bugün

intiharına şiirsel bir hava katmış, kaza süsü verebilmiş bir mitolojik kahraman -apollonun katkılarını da unutmamak lazım-.
türkçede ikarus olarak da geçer.

(bkz: flight of icarus)
aynı zamanda bir patricia barber parçası. (mytologies albümünden)
yunan mitolojisinde zanaatkar deadalus' un oğludur. hapsedildikleri labirentteki minotauros adlı boğaya yakalanmamak için babası ile birlikte balmumumdan kanatlar yaparlar. kanatları çırpmaya başladıklarında ıcarus o kadar sevinirki hızını alamayıp güneşe doğru yükselince güneşin sıcağından balmumu kanatları erir ve suya düşerek ölür. icarus' un bu düşüşü ressam brughel' in icarus' un düşüşü * adlı tablosuna ilham vermiştir. tabloda icarus suya düşerken yakındaki tarlalarda çift süren köylüler ve onların ilgisizliği resmedilir. ve bu tabloda irlandalı şair willaim butler yeats' ın muse des beaux arts yani güzel sanatlar müzesi adlı şiirine ilham verir. müzede bu tabloya bakmakta olan şair başkalarının dertlerine tasalarına karşı insanların kalesizliğini ilgisizliğini anlatır.
şimdi bu hazin olay duyarlı bir insanı çok etkileyen bir mitolojik hikayedir.aklıma ne zaman gelse hüzünlenirim ve kesinlikle iron maiden açarım (bkz: flight of icarus) belki daha rahat dağıtırım diye kafayı ama tam aksine daha da hüzünlenirim neyse olay kısaca şudur:

Daidalos; ilk tanrı heykellerini yapan sanatçı olarak tanınır. Yunanlılara yelken kullanmayı öğrettiği, cetvel, vida, çekül ve baltayı ilk kez onun yaptığı söylenir. Kız Kardeşinin oğlu Talosile birlikte çalıştığı bir yılan çenesini testere gibi kullanarak ağaç kesen ve bu yolla derin dişli testereyi yapan Talosun başarısını kıskanarak onu Akropolün üstünden ittiği Areopagos mahkemesinde yargılandığı, tanıksız yargılanma sonunda sürgün cezasına çarptırıldığı çeşitli söylentilerdir. Girit Adasına sığınan sanatçıyı Kral Minos iyi karşılar.

Söylenceye göre adayı insan vücutlu boğa başlı bir canavar rahatsız etmektedir. Minas Minatauros adındaki bu canavarı kapatmak için bir labyrinthos yapmasını ister. Daidalosun yaptığı yeraltı zindanının karmaşık dehlizlerine giren bir daha dışarı çıkamamaktadır.

Girite Minataurosu yakalamaya gelen Theseusu, kralın kızı Ariadne görür, sever. Daidalostan aldığı bir yumağı Theseusa vererek onun Labyrinthosun karışık dehlizlerinde kaybolmasını sağlar. Daidalosun, Theseusa yardım ettiğini sanan kral onu oğlu icarus ile birlikte Labyrinthosa kapatır. Kaz tüylerinden yaptığı kanatları oğluyla birlikte omuzlarına ve kollarına bağlar. Oğlu ikarosa fazla yükseklere çıkmamasını, güneşin tüyleri yapıştırmak için kullandıkları balmumunu eriteceğini söylerse de ikisi birden havalanıp uçtukları zaman, icarus babasının söylediklerini unutarak yükselir. Balmumu eriyip kanatlar dağılır, icarusun düşüp boğulduğu bu yere icarus Denizi denir. Daidalos, Sicilyanın Cumae Kentine iner. Kral Kakalosun yanına sığınır.
(bkz: icarus olmak)
Bir süre sonra anladım ki;
Vazgeçilmez olan sen değilsin... “Vazgeçmeyi bilmeyen benim...”

Icarus
“Milyonlarca ses tonu var ama,
Yalnızca birini duyduğunda aptallaşırsın!...”

- Icarus
bir zamanlar hacettepe üni, beytepe kampüsüne servis olarak verilen macar yapımı otobüstür.
istanbulda bir sürü var bu macar yapımı icaruslardan. kırmızı olmaları bir şeyleri çağrıştırıyor.
(bkz: ikarus)
O kadarını da yapmaz diye düşündüğüm herkes tam olarak o kadarını yaptı.
Zaman geçsin diye bekle, zamanı gelsin diye bekle.
Anlatmak için bekle, anlaşılmak için bekle.
Bulmak için bekle, bulunmak için bekle, buluşmak için bekle.
Başlasın diye bekle, bitsin diye bekle.
Sabahı bekle, geceyi bekle, baharı bekle, yazı bekle, yarını bekle, yeni yılı bekle.
Daha iyisi için bekle, daha yenisini bekle.
Sabırdan bekle, çaresizlikten bekle, panikle bekle, vazgeçerken bekle.
Plan yap bekle, hayal kur bekle.
Değişsin diye bekle, dönüşsün diye bekle.
Bir bekle, iki bekle.
Hayat geçsin önünden

geçip gitsin,

sen bekle.

Icarus.
ivan torrent'in efsane müziklerinden birisidir.

https://www.youtube.com/watch?v=8Wg1MYjOguI
enstrumental bir monkey3 parçası. şimdiden playlistimin en tepesinde ki yerini aldı. dinlemeden güne başlamıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=nQtSR-11Eek
https://www.youtube.com/watch?v=Pa1hDhBl8Ok

r3hab parcasi. bu ince ses kullanmak yeni trend galiba djler arasinda.
en sevdiğim yunan mitidir kendileri. taze çıktı yazı fırından.

okumaya beklerim.

http://sepyadergi.com/icarusun-kanatlari/
Kanatlarını kendin yaptığın sürece düşmeye mahkûmsun.
tarihteki ilk pilotaj hatasının sahibi.
Bir netflix belgeseli. Belgeselin yönetmeni olan bryan fogel aynı zamanda amatör bir bisikletçi. Bir gün bir yarışa katılıyor, yarışı 14’üncü bitiriyor ve “ilk 10’da bitirenlerle benim aramda dağlar kadar fark var, bu normal değil” diyerek, doping olayını araştırmaya başlıyor. Hem doping alıp hem de doping testinden geçmenin ne kadar kolay olduğunu anlarmak için belgesel çekmeye karar veriyor.

Biraz spoilerlı bilgi:

Sonra ucla laboratuvarlarının da kurucularından biriyle iletişime geçiyor. “Bana sistemli doping verin, hem ne kadar güçleneceğimi, hem de wada’nın testlerinin nasıl geçildiğini kanıtlayacağım” diyor, bu teklife “ben yapamam böyle şeyler ama yapacak bir rus tanıdığım var” cevabını alıyor. Sonra malum rus grigory’le skype’tan iletişime geçiyorlar. Grigory anlatıyor sistemli dopingin nasıl yapılacağını. Brayn, grigory’nin gözetiminde sistemli bir şekilde alıyor dopingi. Antrenöan değerlerini profrsyonellere ölçtürüyor ve performansının 1 yılda yüzde 20 arttığını öğreniyor. Sonra tekrar amatör bisiklet yarışına katılıyor. ilk günlerde ilk 10’da yer alıyor ama sonra bisikletinin vitesinde sorun oluyor, 20 küsur sıralarda bitiriyor yarışı. O sıralarda da rusya’da dopingle ilgili soruşturmalar başlıyor.rusya’nın anti-doping laboratuvarı başkanı grigory zorla istifa ettiriliyor ve hayati tehkesi olduğu için abd’ye brayn’ın yanına kaçıyor. Sonra belgeselin en heyecanlı dakikaları başlıyor. Belgeselin tamını anlatmamak için entryi burada sonlandırıyorum, izlemenizi tavsiye ediyorum.