bugün
- her şeyin mizahı yapılmalı mı12
- mal mıyım sorunsalı13
- kendi değerimizi biz mi belirleriz başkaları mı10
- sözlük yazarlarının saatleri8
- iphone 18 pro max için neyinizi verirdiniz8
- tansağ türk4
- sözlük kızlarının meme savaşı4
- küt saçlı hatun10
- mandalina8
- youtube da kim beni bulacak diyen ateist3
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri11
- sözlük kavgaları5
- ben bu yaz nerdeydim3
- nev3
- kiraz cicegi kolonyasi41
- 2026 yazı5
- hüküm giymişim4
- 0 0 714
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- istanbul trafiği7
- savaş ay2
- ismail kartal34
- deve sidiği eksperliği4
- yatamıyorum3
- çok sevişmenin zararları2
- sözlük kızlarının kekleri5
- usame bin ladin ve onun islamcı ütopyası7
- azer bülbül'ün sanki biraz tom hardy'e benzemesi3
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek6
- göte sürülen sabunu başa süren erkek 1042
- kendine yalan söyleme eğilimi10
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- sensiz kutladım2
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- tütün eksperliği3
- 10 eylül 2026 ismail kartalın istifası20
- açgözlü bencil ikiyüzlü kibirli insan3
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması6
- nihoş2
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- modern tanrılara tapınmak2
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- öcalan için bahçeli ve konforlu bir ev yapılması2
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- iskender10
- mutsuzken çirkin olmak8
- youtubeda azer bülbül canlı diye arama yapan kız3
- takibe anında takip5
günah sayıldığı için yasaktır. ama onun yerine çinicilik, nakışçılık, kilimcilik gibi zanaat dalları gelişmiştir. resim şeytani bir faaliyet sayıldığığı için adam arapça harften leykel yapmaya çalışıyor. öbürü ta 500 yıl önce resim sanatının zirvesine ulaşmış. sen çocuk resmi gibi minyatür çizerken...
Ne müzik, ne resim, ne de heykel, kuran'da yasaklanmamıştır.
Hadislerle insanlara bazı şeyleri haram veya helal kılan kişiler maalesef bazı hadisleri görmezden geliyorlar.
“Helâl Allah’ın kitabında helâl kıldığı ve haram Allah’ın kitabında haram kıldığıdır, sükût ettiği şeyler ise sizin için affedip serbest bıraktıklarıdır” (ibn Mâce, “Etime”, 60; Tirmizî, “Libâs”, 6)
Gibi gibi.
Hadislerle insanlara bazı şeyleri haram veya helal kılan kişiler maalesef bazı hadisleri görmezden geliyorlar.
“Helâl Allah’ın kitabında helâl kıldığı ve haram Allah’ın kitabında haram kıldığıdır, sükût ettiği şeyler ise sizin için affedip serbest bıraktıklarıdır” (ibn Mâce, “Etime”, 60; Tirmizî, “Libâs”, 6)
Gibi gibi.
islam dini, bütün yeniliklerin devamlı takip edilmesini ve her gün yeni şeyler keşfetmeyi, ilerlemeyi emreden bir dindir nasıl olurda sanat günah dersin behey cahil bir ayet bir hadis göster bakalım kedi köpek resmi çizme senin sanat anlayışınsa yat kalk çiz. islam dünyasındaki sanat eserlerini(onca tahripe ve kıyıma rağmen) gezmeye kalksan ömrün yetmez senin. gidinde azıcık fuat sezgin roger garaudy yahud mimarı ile alakalı yazılmış kitapları okuyun. islamın yaptığı icraatlarıa ulaşmaya sizin hayaliniz bile yetmez.
gerçek islam bu değilci tayfayı özellikle hop oturup hop kaldıran bi konu bu. islam ın sanatı yasaklamadığını iddia edebiliyolar.
heykel yapıyosun "puta tapiler" diye zırlıyo bütün islamcılar. şarkı yapıyosun "kızlı erkekli birbirlierini azdiriyi" diye fırlıyolar. dans demiyorum bile. insan vücudu oyle kullanılır mı hiç? resim desen zaten karşılar. hiç insanın tasviri olur mu? çünkü bu da puta tapmak. geriye kala kala bi pişpirik atmak kaldı. o da kumar zaten.
heykel yapıyosun "puta tapiler" diye zırlıyo bütün islamcılar. şarkı yapıyosun "kızlı erkekli birbirlierini azdiriyi" diye fırlıyolar. dans demiyorum bile. insan vücudu oyle kullanılır mı hiç? resim desen zaten karşılar. hiç insanın tasviri olur mu? çünkü bu da puta tapmak. geriye kala kala bi pişpirik atmak kaldı. o da kumar zaten.
islam ve sanat:
resim: yasak
müzik: yasak
heykel: yasak
tiyatro: yasak.
resim: yasak
müzik: yasak
heykel: yasak
tiyatro: yasak.
islamda tasvir yasağı olduğu için resim ve heykel güme gitmiştir. islam sanatında resim( minaytürler dışında) ve heykel bulunmaz. islamcılar genelde propaganda olarak mimariyi kullanmıştır ve en önemli eserlerini bu alanda vermiştir.
islamın türklere ve perslere zararı da büyüktür özellikle perslerde resim gelişmiş bir uygulamaydı.
türklere zararını ise topraklarımızda görebiliriz, mesela uyguların duvar resimlerin bakınca gayet de tasvir var, hatta onu boş ver anadolu selçuklularını incelerseniz ilk zamanlar tasviri kulalndığını daha sonradan islamlaşma sürecinde tasvirden kaçınıp bitkisel ve geometrik motiflere yöneldiğini görürsünüz.
islamın türklere ve perslere zararı da büyüktür özellikle perslerde resim gelişmiş bir uygulamaydı.
türklere zararını ise topraklarımızda görebiliriz, mesela uyguların duvar resimlerin bakınca gayet de tasvir var, hatta onu boş ver anadolu selçuklularını incelerseniz ilk zamanlar tasviri kulalndığını daha sonradan islamlaşma sürecinde tasvirden kaçınıp bitkisel ve geometrik motiflere yöneldiğini görürsünüz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar