bugün
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın6
- güvenilir erkek3
- ısparta6
- tbmm de akp tarafından 76 sahte oy kullanılması4
- pişmanlık duygusu yaşanılan anlar2
- sosyal medya2
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- sudekiray hariç sözlükte güzel kız olmaması3
- haşemayla site havuzuna alınmayan kadının isyanı6
- istanbul'dan tersine göçün başlaması2
- balıkesir denince akla ilk gelenler9
- sedat pekmez7
- yalnız yaşamak isteyenlere tavsiyeler2
- en son aldığınız iltifat7
- ruh halini tek cümlede anlatmak9
- teen slasher film klişeleri5
- çay koymak mı katmak mı8
- gogol bordello2
- baklavanın hiçbir içeceğe uyum sağlamaması4
- karımla evlendiğime bin pişmanım6
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız6
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- kemal kılıçdaroğlu15
- irmik helvası6
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- peugeot 4052
- barış manço2
- antalya yolu üzerindeki dandik şehirler2
- sersem herif2
- havalı2
- sevgilinin film izlerken kucağınızda uyuyakalması3
- mony tontana4
- evcil robot için isim önerileri2
- i know what you did last summer3
- evde tekken yan odadan gelen kılıçdaroğlu sesi3
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi7
- egay sucukcu9
- arkadaşlar ben saksı değilim5
- en köylü özelliğiniz3
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- 35d2
- cehaletln cazibesi11
- erkeklerin 35 yaşından sonra dedeye dönüşmesi2
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- milli maç izlemekten keyif almamak2
- gençler isyan ediyor2
- imama geçen yaz ne yaptığını biliyorum demek3
- sedat pekmez bey birader2
- via port2
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
adından da anlaşılabileceği üzere çabuk buz, hemen oluşan buz gibi anlamlara gelmekte olup bir deneyin başlığıdır. resmiyeti bilmemnesi bilinmemekle beraber gereken malzemeler,
- minik bir kap
- bardak
- su
- sodyum asetat (temizlik ürünlerinde falan olabilir bi bakın lan)
- tencere
suyu ısıtıp karıştıracak birşeyler falan lazım işte, öyle. salladım ben bunları kendim.
evet efendim. öncelikle tencereye makarna yapacakmış gibi su koyup kaynatıyoruz. içine elimizde ne kadar varsa boşaltıyoruz sodyum asetatı. ne kadar varsa dediysek bi kova boşaltmayın, tamamen çözünmesi gerek suyun içinde ona göre dökün bir miktar. daha sonra bu sodyum asetatlı suyu bardağa ya da herhangi bir kaba koyup, buzdolabına atın. soğuyana kadar bekleyin. daha sonra suyu çıkarıp bir kabın içine dökün. hani ilkokulda annelerimizin peynir zeytin koydukları plastik şeffaf kutular var ya, onlara koyabilirsiniz mesela.
koyun. sodyum asetatın miktarına göre, parmağınızla hafif bir dokunuş yapın suya veya parmak falan daldırın. efendim su hemen buza dönüşecektir, beyle sağa sola aşağı doğru beyazlıklar koşacak "aa ne lan bu?" derken kapta bir külçe buzla karşı karşıya kalacaksınızdır.
oluşturduğunuz buzu suya atıp içmeyi denemeyin efendim. sodyum asetat var içinde.
50 bin tane var aynı videodan, birini paylaşayım dedim. anlatıyor adam ayrıca. youtube üyesi olmanız ve yaşınızın da 18 üzeri olması gerekiyor, niye anlayamadım. youtube üyeliklerinizi her ihtimale karşı +18 olarak almışsınızdır zaten sizi çakallar. buyrunuz,
https://www.youtube.com/watch?v=-_Q7FCKZmik
özellikle belirtmem gerek, ben bunu denemedim ama gerçek olduğunu yapıldığını falan biliyorum. buzun kıvamı şusu busu hakkında bir bilgim yok. belki sodyum asetat donmak için düşük sıcaklığa ihtiyaç duymuyordur, buz zannettiğimiz şey sıcak bir beyazlıktır; 20 derecede donmuştur. ne bileyim. belki buz değil o. buz işte aq. *
- minik bir kap
- bardak
- su
- sodyum asetat (temizlik ürünlerinde falan olabilir bi bakın lan)
- tencere
suyu ısıtıp karıştıracak birşeyler falan lazım işte, öyle. salladım ben bunları kendim.
evet efendim. öncelikle tencereye makarna yapacakmış gibi su koyup kaynatıyoruz. içine elimizde ne kadar varsa boşaltıyoruz sodyum asetatı. ne kadar varsa dediysek bi kova boşaltmayın, tamamen çözünmesi gerek suyun içinde ona göre dökün bir miktar. daha sonra bu sodyum asetatlı suyu bardağa ya da herhangi bir kaba koyup, buzdolabına atın. soğuyana kadar bekleyin. daha sonra suyu çıkarıp bir kabın içine dökün. hani ilkokulda annelerimizin peynir zeytin koydukları plastik şeffaf kutular var ya, onlara koyabilirsiniz mesela.
koyun. sodyum asetatın miktarına göre, parmağınızla hafif bir dokunuş yapın suya veya parmak falan daldırın. efendim su hemen buza dönüşecektir, beyle sağa sola aşağı doğru beyazlıklar koşacak "aa ne lan bu?" derken kapta bir külçe buzla karşı karşıya kalacaksınızdır.
oluşturduğunuz buzu suya atıp içmeyi denemeyin efendim. sodyum asetat var içinde.
50 bin tane var aynı videodan, birini paylaşayım dedim. anlatıyor adam ayrıca. youtube üyesi olmanız ve yaşınızın da 18 üzeri olması gerekiyor, niye anlayamadım. youtube üyeliklerinizi her ihtimale karşı +18 olarak almışsınızdır zaten sizi çakallar. buyrunuz,
https://www.youtube.com/watch?v=-_Q7FCKZmik
özellikle belirtmem gerek, ben bunu denemedim ama gerçek olduğunu yapıldığını falan biliyorum. buzun kıvamı şusu busu hakkında bir bilgim yok. belki sodyum asetat donmak için düşük sıcaklığa ihtiyaç duymuyordur, buz zannettiğimiz şey sıcak bir beyazlıktır; 20 derecede donmuştur. ne bileyim. belki buz değil o. buz işte aq. *
bu sodyum asetat denen madde'nin özelliğine bakmak lazım öncelikle. kaynadıktan sonra soğutmaya bırakılan bu maddenin soğuduktan sonra kendisinden daha sıcak bir maddeyle tepkimesi sonucu buz oluşuyor. yani ortamın sıcaklığının filan hiç bir önemi kalmıyor artık. ama şunu unutmamak lazım. soğutma işlemini yaparken donmamasına dikkat etmek gerekiyor. örnek; diyelim ki kaynama işleminden sonra 40 dereceye kadar soğuttunuz bunu. o zaman 40 dereceden büyük bir sıcaklıkla karşılaşınca ani buzlanmayı görürsünüz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar