son günlerde türemiş, çoğu antivirüs ve antispy programının bulamadığı, insanı delirten virüs. bilgisayarda şu şekilde uyarı vermektedir;
görsel

her ne program açık olursa olsun çalışan programı simge durumuna küçültmesi ve şekil 1.a da görülen uyarıyı ekranın ortasına yapıştırıp insanın gözüne sokması nedeniyle sinir krizlerine girmeme neden olmuş, internette yaptığım aramalar neticesinde henüz tanınmamış olduğunu anladım.

sonuç olarak bu virüsü temizlemeyi kafaya koydum ve neticesinde temizledim. belki bu illet başkalarına da bulaşır ve benim gibi internette arayıp bulamayan zavallılar bundan sonra zavallı olmaktan çıksın ve rahatça virüsü temizleyebilsinler diye bu entryde çok basit olan çözümü adım adım anlatacağım.

### problemin çözümü ###

{herhangi bir klasördeyken "alt" tuşuna basın, ardından araçlar-klasör seçenekleri-görünüm-gizli dosya,klasör ve sürücüleri göster bölümünü işaretleyin ki aşağıda gideceğimiz klasöre erişebilelim.}

1. adım; c:\users\kullanıcı adınız\appdata\local\temp klasörüne giriyoruz.
2. adım; şimdi dosya silmeye başlayacağız. ama öncelikle -silmemeniz- gereken dosyaları tek tak aşağıda yazacağım. bakın tekrar ediyorum "silmemeniz" gereken dosyalar. sil-me-me-niz gereken. lütfen aşağıda yazdığım dosyaları silmeyiniz.

javafire1287527780533064770
javafire1911282261145965174
javafire3787926664610362738
javafire6869169193972207432

yukarıda yazanlar haricindeki javafire ismiyle başlayan tüm dosyaları silebilirsiniz. ama yukarıdakiler haricinde javafire dosyası yok diyorsanız o zaman silmeyedebilirsiniz. bende hiç javafire ile başlayan dosya yok diyorsanız o sizin bileceğiniz iş artık.

3. adım; miunst_.exe dosyasını bulun ve silin. eğer bu dosya da bende yok diyorsanız size "o yok bu yok ne var lan it?" demek durumunda kalabilirim.

4. adım; hts.exe, htt.exe, htr.exe, hty.exe gibi dosyalar vardır orda takılan. bu tarzdaki ht ile başlayan üç harflilerin alayını silip atın.

şimdi bilgisayara bi restart çekin ve ondan sonra rahatınıza bakın. bilgisayar biraz geç açılacaktır neden hala açılmadı bu diye tırsmayın, açılır.

bende sorun çözüldü umarım sizin de çözülür.
© copyright 2005 - 2026