'e çıkarttırmış. buradan kendisine bravo diyoruz.
sözünün eri bir siyasetçi olarak sözünü yerine getirmeli ve istifa etmelidir. lütfen kemal...

http://www.haber7.com/hab...ilicdaroglu-belgeleri.php
hesap uzmanı olduğunu idda eden genel başkan.
"başbakan 50 nin altında oy alırsa istifa etsin, bende 20 nin altında alırsam istifa edeceğim" demiş.
ak parti önceki genel seçimde %47 almıştı. ona + 3 baraj koyarken kendi partisi geçen genel seçimde %26 oy almıştı ona da -6 baraj koymuş. acaba kendisimi çakal? yoksa bizimi aptal sanıyor? ssk yı nasıl batırdığı anlaşılıyor.
hani adalet nedir bilmezler tamamda bu kadarda olmaz.
desene hadi "ak parti 40 ın altında alırsa o , 20 nin altında ise ben" o zaman nispeten adil olurdu.
oldu olacak "akp %90 ın altında alırsa o , %1 in altında alırsamda ben" deseydin? hani çok şaşırmazdık?
etilerde bomba patlamasında yaralananları ziyaret ederek seçimi hastane odalarına taşıyacak kadar korkmuş, tayyip'in karşısında her daim ezilen bitik adam.
chp'yi geliştirebilecek vizyona sahip olmayan biri. iktidar partisiyle chp arasında 25 puan fark var. bunu kapatabilecek siyaset üretemiyor maalesef. hala açlık üzerinden siyaset yapması en ilgiç olanı. biraz geliştirsek kendimizi fena olmaz. 60 yıldır açlık siyasetine doyduk çünkü. artık yeni ufuklar açılması, yeni şeyler söylenmesi lazım. aynı şeyleri 60 yıldır dinliyoruz. seçimden sonra muhtemelen ilk genel kurultayda yerini başka bir isme bırakacaktır. seçimden sonra yerine gelecek isme başarılar.
bin yılda geçse kasedi çıkmayacak siyasetçi. *
kendi dahi kendisine inanmiyor. ne demek %20nin altinda oy alirsam istifa etmek. sen daha basinda kabullenmissin iktidar olamiyacagini. bu yuzden mi boyle desteksiz salliyorsun.

birinci parti olamazdak basar giderim diyemecek kadar korkak. daha nesini konusuyoruz bilmiyorum.
sarıyer de miting yapacak olan lider. daha demin seçim otobüsünü gördüm. sağoluuun sağoluuun falan diyodu yani. güzel.
an itibariyle habertürk canlı yayınındadır.
vaad konusunda zıvanadan çıkmış liderdir. sağda solda broşürlerini görüyorum, mazottan vergiyi kaldırıyor, üniversite harçlarını kaldırıyor, herkese 600 TL veriyor, esnafın kredi borçlarını siliyor, alice harikalar diyarında mübarek. petrol ülkesinde bile böyle vaadler öne sürülmez, haa biz de yemiyoruz, maksat belli, kandırabildiğimiz kadar adam kandıralım, nasılsa iktidar olamayız ama ak partiden üç beş vekil çalarız hesap bu, dolayısıyla kendisi amacına ulaşmak için her türlü yalanı söyleyebilecek kişidir, yalan söylediği anlaşılsa bile hiç istifini bozmaz, boşuna demiyolar sakin güç diye, bu sakinlik bu rahatlık, bu genişlik..........
ankara da farklı, hakkari de farklı konuşan şahış.

(bkz: kıvırmak)

not; akp li değilim, objektif bakıyorum.
Ne içiyorsa ben de içmek istiyorum. 80'lerde ekonomi büyüklüğü sıralamasında 14. sıradaymışız, şimdi 16 olmuşuz. Akp kaç senedir iktidar? Chp kaç senedir var? Cumhuriyet tarihi kadar tarihiniz var, bugüne kadar yapılmış tüm seçimlerde vardınız, yüzlerce vekil çıkarttınız. Bu ülke hep çok iyiydi de, akp başa gelince mi kötü oldu? Sayın kılıçdaroğlu, eğer ülkem için "rezil bir durumdadır" diyorsan, bunda en çok sizin payınız var. Hayır diyorsan eğer sorarım sana, bugüne kadar ne yaptı vekillerin, yöneticilerin? Öyle salla babam salla olmuyor bu işler, biliyorsun zaten iktidara gelemeyeceğini, sallamaktan ne çıkar diyorsun, anlıyorum seni. 12 hazirandan sonra da, şimdi salladıklarını muhalefet yapmak için kullanacaksın, "ben demiştim" diyeceksin. bu kafayla ancak muhalafet edersiniz siz. vizyonsuzlar, bayatlamış siyasi numalar yapmayın bize.

Her proje kapitalist sistem odaklı olmak zorunda değil. Bir proje de sen söyleseydin, ne bileyim dünyanın en büyük kütüphanesini açıp, herkesin okumasını sağlayacağım deseydin. Harçları kaldırsan ne olur, ülkede erken kalkan üniversite açıyor. Oy kaygısıyla yoğurdun kaymağına saldırmak kolay. Deseydin ya, mantar gibi biten, fuhuş yuvası olmuş üniversiteleri kapatacağım diye, diyemedin değil mi? Sen hep fakirin, fukaranın, öğrencinin, öğrenci ailesinin hayatına saldır, onların umudunu söndür. Bir de ağzına yakışmıyor batı demokrasisi lafı, 40 sene öncesine ait siyasi söylemlerle karşımıza dikilip, batı demokrasisi deme bize. allah aşkına, dayanamıyorum.
vizyonsuz dediğimde bana kızıp, eksileyenler! Az önce kendisine internet sansürü soruldu ve yüzü bile kızarmadan "ayrıntıları bilmiyorum" dedi. Daha da bir şey demiyorum. binlerce kişi protesto etti, insan merak edip "nedir bu?" demez mi ya. istemiyorum kardeşim, teknoloji özürlü, kağıt bağımlısı başbakan!
bugün istanbul'da partisine ait mekanlarda minik topluluklara konuşan büyük lider. bu partiye madem adam toplayamayacaksınız o minibüsleri niye sürekli etrafımızda bağırtıp kafa şişirdiniz demek lazım.

başbakanın birinci parti olamazsan çekilmeye var mısın ifadesine karşı ben %21'den fazla almazsam giderim sen %47'den az alırsan gider misin demiş ve anında sen ancak muhalefete talip olursun anlamında cevap almıştır. kndi partisinin milletvekillerinin fırça atar gib i miting meydanlarındaki vaatlerine karşı çıkmaları da cabası. karşısındaki rakip bu olduktan sonra bu gidişle biz daha çok ak parti iktidarı görürüz.
internet sansürü konusunda bilgisi olmamasının imkansız olduğu lider. zira adam reklam yaptı bununla ilgili. rapidshare'in kapatılmasını anlamıştır, neyse..

bu ülkede demokrasinin çoğulcu değil çoğunlukçu işlediğini görmeyenler, bilipte susanlar tarafından "chp ülke tarihi kadar var yüzlerce milletvekil çıkardı projeniz yok" diyebilir. sakinlikle karşılıyoruz. chp projelerine iktidar "yok" derse nasıl olacak bu işler. kabul chp bunu halkada anlatamıyor. ee yani?

avro olmuş 2.3 lira. dolar 1.57 liradan inmiyor. biz nasıl büyük ekonomiyiz ben anlamadım. bunu eleştirincede vay efendim bilmem ne..
"hiç kimseye iftira atmam" dedi 1 dakika önce.
ilk gördüğüm yerde imzalı fotoğrafını isteyeceğim.
akp ye inanılmaz bir ayar vermiştir akp kendi seçim beyannemesinde ne vaat ettiğini bilmiyor harbidende kendileride seçim vaadi olarak özerklik talebinde bulunmuşlar. bir de şöyle bir özelliği var uluslararası hukuk dış politika tarih ekonomi ve bir çok konuda o konun uzmanıymış gibi konuşuyor erdoğanın karşısına çıkmamasının nedeni açık bu adam erdoğanı yer.
tam da ana muhalefetin en ihtiyaç duyduğu anda, başa geçmiş en kötü liderdir. cem uzan'dan daha fazla savurmaya başladın, amacın ne? böyle mi uyandıracaksın halkı, böyle mi göstereceksin doğruları?
çıksa çıksa komedi yada dram içerikli kasetlerinin çıkacağına inandığım raj kapoor şahsiyet.
akp'nin yediği her bir haltı gözler önüne sermesi bile yetecekken, türkiye'nin ihtiyacı olan insancı projeler de geliştiren ve bu sebeple türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her seçmen kitlesinin takdirini kazanan siyasetçi.

bunun haricinde şu sıralar, siyaseti ayrıştıma üzerinden değil de uzlaşma üzerinden kurgulayan, eleştirilerinde diğer partileri gibi halkın bazı kesimlerini değil, sadece siyasetçileri hedef alan örnek siyasetçi.

sayesinde türk siyasitini çehresi değişmeye başlamış ve daha da değişecektir. ucuz, ideolojik ve göz boyamaya dayalı siyasete karşı, bu ülkede siyaset yapmanın başka yolları olduğunu da göstermiştir, ve sadece bunu kazandırması ile bile daha şimdiden ismini bu ülke tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

ayrıca kendisi seçim sonrasında kurulacak koalisyon hükumetinin en önde gelen başbakan adayıdır.
ne denli iyi bir insandır, ne denli dürüsttür falan o konulara girmek istemiyorum ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki hitabet yeteneği çok zayıf olan bir siyasetçidir kendisi. hele hele karşısında erdoğan gibi hitabeti güçlü bir rakip varken bu zayıflığı iyice ortaya çıkıyor. tayyip erdoğan'ın hitabet yeteneğinin yarısı olsaydı kendisinde şuan chp çok daha farklı bir konumda olabilirdi seçim öncesinde.
terörü 4 ayda bitirecegini iddia eden ütopik siyasetci. rte hakli olarak söyle teklifte bulunmus;
''senin iktidar falan olacagin yok, su terörü bitirme formülünü söyle de bitsin bu terör''.
simdi beni akp'li diye fisleyebilirsiniz.
bu günkü haber türk konuşmasında da belirttiği üzerei terörü 4 ayda bitireceğini iddia etmeyen insandır. intibak yasası, aile sigortası, kısa dönem askerlik ve bir iki konu daha iktidarının ilk dört ayında ele alınacak konulardır. kürt meselesi içinse daha uzun bir süreye ihtiyaç duyacağı aşikardır.

ama doğuda yüzüne kepenkler kapatılan, ve boş meydanlara seslenen erdoğan'ın bu kürt meselesi konusunda kendisinden yardım istemesi takdir edilmelidir. ama o iş öyle olmaz, beceremiyorsan bi zahmet kenara çekilmeyi de bileceksin.
© copyright 2005 - 2026