önceleri kahve içerek uykusunu yenebilen bünyenin, fazla kahve tüketimi sebebiyle artık fincanlarca içse bile uykusuna yenik düşmesi durumudur.
not:bilimsel bir gerçek midir bilmiyorum ancak yaşayarak onaylanmış gerçektir.
kahve ortamının getirdiği esprilerin , rahat ortamın , kağıt şaklatmalarının , okey taşlarının sesinin bünyede aşırı dozda kullanılmasının yaptığı bağışıklıktır .. bu hastalıktan kurtulamama halinde , öss kazananamayabilir , üniversite 4 senede bitemeyebilir ..
denendiğinde böyle bir şey kesinlikle kazanılır.fazla kahve tüketimi bir süre sonra bünyede bağışıklık yapar ve hatta o an kaçmış olması gereken uyku ithiyacı,kahve içldikten hemen sonra bile gidebirilenebilinir
Bünyeyi enerji içeceklerine yönlendirir.
batı trakya türklerinin çokça yaptığı eylem. sabah kahvaltıda bile kahve içiyorlar.
doğrusu içilen kahveye tolerans gelişmesi olması gereken durum. kahve içindeki kafein, metilksantin grubundan bir maddedir. metilksantinler psikomotor stimülanlardır; yani yorgunluğu azaltıp, mental performansı iyileştiren, bahsedildiği üzere uyanıklığı da sağlayan etkiler. tolerans ise; sürekli kullanılan bir maddenin etkilerine organizmanın bir süre sonra direnç göstermesi, aynı dozdaki maddenin aynı etkiyi yapamaması, tıbbi manada desensitize olmasıdır.
(bkz: bilimsel konuşup geyik muhabbetin içine etmek)*
kafein toleransının artması şeklinde bilimsel olarak ifade edilebilecek durumdur. bu durum, Tanı Ölçütleri Başvuru El Kitabı (DSM) (bkz: dsm) tarafından kafein bağımlılığının kabul edilip edilmeyeceği tartışmalarını da gündeme getirmektedir. çünkü kafein kullanımının süreklilik kazanması ile birlikte yoksunluk ve başlıkta bahsedilen tolerans gibi durumlar söz konusudur. dsm 5, kafein bağımlılığını "maddeyi kötüye kullanım bozukluğu" olarak ifade etmiştir. kahve dinç tutabilir, belki alışık olmayan bünyelerin uykusunu da açabilir ancak bu gibi fizyolojik durumları hedef alarak içmenin zararlı bir kullanıma dönüşeceği aşikardır. kahve keyif meselesi olmalıdır.
Ben de artık kahve çok içiyorum. Günde 2 bardak kahve içiyorum kütüphanede haybeden.
Kahvenin bir zaman sonra artık uyku açmamasıdır.