bugün

doksanların ortasında anadolu lisesi okumuş öğrencidir. anadolu lisesinin kitapları yabancı basımdır ve çok pahalıdır. ikinci el kitaba yönelmek zorunda kalır anne-baba. silip silip yaparsın yırtık pırtık kitaptaki etkinlikleri. hele de tükenmez kalemle yazıldıysa, vay bir önceki sahibine! fakirliğin gözü kör olsun ve kahrolsun;

(bkz: oxford yayınevi)
fotokopiyle çoğaltanı da vardır benim gibi. ticaretini yapmadım ama hiç...
tükenmez kalemle yazılan kısımların yer yer hoşa gittiği de olmuştur. kapağı yıpranmış bu kitaplar, ortaokuldaki kitap kaplama ritüellerinden kurtulmuş bünyelere de ayrı bir hava katardı.
üstleri yazılmış olduğu için bilinçli olarak gidip arayıp-bulduğum-aldığım tatlı kitaplardır.
ticaretini yapmıştım. iyi para kazanmamı sağlamıştı. teşekkürler longman teşekkürler oxford.
aksaray yakınlarında okumuş öğrenci olması da muhtemeldir. okul açıldıktan sonra arkadaşlarla gidilip güzel güzel ikinci el ve korsan ing. kitapları alınırdı. ne güzel günlerdi be. arkasından da tabi martı döner yenirdi hiç unutmam.

(bkz: aksaray) (bkz: sahaflar)
zamanın yani doksanların izmir'li ergenleri için;

(bkz: sevgi yolu)
(bkz: cool adam)
ekonomik sıkıntıların insanlar üzerindeki etlisine güzel bir örnek.
bütün liselerin anadolu lisesi olmasıyla her yerde rastlana bilecek çocuk olacaktır.
artık rastlanamayacak çocuktur!
kitapları devlet veriyor.
(bkz: i am here)

Wow, project, street wise kitaplarından ders almış, kasetten dangerous brothers ve the search dinlemiş çocuktur. Kitaplar bu günün parasıyla 200 tl etmekteydi tahminen ve mecburen ikinci el alınmaktaydı. Valinin şımarık kızı, askere kumanya satan herifin pici dışında sınıfta sıfır kitabı olan yoktu. Ve o anadolu liseleri yeni kitap satın alınsın diye bu kitapları en çok üç yılda bir değiştirirlerdi. Birilerinin cebine para girsin diye... Fotokopi de bu yüzden yasaktı.
Her şeye rağmen Anadolu liselerinin kaliteli okullar olduğu zamanların şanslı çocuklarıydılar. Odtü makine mühendisliği mezunu adamlardan, ingiltere görmüş hocalardan ders alırlardı. Ve o anadolu lisesinde gördükleri derslerin üzerinden ingilizce dersi olmayan 3 yıl lise, artı 4 yıl üniversite geçmesine rağmen ingilizce dizileri alt yazısız izleyebilirler.