bugün
- sözlük yazarlarının salatalıkları17
- hangi renksiniz11
- özledim mesajına verilecek cevaplar12
- sözlükte herkesin avcı olması12
- necip fazıl a sorulmak istenen sorular5
- kadir mısıroğlu3
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam6
- sözlükteki zorbalar12
- hardallı patates salatası3
- sürekli ilgi bekleyen erkek9
- takı takmayı çok seven kız7
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu17
- sözlükteki şer çetesi9
- izmirbeyefendisi13
- 5 eylül 2026 türkiye sırbistan voleybol maçı8
- gocu50
- voleybol maçlarını izleyen erkekler3
- masum erkek6
- erkek yazarların yaptığı son yemek2
- sinoplular nasıl insanlardır7
- sivaslılar6
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- bıçak kemiğe dayandı6
- tarihin en kötü psg si3
- sokaktan kız geçerken kurt gibi uluyan tipler3
- sözlükte içki fotoğrafı paylaşan tip6
- sözlükteki büyücüler5
- sözlüğe farklı bir kimlik ile sızmak5
- ağzıyla içemeyen insan6
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüsü10
- menzil terör örgütü metö3
- islamcı entelektüeller3
- deccalin sözlükte olma ihtimali5
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı17
- kılıçlar çekildi bu bir düello5
- zeki demirkubuz4
- 5 eylül 2026 köprülerin özelleştirilmesi13
- sözlükte kavga çıkarsa gocunun kini tutuyoruz9
- finaaaalllddddeeeeeyyy yiiiiiiizzzzzz2
- alkolün beyin hücreleri üzerindeki etkileri4
- isa mesih'in ikinci kez geleceği gerçeği4
- ebubekir sifil in deve sidiğini içmemesi2
- sinoplu diyojen4
- kuzukulağı3
- havaların soğumaya başlaması5
- dincilerin agresif olmasının nedeni2
- anın görüntüsü23
- tai lung45
- yobaz kudurtma yolları2
- paris saint germain8
yaşama sevincine sahip, yaşamı, insanları ve dünyayı seven kişi sıfatı.
bir john fante kitabıdır. şöyle paragraflar barındırır.
''Ev büyüktü, çünkü planlarımız büyüktü. Birincisi yoldaydı bile, karnında bir yumru; alev gibi hareket eden, bir yılan kümesi gibi kaygan ve kıpır kıpır bir şey. Gece yarısının sessizliğinde kulağını karnındaki pınara dayayıp su seslerini, çağlamalarını ve emişlerini dinlerdim."
Taş gibi aramıza girmişti bebek. Endişeliydim, hiç bir zaman eskisi gibi olamayacağımızdan korkuyordum. Odasına girip eşarbı, elbisesi ya da beyaz kurdelesi gibi özel eşyalarından birini elime aldığımda başımın döndüğü, sevgilime duyduğum aşkın coşkusu ile kurbağa gibi vırakladığım o eski günlerin özlemiyle dolardı içim. Tuvalet masasının önündeki iskemlesi, onun o güzel yüzünü aksettiren ayna, başını yasladığı yastık, yıkanmak üzere bir kenara fırlatılmış bir çift çorap, ipek pantalonunun elimi ayağımı kesen cazibesi, gecelikleri, sabunu, banyo sonrasında hâlâ ıslak ve sıcak havluları; ihtiyacım vardı bu şeylere: onunla olan yaşantımın parçalarıydılar: ruj lekesi de hiç farketmiyordu, çünkü kadınımın sıcak dudaklarından geliyordu." *
''Ev büyüktü, çünkü planlarımız büyüktü. Birincisi yoldaydı bile, karnında bir yumru; alev gibi hareket eden, bir yılan kümesi gibi kaygan ve kıpır kıpır bir şey. Gece yarısının sessizliğinde kulağını karnındaki pınara dayayıp su seslerini, çağlamalarını ve emişlerini dinlerdim."
Taş gibi aramıza girmişti bebek. Endişeliydim, hiç bir zaman eskisi gibi olamayacağımızdan korkuyordum. Odasına girip eşarbı, elbisesi ya da beyaz kurdelesi gibi özel eşyalarından birini elime aldığımda başımın döndüğü, sevgilime duyduğum aşkın coşkusu ile kurbağa gibi vırakladığım o eski günlerin özlemiyle dolardı içim. Tuvalet masasının önündeki iskemlesi, onun o güzel yüzünü aksettiren ayna, başını yasladığı yastık, yıkanmak üzere bir kenara fırlatılmış bir çift çorap, ipek pantalonunun elimi ayağımı kesen cazibesi, gecelikleri, sabunu, banyo sonrasında hâlâ ıslak ve sıcak havluları; ihtiyacım vardı bu şeylere: onunla olan yaşantımın parçalarıydılar: ruj lekesi de hiç farketmiyordu, çünkü kadınımın sıcak dudaklarından geliyordu." *
tanımayan birine birini anlatırken kullanılabilecek en tırt niteleme sıfatı. biri bana henüz tanışmadığım ayşe hakkında "ayşe çok iyi kızdır yaa hayat doludur" derse misal, o dakika hükemederim ki ayşe bir zevzek, hem de elinde flamayla koşanından.
john fante ' nin bir karı kocanın ilk bebeğinin doğum sürecini ve adamın karısı ile birlikte hamilelik sürecini nasıl yaşadıklarını anlatan ve karı kocanın ilişkisindeki doğumla birlikte gelen değişimi gözler önüne seren kitaptır ...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar