bugün

son zamanlarda başarılı işler yapan üniversitedir.
çalışan her öğrencinin rahatlıkla girebileceği, avarelerin ise anca kampüs kapısında durabileceği üniversitedir.
bir ton fakültesi olan bazı gereksiz bölümlerde barındıran yinede iyi bir okul olduğunu düşündüğüm teknik üniversite.
turkiye'nin en eskisi, muhendislik alaninda 1 numarasi.

ayrica, bunyesindeki ulu sozluk yazarlarindan fikirlerini duymak istedigim universite.

puan bogazici diyor, gonlum itu.
yardimci olacak yurekli "abi"ler icin mesaj kutuma bakiyor olacagim.
güzel olan üniversite, şöyle ki eğer istanbul dışında yaşıyorsanız odtü ile itü arasında kalmanız çok normal fakat istanbulda yaşayan biri olarak ankaraya gitmek oldukça zor ve sıkıcı, ankaranın isi , sisi zor yani. ayrıca odtü çok güzel evet, fakat itü'nün de ondan eksik bir yanı yok bence. bir tek şu eğitim dilleri %100 ingilizce olsaydı çok daha iyi olacaktı gibime geliyor. çünkü hala bölümlerde ikililik var. ingilizce ve türkçe olarak ayrılıyor ve ona göre puanlandırılıyor. o açıdan kötü, fakat güzel bir kampüsü var her ne kadar odtü kadar devasal olmasa da. özellikle mimarlık fakültesinin bulunduğu taşkışla hakikaten çok güzel. bir boğaziçini aratmıyor, tarihi bina olaraktan. güzel yani.
bir odtü değil...
her kampüsü ayrı güzellik barındıran güzide bir üniversitemizdir. rektör muhammed şahin ile epey bir gelişmiştir. istanbul' da her türlü gideri olan Türkiye' de ise şartlara bağlı olarak tercih edilesidir.
Rektörü değişen üniversitedir. Muhammed hocamızı elimizden almışlardır. Bakalım nasıl olacaktır.
sürekli bilmem ne organizasyonlarında birinci olunmasıyla, abet akredistasyonunda önde olmasıyla, saygın hocaları ve saygın mezunlarıyla övünülen ama yıllardır ders seçim döneminde çöken sistemini (itü sis) bir türlü düzelteyemen "asırlardır çağdaş" okulumdur.

ders seçim saati geldiğinde şanslı olan kazanır ve aradan sıyrılıp crn'leri sağlıklı bir şekilde submit'leyenler kontenjanları silip süpürür. işin yoksa kontenjan artışlarını bekle şimdi...
bir odtü değil ama bir yıldız'dan da çok daha iyi eğitim veren teknik okul.
istanbul'un en iyi üniversitesidir, iş dünyasının istediği elemanı yetiştirir, mezunu itü kültürü ile mezun olur.

not: itü mezunu değilim.
1773 yılında mühendishane-i bahri-i hümayun adıyla kurulmuştur ve halihazırda türkiye'nin en eski teknik üniversitesidir. odtü ile rekabet halindedir.
harçların ne zaman yatırıldığını hala çözemediğim üniversite. biri yardım etsin bu hafta mı? önümüzdeki hafta mı?
şu ring seferlerini düzelirse artık küfür etmeyeceğim bir rektöre sahip olacaktır ama her geçen gün dahada küfür ediyorum o yüzünü bile görmediğim ismini bilmediğim yeni rektör.
2 aya yakın okuduğum okul hakkında güzel bir inceleme yapayım.Tercih dönemindeki 3 aylık araştırma deneyimlerimi de katarak.

Hazırlık Okulu : ister Türkçe(%30 ingilizcedir o bi kere ) ister ingilizce bölümü kazanmış olun kısaca prof. diye adlandırılan bir sınava tabi tutulursunuz eğer yeterli bulunmazsanız hazırlık eğitimi görmek zorunda kalıyorsunuz.Hazırlığın sonunda da Haziran,Temmuz,Eylül aylarında bu yeterlilik sınavlarını geçmeye çalışıyorsunuz geçemezseniz Ocak da bi tane daha vardı galiba.2 yıl içerisinde ingilizce şartını sağlayamazsanız okuldan şutlanıyorsunuz.Yalnız sadece bu sınavla değil toefl ilede geçebiliyorsunuz 513 dü sanırsam sınır.Verilen eğitime gelirsekde A-B-C-D diye 4 kura sahip oluyor bu okul.Elemantry,Pre-Int,Int,Up-Int diye.A ve B kurları yarım dönemde müfredetı bitirip yeterlilik sınavına Ocakta girebiliyorlar geçerlerse normal Lisans derslerine başlayabiliyorlar isterlerse.Verilen eğitim genelde Akademik ingilizce üzerinedir.Özellikle akademik makale okuyup-yazma üzerine güzel dersleri var.

Mekanlar : Kütüphanesi bence bir üniversitede bulunabilecek en güzel kütüphanelerden.24 saat açıktır ve istediğiniz kitabı bulabilirsiniz.Bulamadınız mı gidiyorsunuz ben bu kitabı istiyorum diyorsun 1 ay içinde getirtiyorlar kütüphaneye koyuyorlar.
Spor salonları,Havuzları,Halı sahalarıda ucuzdur ancak o parasının 4-5 katı değerindedir.(25 tl halısaha saati)AVM diye bir yer mevcuttur kafelerin,lokantaların olduğu çok ucuz olmasada öğrenci mekanıdır.Şimdiye kadar anlattıklarım Maslak/Ayazağa kampüsündekilerdi.Her kampüste Öğlen ve Akşam yemek çıkaran yemekhaneler vardır öğle 2 akşam 3 liradır yemekler burada.Çok güzel değildir yemekleri ama parasına göre baya baya uygundur.

Lisans Eğitimi : Lisansa başladığınızda sizi baya baya bir zorlu süreç bekliyor olacak.Bir atasözü derki iTÜ de vizeler başladı mı bir daha bitmezmiş.Üniversiteye geldik hala işimize yaramayacak şeyler gösteriyorlar diyeceksiniz ilk sene,sonraki senelerde de lan keşke ilk seneki gibi işimize yaramayan şeyler gösterseler diyeceksiniz.(Bu bölüm etraftaki üst dönemlerden topladığım bilgilerden.)Zordur mordur ama adam gibi öğretir parolasını gayet güzel uygulamış adamlar.

Rektör : Eski rektör Şahin babanın çok efsanesi döner ortalıkta ki bende TV de görüp söylediklerinden etkilenip gelmiştim buraya.Ancak şimdiki rektörü ne bi kere gördüm nede yaptığı bir şeyi duydum.Ha tek yaptığı tüm bilboardlara zaman reklamı almak olmuştu diyim siz anlayın ne demek istediğimi.

iş Hayatı : Mezun olduktan sonra özellikle Bilgisayar Mühendisliğini düşününler için mükemmel 2 tane Tekno Kente sahip.Özellikle Tekno kent 2 ve 3 süper bir manzaraya ve fiziksel şartlara sahipler.iTÜ nün dışında istanbulda yazılım şirketlerinde çalışmak istiyorsanız ilk tercihlerinden olacaksınız emin olun.Diğer bölümler içinse özellikle Türkiyede çok fazla bulunmayan Gemi-inşaat,Uçak gibi bölümlerden mezun olan bir çok kişi boşta kalmadan dolgun ücretlerle işe başlıyor diğer bölümlerde biraz kendinizi geliştirmeniz gerekiyor ama zaten o ortamda mevcut üniversitede.

Neyse üniversiteye hazırlanıpta şu iTÜ nasıl bir şeymiş diyenler için bir yazı oldu dursun buralarda bir yerde.
muhammed sahin in goreve tekrar getirilmemesinin, baslarda akp fanlik yapsa da sonradan vazgecmisti, ardindan yine akp fan bir rektor tercih edildi: mehmet karaca. kendisinin icraatlari hakkinda internette dolasan bir yazi, buyrun okuyun.

itu rektör’ün 100 Günü
yeni itu rektörü mehmet karaca göreve atandıktan sonra, “bana 100 gün verin!” demişti. görevinin ilk 100 gününde itu’de çok sayıda önemli ve beklenmedik uygulama hayata geçirildi.
1. cok sayıda araştırma görevlisi azami süreyi asma gerekçesiyle isten çıkarıldı. bunun yanlış̧ ve hukuksuz bir uygulama olduğunu iddia edenlerin talepleri görmezden gelindi. azami süreyi aşmadan tezini bitiren araştırma görevlilerinin 33-a kadrosuna geçişleri engellendi. yurtdışı görevlendirmeler azami süre gerekçesiyle maaşsız yapılmaya başlandı. azami süreyi geçen öğrencilerin de kongre katılım destekleri iptal edildi.
2. süreden sayılmayan izinler, çalışma süresi hesabına dahil edildi. böylece önceki uygulamalara göre çalışmalarını planlayan, yurtdışı görevi, doğum izni, veya
özel sebeplerle enstitü onayıyla süreden sayılmayan izin hakkını kullanan araştırma görevlileri mağdur oldu.
3. 2547 sayılı kanuna aykırı 33-a’ya geçiş kriterleri getirildi.
4. 2002 yılından beri yayında olan ve türkçe yayınlanan sınırlı sayıdaki dergiden biri olan itu dergisi, gerekçesi açıklanmadan, kapatıldı.
5. yurtdışı bilimsel araştırma toplantılarına katılım desteği için indeksli makale şartı getirildi.
6. yıllardır hazırlığı yapılan sosyal bilim bölümleri ve fakültesinin açılmamasına karar verildi.
7. emekli öğretim üyelerinin ders ve danışmanlık görevleri sınırlandı.
8. bazı projelerin yürütücüleri gerekçe bildirilmeden değiştirildi.
9. itu nano projesi ve temiz oda laboratuvarının sorumlu öğretim üyesi değiştirildi, bazı donanımlara el kondu ve ilgili projenin geliştirilmesi engellendi.
10. rektörlükte çalışan çok sayıda idari personelin görev yeri değiştirildi.
11. taşeron şirket çalışanlarının servis araçlarını kullanmaları yasaklandı. tepkiler üzerine fiilen bu yasak kaldırılsa da, resmi bir değişiklik ve açıklama yapılmadı.
12. kampüs güvenlik görevlilerinin sayısı 1,5 katına çıkarıldı. kampüste tüm gün güvenlik devriye aracı uygulaması başladı.
13. rektörlükle iletişim kanalları kapalı tutuldu, dilekçeler yanıtsız bırakıldı ve randevu talepleri geri çevrildi.
itu’nün yapısı ve geleceği bakımından önemli sonuçları olacak bu uygulamalar, üniversite kamuoyunun görüşü dikkate alınmadan hayata geçirilmiştir. itu rektörü mehmet karaca, bu kararları gerekçelendirme ve üniversite mensuplarını bilgilendirme ihtiyacı duymamaktadır. bu tavır, demokrasi anlayışıyla uyuşmamakta ve itu’ye yakışmamaktadır.
bu gelişmeleri onaylamayan 1500 kişi 15 kasım 2012’de rektörlük binası önünde rektör mehmet karaca’yı istifaya davet etmiştir. hocalarımızı, öğrencilerimizi ve araştırma görevlisi arkadaşlarımızı, bilimsel düşüncenin temel ilkelerine sahip çıkmaya ve mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.
itu araştırma görevlileri

ne diyeyim, sonumuz yildiz teknik universitesi gibi olmasin.
internetten dinlenebilen bir klasik müzik radyosu olduğunu yeni öğrendiğim üniversite.

radyonun ana sahifesi;

http://radyo.itu.edu.tr/

bu klasik çalan radyonun linki;

http://myradiostream.com/ituradyosuklasik
bir klasik söz olarak 4 erkeğe 1 uzun saçlı erkek düşer . yurtlardan vadi yurdu en çok makara ve minimum alemlerin döndüğü yerdir (1400 tane erkek mühendis kalsada ) .
uzmanlık alanlarını ana hatlarıyla belirleyebilen ve buna uygun olarak yüksek lisans eğitimi veren üniversitedir.

örneğin malzeme mühendisliğinden mezun olduktan sonra illaki malzeme mühendisliği yüksek lisans ve doktorası yapmak zorunda değilsinizdir.

imalat müh,
savunma teknolojileri,
nano teknolojiler,
polimer bilimi gibi alternatif ve spesifik uzmanlık alanlarında eğitim verebilmektedir.

en çokta hocalarının çoğunun hoca olmaktan çok gerçek birer mühendis olması, bizler gibi yeni yetme mühendisleri şevklendirmektedir efendim.
öğrencilerinin tek aktivitesi "taksimde içmek" olan üniversite.
asırlardır çağdaş olup bir süredir de yandaş olan üniversite.
makina fakültesinde kaybolduğum üniversite.
özellikle helikopter,radar, uçak projelerinde göstermiş oldukları başarı son yıllarda dikkat çekmektedir.
görsel
mimari ve mühendislik eğitiminde her geçen gün çıtayı daha yukarılara çeken okul,okulum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar