bugün

istanbul teknik üniversitesi.
http://www.itu.edu.tr
eğitim dili yüzde otuz ingilizce olup, isteyene yüzde yüz ingilizce eğitim de veren üniversite...
tayyipçi bakışla (ak parti), it üniversitesi.
iyisiyle kötüsüyle türkiye de muhendisliğin bugün bu noktada olmasının temel kaynağı.
diğerleri açısından bakacak olursak boğaziçi endüstri hariç mühendislikten fazla anlamaz; odtü daha 50 yıllık, mühendisliğin öncülüğü misyonu için toy sayılır; birkaç yıllık özelleri saymaya gerek duymuyorum bile.
gümüşsuyunda bulunan itü makina fakültesi, taşkışlada bulunan itü mimarlık fakültesi, maçkada bulunan itü işletme fakültesi, itü yabancı diller okulu, itü devlet konservatuvarı ve tuzlada bulunan itü denizcilik fakültesi haricindeki bütün bölümlerinin itü maslak kampüsünde bulunduğu, mühendislik alanında türkiyenin en iyi iki üniversitesinden biridir.

mühendisliğin,
avrupa şubesi için (bkz: itü)
anadolu şubesi için (bkz: odtü)
i.nsanı T.üketen Ü.niversite
türkiye'de odtüyle beraber alınabilecek en iyi mühendislik eğitimini veren üniversite...
mezunlarının gerek iş hayatında gerek diğer ortamlarda birbirini çok tuttuğu üniversite. aidiyet duyguları iyi gelişmiş doğrusu.
mühendis'in kralının yetiştiği okul.
1773 yılında Mühendishane-i Bahr-i Humayun adıyla III. Mustafa döneminde kurulan türkiyenin en iyi mühendis yetiştiren üniversitesi.istanbul teknik üniversitesi adını 1944 yılında almış ve 1946 yılında özerk olmuştur.Halen Ayazağa, Gümüşsuyu, Taşkışla, Maçka ve Tuzla olmak üzere beş kampüste eğitim vermektedir.

web sitesi http://www.itu.edu.tr
http://www.itusozluk.com
http://www.istanbul-teknik.com
büyük hayallerle gidilip merhaba dediginde ''abi ödevi yaptın mı? - sınavdan kac aldın? - gibi cevaplarla karsılık aldıgın insanlık dısı insanların bolca bulundugu ve her gün giderken basına gelecekleri bildigin icin ayaklarının geri gittiği üniversite..sakıncalıdır,aklı olan uzak durur..
ayrıca bahar senlikleri esnasında paralı aktiviteleri olan,vede hiçbir zaman eglenemeyen bir insan topluluguna sahip,devlet üni. adı altında özel üniversite..
türkiyeyi yönetmiş birçok kişinin * * mezunu olduğu, özellikle mühendislik konusunda türkiyede en iyi eğitimi verdiği iddia edilebilecek üniversite..
pantolonun ütülüsü abazanın itülüsü tarzı söylemlere de ünlenmiş eğitim kalitesi yüksek üniversite.
işletme mühendisliği gibi dünyada sadece 5 ülkede eğitimi verilen bi mesleği bünyesinde barındaran,karizmatik bir devlet üniversitemiz..
gemi inşaat mühendisliği dünyaca ünlü olan üniversitedir. ayrıca ayazağa kampüsü çevre düzenlemesi açısından belki de türkiye'nin en kötü kampüsüdür.
Okul paralarının laboratuar,bilgisayar vs gibi güzel şeyler yerine SÜLEYMAN DEMiREL KÜLTÜR MERKEZi GiBi geyik yerlere harcandığı,Ders kayitlarinde iskence cekilen, o 3-5 yıllık özel okulların bile kalite açısından solladığı üniversite.
en kral mühendislerin yetiştiği,makine-gemi-mimarlık alanıda köklü bir deneyime sahip olan üniversite.Genel olarak ezberci eğitimin yapılıp,paragöz bir yönetimin olduğu,kayıt esnasında çile çektiren bi kurumdur.ama ne olursa olsun mezun olduğunuz zaman etiketinize iyi bir başlangıç olacaktır.
odtu den sonra turkıyenın en ıyı ikinci teknik unıversıtesidir. yazar kişi adını bu unıversıtenın tarıhıne kazımak ıstemektedır.
40 yaş ve üstü insanların itü yü "i te ü" şeklinde andığı üniversite.
özellikle adı pek bi karizma olan, hazırlıkta süründüğünüz ama bölüme geçince zevkli dersler almaya başladığınız üniversite. çok paragözdür, yemekhanedeki yemek diğer üniversitelere göre güzeldir ama çok zam gelir.
itü öğrencinin kocaman ucsuz bucaksız bir araziye sahip oldugu ama kullanamadıgı dagın basındaki teknik egitim veren üniversitedir.
1773 yılında kurulan ve yanılmıyorsam mühendishane-i berri hümayun ismiyle kurulup günümüzde kaliteli mühendislik eğitimi veren üniversitedir. Öğrencilerin genellikle mezun olmak için ortalama bir üniversiteden çok daha fazla çalışması gerekir, kaliteyi zorlukla birleştirmeye çalışır, 4 senede mezun olabilmek gerçekten başarıdır, ayazağa yerleşkesi merkez yerleşkedir, hemen bütün fakülteler buradadır.