bugün

ülkemizde de var olan sorunlardan biridir.

genç kızlar, kadınlar istedikleri işleri, hayallerindeki meslekleri yapamamaktadırlar. bunun sebebi ise sanıldığı gibi erkek egemenliği değil, sektörlerin yetersizliğidir.

örneğin, bartın'da yaşayan genç bir kızımızın hayalinde striptizci olmak var. bu kız nasıl hayalini gerçekleştirecek? bartın'da adamakıllı bir striptiz kulübü olduğunu sanmıyorum. bu kızımız ya erken yaşta evlenip çoluğa çocuğa karışacak ya da okuyup doktor öğretmen olacak. ama, aklının bir köşesinde hep striptizci olma hayali kalacak.

şahsen ben de filmlerden özenip kurpiyer olmak isterdim. ancak, maalesef öyle bir durum da mümkün değil.

hadi kumarhaneyi geçelim, hiç olmazsa girişimciler striptiz kulüpleri açıp daha fazla kadının istihdam edilmesine yardımcı olabilirler. böylece genç kızlarımız hem hayallerini gerçekleştirmiş hem de namuslarıyla para kazanmış olurlar.
(bkz: bartın)
(bkz: striptiz kulübü)

kafan güzelmiş beybi.
Dolaylı olarak cam tavan sendromunun anlatıldığını düşünmeme neden olmuştur. Ama çok yanlış gelmişim.

(bkz: kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan)
her ne kadar kabul edilse de edilmese de kadının çalışması normalleşmeli. kadın her alanda olduğu gibi çalışma alanında da her yerde olmalı bana göre aksini düşündüğümüz takdirde geri kalmaktan yakınmamak lazım. benim annemden anneanneme hepsi tarlada, tarımda nerde olursa çalışmış insanlar o yüzden aksini düşünmek garip geliyor. artık kadınlara özel krediler, destekler de var üstelik. bu tarz şeyleri kullanarak hem kalkınma arttırılabilir hem de kadınlar desteklenebilir. örneğin ziraat bankasının kadın çiftçi kredisi var ailesinde ya da çevresinde tarımla uğraşan kadınlar varsa bakılmalı bence. kadınlar günlük hayatın her yerinde..