bugün

bir önceki senede en sık karşılaşılan virüs tipine karşı hazırlanan, ekim - kasım aylarında tek doz şeklinde yapılması gereken, embriyonlu yumurta kesesinden elde edildiği için yumurta alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gereken aşıdır. aynı zamanda babamın her sene en az bi kere şiddetli grip olmasını engelleyemeyen *** ama benim kışı sapasağlam geçirmemi sağlayan aşıdır.
eylül, ekim, kasım, aralık ve ocak aylarından herhangi birinde yaptırılması gereken koruyucu aşı.
grip olunmadan evvel vurulması gereken aşı*
(bkz: vaxi grip aşısı)
işe yaramadığını 20ytl'lik aşı yerine 40-50 ytl'lik ilaç satmayı hedefleyen ilaç firmaları uydurmaktadır. yalnız şu hususa dikkat edilmelidir.
http://www.tgrthaber.com....a1-4e32-8214-eb6d40b3e2c4
içindeki yüksek oranlı civa nedeni * ile onkologlarca pek tavsiye edilmeyen aşıdır. 3 gün önce tv de izlediğim bir pogram aslında grip aşısının pek de iyi bir şey olmadığını gösterdi. programda doktorların görüşleri alındı ve onkolg olan bir doktor bu aşıyı kanser tedavisi görüp iyileşmiş hastalara pek önermediklerini söylemiştir. yine gelişme çağındaki çocuklar için de zararlı olabilecek özelliklere sahipmiş. örneğin çocuklarda otizm hastalığını tetiklemekteymiş. programda bir doktor grip aşısı için şu benzetmede bulundu. grip aşısı yaptırmak eline bir çay tabağı büyüklüğünde zırh alıp kendini korumaya çalışmaya benziyor. kurşunun ona denk gelip de sizi kurtarması ihtimali ne ise grip aşısının da etkili olduğu virüslerin denk gelip sizi koruma ihtimali odur. ancak çok zayıf bünyeye sahip ve çok sık hastalananlar için önerilir, normal insanlara yarardan çok zararı dokunmaktadır.
faydası çok tartışılır hale gelmiş, ne arapın yüzü ne şamın şekeri aşısıdır.
4 yıldır olduğum ve son üç yılda hiç aşı olmadığım önceki yılların aksine gribe yakalanmamamı sağlayan aşı...
size ulaşana kadar soğuk zincirin korunduğuna emin olduğunuz yerlerde yaptırmanız gereken, ilk yapıldığında kendinizi biraz kırık hissetmenize yol açan, şahsen faydasını gördüğüm aşı çeşididir.
aslında her sene değişen virüs gamı ile farklı bir aşı olarak karşımıza çıkan aşı. kesinlikle yapılması ve kışı burun falan çekmeden yataklara düşmeden atlatılması şiddetle önerilir.
vurulduğunuz gün ya da sonraki gün yan etki olarak hafif ateş ve halsizlik yapması normal karşılanan aşı. bu aşıyı vuruldum, bana bir şey olmaz deyip de aralık ayında gece dışarı tişörtle, incecik gömlekle çıkarsanız siz kaşınırsınız.
velhasıl kelam işe yarayan, her sene buluttan nem kapan bünyelerin gribe yakalanmasını zorlaştıran güzel bir aşıdır.
korkmayın, koldan vurulur, acıtmaz.
bir halta yaramadığına dair çeşitli çevrelerde şüpheler uyandırmıştır. öyle ki bu şüpheler rivayet değil gözle görülebilen somut şeylerdir. örneğin vurulursunuz aşıyı bir ay sonra grip olursunuz. yatak döşek yatarsınız hani nerde perhiz? nerede lahana turşusu? ama grip her sene daha dirençli oluyormuş. merak ediyorum ben kendim olarak nasıl oluyor da limon ve portakala karşı direnç geliştiremiyorlar? yalan ulan bu grip aşısı vallaha. ilaç sektörü hepinizi çatır çutur yiyor. afiyetle.

sağlık sektörüne karşı olmadan hayatta kalamazsınız. siz siz olun neandertal hocanın nasihatlarına uyun. grip olmak istemiyorsanız çeşitli aralıklarla şu karışımı yapın tüketin; bir limon sıkılır ve ılık su ile karıştırılır (su bardağının 1/4'ü kadar). daha sonra bir diş sarmısak ezilir ve karışımın içine koyun. daha sonra biraz tuz koyun ki tansiyonunuz manyaklaşmasın. sonra karışımı fondipleyip için. sakın ola yavaş yavaş içmeye kalkmayın içemezsiniz. hadi bakim kuzucuklarım bu da size bir abi tavsiyemdir.
bir kere olduktan sonra her yıl olması zorunlu olan bir aşı türü. Bu aşı olunduktan sonra ertesi gün grip olma ihtimali çok yüksektir.(dün olduğum grip aşısı yüzünden, bugün gribim)
bu yıl mutlaka olunması gereken aşıdır çünkü domuz gribi diğer grip türleriyle birleştiğinde çok daha tehlikeli olmaktadır.
işe yaradığı tartışılır aşı tipidir. kapsama alanı dardır.
fluarix in fiyatı 18,01 tl, vaxi grip in fiyatı 17.26 tl,influvac ın fiyatı 9,25 dir; ama malesef influvac ı bulmak biraz zor olmaktadır.sgk astım hastalarının,kalp hastalarının ve 65 yaş üzerindekilerin aşılarını yılda 1 kere karşılamaktadır.
uzak durulursa sene boyunca ortalama 4 kez grıbe yakalanma olasıdır. tat alamazsın, nefes alamazsın, koku alamazsın, akrep nalanla 4 gece duraklamadan zaman gecirmek gibi bir halsizlik olur. olunması gereken bir aşıdır halihazırda.
FLUARIX marka grip aşısını vurulduktan sonra hasta olma riskiniz %3'tür. hadi diyelim bahtsız bedevisiniz ve hasta oldunuz en fazla 3 gün sürüyor hastalığınız ve bulaşıcı bir hastalık taşımıyorsunuz.

ben 1 hafta önce oldum daş gibiyim.

eczanelerde fiyatı 18 tl.
karaborsaya düşmek üzere olan aşı.
bu yıl mevsimsel grip aşılarıyla beraber içine domuz gribi aşısınında eklenmesiyle beraber uygulanması gündemde olan aşı.
6-7 senedir düzenli olarak olduğum aşı. geçen sene olmadım ama grip de olmadım. yani kazandırdığı bağışıklık aslında 1 seneden fazla. bu yıl fiyatı 11.80ykr.
her kış 2-3 defa hastalanan bana birkaç yıldır hiç hastalanmadan kış geçirmemi sağlayan aşı.

(bkz: herkes grip aşısı olsun)
her yıl grip mikrobu kendini yeniler ancak anlaşılamayan hangi genetik zincirle önümüze çıkacağı nasıl bilinip de aylar öncesinden piyasaya sürülüyor. burdan anlaşılan adamlar mikrobun genetiğinini değiştirip ona göre aşı hazırlıyorlar. doğrudur işe yarar birçok grip şuşuna karşı etkilidir. yan etkisi diğer aşılar kadardır.
bir boka yaramayan aşı.
grip aşılarının kahraman savunucusu, viroloji profesörü Selim Badurun ağzından grip aşısı ile ticari kelimelerini yan yana duymak bir başka keyifli oluyor.

Türkiye'de grip mevsiminin ocak, şubat, mart aylarına kaydığını, buna karşın grip aşısının hiçbir Batı ülkesinde örneği olmadığı şekilde, ağustos sonunda piyasaya verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Badur şunları söylüyor:

"Tamamen ticari kaygıyla yapılıyor. Bir firma diğerinden bir hafta önce getirirse mal fazlası olarak depolara, eczanelere yığar ve piyasayı kapatır. Bu böyle giderse temmuz ayında grip aşısı çıkacak Türkiye'de. Fransa bu yıl grip aşısını 9 Kasım'da çıkarıyor, toplumunu da o gün için bilgilendiriyor. Bizde, aşıyı bir gün önce piyasaya vereyim demek, bizi komik durumlara düşürüyor, böyle olmaması gerekir.

Bu dönemde insanı aşılamanın yararı yok. Hatta yaşlılar için sakıncası var. Çünkü immün sistemleri zayıf, aşının bağışıklığı da 6-8 ayda geçiyor, etkisi kalmıyor." dedi.