Aslında sosyal bilimler gelişmeden teknoloji de gelişmez çünkü fikir üreten kişiler sosyal bilimcilerdir. fakat bizde herkes mühendis oluyor bi sikim ürettikleri de yok.
(bkz: entry ve nick uyumu)
ööbfö mözönö nö öşö yöröyöööö? senin okuduğun bölümü de açsın bakalım aöf bölümün ayak altına düşsün gör o zaman ebeninkini. bütün büyük şirketlerin hastanelerin stadyumların başında ki adam bu ülkede muhasebeyi döndüren adam parayı düzenleyen adam, bankaların ceo ları iibf mezunudur delikanlı. örnek veriyorum; atıyorum sen mühendis ol sen benim üzerimde mümkün değil olamaz ve olamayacakken bir işletme mezunu olarak şirkette senin üstün olmaya yarayabilirim mesela. o zaman renk, o zaman dans.
Açılın ben işletmeciyim, hiç kitap okumadan, dil bilmeden mezun olan işletmeci adam hava alsın kravatını gevşetin.

Duydum ki polis olmayı kuruyormuşsun, etme.
Bir başka mesleği dost edinmeye niyetlenmişsin, yapma yapma.
Sen polislikte ne arıyorsun yabancı, hangi sarhoşa ceza keseceksin, etme.
Bizim meslekte sikini sallasan mezuna çarpar ama etme.
etrafta bik bik öterler. Okul zamanı mühendisleri elde etmeye çalışan kızlarıda unutmadım. Bakıyor okulda iş yok bari koca bulayım.
Boş boş ortada dolanır büyük çoğunluğu. işe yaramaz, tırt.
Birinci sınıfta kaymakam, ceo olacağını düşünenler, artık ne iş olsa yaparım ağabey derler.
onlardan biri olarak satış danışmanlığındayım. genel olarak da tanıdığı yoksa bankalar dışında bi iş yapamayan mezunlardır.
iibf her üniversitede mevcut olması, puanı düşük olması, üniversite sayısının 200 civarı olması ve açık öğretimde de bulunmasından dolayı müptezel bir bölüm özelliği taşımaktadır.
iibf mezununun devlet kadrosunda gelebileceği kadrolara baktığımızda böylesi bir fakültenin tıp hukuk fakülteleri şartlarında olması gerekirken bayağıbir fakülte özelliğinde olması ülkenin durumunu özetler niteliktedir.
çiftçilik veya organik tarımla ilgili bir bölüm oku bitir, daha iyidir.

iibf mezunuysanız önünüzde düzgün olan yalnız iki seçenek vardır;

ya çok azmedip biraz da düşük maaşa katlanarak iyi bir özel kurumda ilerleyip sonra da maaşınızı yükseltmek. ömrünüzü özelde geçirmek. ya da kpss'ye belki de bir kaç yılınızı vererek hazırlanmak ve atamalar gibi uzun ve yıpratıcı bir sürece katlanmak. iyi puanınıza rağmen atanamama durumunuz da var. malum dayı faktörü.

kamuda personel olmak ya da özel sektörde masa başı işler yapmak istemeyenler için iibf seçmek bir ölümdür.
ceo olanı da var banko görevlisi de polisi de..