bugün

özellikle türkiyede gereksiz bir birimdir. tecrübeylede sabittir. bir ay önce türkiyenin çok önemli şirketlerinden birinde görüşmeye çağrılmış , sonrasında ikinci görüşmeyede çağrılmıştım ki , neden aramadılar beni daha diye düşünürken , nasıl bir tesadüftür ki alt komşumuzla konuşmamız sırasında kuzenlerinden birinin , güzel bir torpille benim başvurduğum ve alınmak üzere olduğum işe , alındığını öğrenmişimdir.ben sinirden kudururken iki gün sonra "insan kaynakları " tarafından tarafıma ulaşılarak olumsuz yanıt verilmiştir. böylelikle gerçekten çok ihtiyacım olan ve hakettiğim bir işe daha hoşçakal demişimdir.
sadece sakarya üniversitesi ve maltepe üniversitesinin lisans eğitimi verdiği bölümdür, henüz mezunu yoktur.
personel yönetiminin evrim geçirmiş halidir. Olaylara insancıl bakmayı sağlar.
bu departmana, yaptıklarına, sorumlularına çok gülerim.
işleri patron lehine işleri, çalışan lehineymiş gibi göstermek için takla atmaktır. takla atarkende komik durumlara düşerler. o yüzden, yöneticileri taklacı güvercinlerden seçilir.
kapitalist sistemlerde daha iyi nasıl insan sömürülür kısmını sistemli ve planlı bir şekilde yapmaktır. insan kaynaklarıymış. peh...
piyasadaki şirketlerde bu bölümlerde çalışan tüm insanları tenzih ediyorum ama bu kadar gereksiz bir bölüm olmaz, olamaz.
daha çok gelişmiş ülkelerde kendini gösteren insan değerlerini baz alan bölüm.
kastamonu meslek yüksekokulunun en güzel programlarından biridir.
işletmelerde makinelerden çok insana-bilgi birikimi- önem verilmesi gerektiğinin anlaşılmasıyla oluşturulan yeni sayılacak mesleklerden biridir.2 yıl önce kimse ne olduğunu bilmezken şimdi her çalışanın uğrak yerlerinden olan bir departmandır. işe alım, çıkış, sigorta, özlük dosyaları, ücretlendirme, performans yönetimi gibi birçok misyon üstlenmiştir.
eski personel yönetimi ile muhasebenin harmanlanmış hali diyebiliriz. asıl amacı çalışan ile işveren arasında köprü vazifesi görmesidir.
sadece sakarya ve maltepe üni lisans eğitimi veriliyor olması lazım.bu sene sakarya dan mezun olacağım. bu bölümü düşünen arkadaşlara tavsiye ederim okuması kolay bir bölüm ayrıca iş standartlarıda yüksek. iş hukuku bu meslek için oldukça önemlidir.
1. bireyin gelişimine önem verir. kariyer olanaklarını geliştirir.
2. çalışanları optimal performans düzeyine çıkarmayı amaçlar.
3. çalışanların karar alma sürecine katılmasını ister.
4. çalışanlardan maksimum faydalanmayı amaçlar. bu amaçla eğitim, kurs ve seminer düzenler.
5. çalışanları klasik yönetim anlayışındaki gibi edilgen yapıda değil, onu bir öz sermaye olarak görür.
6. ben merkezli değil, biz merkezli bir yönetim biçimini destekler.
7. bürokrasiden uzaklaşmaya çalışır.
8. hiyerarşi yerine bilgi ve uzmanlığa dayalı otorite biçimini destekler.
9. girdilerden çok çıktılara önem verir.

buna binaen insan kaynakları yönetimi modern kamu yönetimlerimlerinin bazı saçma sapan prosedürlerden, bürokrasiden, kurumdan ziyade bireye önem veren bir olgu olarak karşımıza çıkar.
severek okuyoruz dedirten bölümüm. ayrıca sıkça "4 yıllık mı?" sorusuna maruz kalırsınız.
üniversitede vize ve finallerde milleti kucağa alan derstir.eğer iky de çalışan tanıdığı olan varsa yeşillendirirse sevinirim.
Şuanda önümde açılı lanet ders.görünen o ki vizelerde aöf bizi sikecek..
Eğer üniversite tercihleri kılavuzunu inceleyip, tercih yapma aşamasında buraya geldiyseniz kaçın gidin uzaklaşın!!! (büyük tavsiyesi hesabı)
Ha şöyle diyorsanız bu bölümü okuyup mezun olup devlet memuru olurum...ben size daha ne diyim!!! açıp kpss tercih kılavuzlarına kaç kişi alıyor devlet bakın anlarsınız
Evi, arsayı, bağı, bahçeyi, tarlayı, atı, sabanı, orağı satın Stuttgart'a basmayın tabide gidip özel üniversitede (cinsiyet fark yaratmaz) Hemşirelik, Ebelik okuyun en azında ödediğiniz parayı işe girip çalıştıktan sonra amorti edebilirsiniz
En azında Özelde Ahmet Bilmemne Mehmet Bilmemne Beylerin, ağaların köle çalışanı değil de, Devletin çalışanı olursunuz yada bunlarla 4 sene okumakla felan uğraşmayıp şimdiden bir meslek edinmeye çalışın daha çok geç olmadan. bakınız (berberlik, oto tamirciliği vs.)
Devlet memurluğu düşünmüyorsanız, bu bölümden ekmek yemeniz için özel sektörde Torpil imkanınızın çok fazla olması, ingilizce konuşabilmeniz (bilmeniz değil) çok güçlü bir iletişim yeteneğinizin olması, artı değer olarak bayan olmanız gerekiyor. Bir firmada işe alınmanız için önce iyi bir firmada işe girebilmeniz lazım (cümlede bir hata yok yeni mezunlar ve iş arayanlar anlar yazdıklarımı) tüm personel ve iK süreçlerinin uygulandığı bir yerde minimum 2 yıl çalışmanız iş kanunlarını 4857, 5510, 6331 çok iyi bilmeniz ve oldukça fazla iş mülakatları yapmanız lazım. Çok tecrübelenmeniz lazım ki daha iyi ücretle başka firmalarda iş bulabilesiniz. Diyorsanız ki işe girdiğim yerdeki müdürüm şefim uzmanım beni geliştirirler, onlardan çok şey öğrenirim felan adama gülerler tek başınasınızdır. Kimse sizin iş hayatında yükselmenizi istemez oda bilir bu arkadaş ilerde bizim yerimizi kapmasın bizi postalamasınlar. Bu bölümde çalışıp iş hayatında çok boş şeylerlerle de uğraşırsınız diğer birimlerin kaprislerini dedikodularını çekersiniz (Personel Yönetimi demiyorum) Salt insan kaynakları birimi çalışanı olursanız. Kimsede sizin çalıştığınız düşünmez. Ha ik mı? yatıyor onlar ya.. gibi
Bir kriz veya küçülme olduğunda ilk bu departmandakiler işten çıkarılır. işe giriş çıkış oranının (turnover) en yüksek olduğu departmandır kendileri. Bunu insan Kaynakları Müdürü, Uzmanı, Elemanı iş ilanlarına bakarak da anlayabilirsiniz.
yüksek lisans olarak an itibariyle başladığım bölüm. askerlik geciktirmesi bir yana umut görüyorum şimdilik. bittikten sonra gene tartışırız bunu.