bugün
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek21
- havalar da ısındı5
- yalnız yaşamak10
- son 20 yılın en gıcık lafı10
- hep kendini suçlamak4
- ona bir şey söyle17
- sadece bayan entrylerini okumak5
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak3
- çekyat kanepe kaplatma4
- iyi bakalım4
- pizzanın kenarını yememek4
- vazgeçmek2
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- herşeyi boş verip pastör olmak3
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun2
- true'ya arkadan sahip olmak17
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği2
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri3
- eşek sucuğu3
- en son ne aldınız5
- hayatımın özeti3
- kahvede muhabbet etmek3
- bornova2
- naber lan filozof denilen ülke2
- hazır mantı3
- evlenmeyi başaramamış erkek5
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- okun düştüğü yere kamp'ya da şehir kurmak2
- varoşluk göstergesi küçük detaylar5
- modern hayaletli ev2
- diamond bosphoruss denen yazar5
- kısa saçlı hatun çekiciliği7
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- bi kulağımızın arkası kaldı2
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı9
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı8
- işyerinde oyun oynamak2
- avutan düşünceler2
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- kadınların romantik sözleri pek sallamaması3
- sohbet edilen kişinin sürekli telefonla uğraşması8
- 0850 ile başlayan numaraları cevaplamayan tip2
- suudi arabistan uruguay maçı saat 1 de trt 1 de2
- belçika 1 mısır 12
- bir limon yarım dolar avrupadan pahalı3
- ali güven2
- 16 haziran 2026 suudi arabistan uruguay maçı3
- yazarların kabusları2
- tanga neden giyilir11
- namus takıntısı olan erkek17
kro odun tabirlerinin farklı versiyonu.
kalın, kaba köylü.
macar piyadesi(macarca'da)
macar piyadesi(macarca'da)
TÜRKÇENiN ne eşi benzeri bulunmaz sıfatlarındandır "hödük" sözcüğü. Tınısıyla, yankısıyla, ses çağrışımlarıyla. "Kütük" gibi. Hem kabalığı, nezaketsizliği, görgüsüzlüğü anlatır, hem de taş kafalılığı, anlayış kıtlığını, densizliği.
Bazen şıp diye oturur anlatmak istediğiniz kişinin kalıbına; bazen de yumuşak, ince görüntülerle örtülmek istenen bir "münasebetsiz"liği aklınıza getirir.
Bazen şıp diye oturur anlatmak istediğiniz kişinin kalıbına; bazen de yumuşak, ince görüntülerle örtülmek istenen bir "münasebetsiz"liği aklınıza getirir.
(bkz: kalas)
yani simdi bir insan baska bir insanı aradığında ortada hicbirsey yokken hödükce bir karsılık alması, insanın canını sıkar. hödükce davranılan insan da bir dahaki konusmasında karsısındakinin ne kadar hödük olduğunu söyler. bunun karsılığında da mağdur olan taraf hödük olur. bu durumda hödük olan taraf aranılan taraftır.aranılan taraf hödüktür.hödük olmayan birini hödüklük yapmakla suçlar. bu gibi durumlarda hödük kişisine yakıştırılacak tek isim hödüktür. hödük kelimesi bunun için tasarlanmıstır. hödük kisiye ne kadar hödük olduğunu hatırlatmak ve ona hödükten baska bir kelime bulamadığını söylemek içindir.
genelde koylu ya da andavalli anlamini veren, yani kotu anlamda koylu anlamini veren kelimedir efendim.
yahu koylu nun hic kotusu mu olurmus diyeceksiniz. iste eger dil bilgisi bilgim beni yamultmuyorsa ingilizce deki hick in kelime anlamini veren hoduk kelimemiz birebir, koylu anlamina gelmis olup, burada koylu den maksat, hicbir sey gormemis, kapali bir ortamda kalmis, onune ot versen yiyecek tarzda insan olarak nitelendirilmistir, ama tabii ki guzel turkce mizdeki bu karsilik koylu vatandaslarimiz icin yanlis bir secim olmustur, orasi da ayri bir mevzudur tartisilmalidir...
yahu koylu nun hic kotusu mu olurmus diyeceksiniz. iste eger dil bilgisi bilgim beni yamultmuyorsa ingilizce deki hick in kelime anlamini veren hoduk kelimemiz birebir, koylu anlamina gelmis olup, burada koylu den maksat, hicbir sey gormemis, kapali bir ortamda kalmis, onune ot versen yiyecek tarzda insan olarak nitelendirilmistir, ama tabii ki guzel turkce mizdeki bu karsilik koylu vatandaslarimiz icin yanlis bir secim olmustur, orasi da ayri bir mevzudur tartisilmalidir...
görgüsüz, kaba, saba(bunu bende anlamadım) kişilere takılan isim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar