bugün

Fransız tiyatro oyunu yazarı moliere’ nin hastalık hastası oyununda konu aldığı problem.
(bkz: tıp bilgisi edindikçe hastalanmak)
hasta olmadığına bir türlü inandırılamaz , kişi mutlaka bişey bulur , her tedkikin temiz çıkması moralini bile bozabilir , hasta olduğunu öğrenince mutlu olabilir.

+ kansersiniz
- oley bee ! Inanmıyorlardı bi de göstercem ben onlara. Bi dakika bi dakika... Kanser mi dediniz ?
bu psikolojik rahatsızlığa sahip olan insanlar, diğer yorumlarda da belirtildiği gibi en ufak vücut semptomlarında kendini ağır bir hastalığa yakalanmış gibi hisseder, devamlı halde onun stresini, rahatsızlığını yaşarlar. fazlasıyla ilerlemiş olanları da var ki bu insanlar gerçekten şüphelendikleri hastalıkları taşısalar, belki de bu kadar stres içinde yaşamayacaklar -belki!- zordur uzun lafın kısası, hayli zordur.

ayrıca; (bkz: hipokondriyazis)
hastalık hastalığının en ileri safhasında olan biri olarak yazıyorum(psikoloğun benden usanıp ododan kovmasına bakılırsa), böyle kişiler vücudunda çıkan en ufak bir sivilceye kanser teşhisi koyabilir. nefes darlığı yaşıorum diye 2-3 defa aids testi yaptırır. hatta bazıları vardır ki ''şu meyve kanserden koruyormuş '' denince günde yarım kilo o meyveden tüketebilir (üzülerek söylüyorum ki yine ben). semptomları arama motoruna yazarak bilgi edinmeye çalışır. doktorları usandırır ve sonunda psikiyatriye başvurur. bu da pek fayda vermez. hastalığın tüm vücuda yayıldığını düşünür ve tam anlamıyla uykuları kaçar. uyuyamayınca başına ağrılar girer ve halsizlik hisseder. çalışma performansı da böylece dibe vurur. kurtulmanın tek yolu ise beyni farklı şekilde meşgul etmektir.
erkek olup rahim kanserinden süphe etmektir .
Öldürmez süründürür , bildiğiniz süründürür . Beyninize laf anlatamassınız , hele benim gibi hobi niyetine tıp kitapları okuyorsanız hepten balataları yakma potansiyelindesinizdir . Bazı basit semptomları en kötü hastalığa yorarsınız , hep bi stresli hep bi düşüncelisinizdir . Ya bi boğaz enfeksiyonu geçiriyorum , aklımdan neler geçtiğini bir Allah bilir bir de ben . Rahatlamanız için tüm tahlilleri yaparsınız ve doktor 'iyisin bi git artık .' Dedikten sonra orgasm geçirir mutlu olursunuz ama taa ki başka bir semptom çıkana kadar . Aynı zaman da psikolojiniz de aklınızdaki düşünceleri kopyalar tam şekilde vücut da uyarlar , işte o zaman balatalar bir taraflarınıza girmeye başlar . velhasıl kelam tüm yaşama sevincini içinizden söküp alır .

Edit: bundan kurtulma yollarını bilenler bana ulaşabilir mi ? Artık çık bınıldım !
genellikle boşlukta hissedildiği zaman başa gelen ilginç bir o kadar da sinir bozucu hastalıktır. efendim tıptaki ismi HiPOKONDRiYAZiS olaraktan geçmektedir. hastalık hastalığına sahip bünyeler osurmalarından bile şüpheye düşerler. kamil çok oligarşik osurdum birşeymi var bağırsaklarımda acaba tarzında cümleler kurarsa derhal birşeyin yok denmeli ve sakinleştirilmelidir. boşluk hissine kapılmasına izin verilmemelidir. birşeyin yok tatlım demek en kolay ve en hasarsız geçiştirmedir. doktora gitmekte bu insanlara fayda vermez. doktorlarla tıp konusunda yarışacak derecede bilgi sahibidirler. inanmak istemezler. bir daha bir daha gitmek isterler. tavsiye odur ki çevrenizdeki hastalık hastası insana kibar davranın hastalıktan bahsetmeyin ve sürekli eğlenceli şeyler söyleyin.

(bkz: kendimden biliyorum)
Hastalığa hipokondriyazis bu hastalığa sahip kişiliğe ise hipokondriyak adı verilmesinin sebebi hastalığın Hipokrat tarafından tanımlanmış olmasıdır.
hayatında ya sorun yapacak kadar çok sorunu olması ya da sorunsuz olduğu için sorun arama ihtiyacı çeken zihni bulanık kişinin içine düştüğü obsesif kompülsif kişilik bozukluğuyla alakalı psikolojik sorun.
internetten araştırılan her hastalığın sonu kansere çıkar.
şiddetli bir hastalık atlatan insanlarda akut olarak geliştiğini düşündüğüm sanrı dolu hastalık. Üç gündür her yerimde bir hastalık belirtisi görüyorum. ayak tabanlarım hep toz pembe olurdu, şimdi sarımtırak pembe doktor bey; acaba hangi hastalık bu?
basit bir hastalıktır, psikolojik kökenli iktidarsızlık gibi, ya da karanlıktan korkmak gibi bir şey.

müjdat gezen'de vardır.
bilgi çağı'ndaki hâli cyberchondria olan hastalık.
20-30'lu yaşlarda sıkça görülen ve teşhisinin zor olduğu bir hastalık.

hasta kişi tatmin olmaz bi turlu reçeteden, hasta olacak ya illa.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar