bugün

ofsayt ümidiyle yanıp tutuşan kalecidir.
(bkz: rustu recber)
istisnasız her yediği golde yapar bunu. 30 metreden gol yer o el kalkar, defans oyuncusu kendi kalesine gol atar yine kalkar o el. bir ara refleks halini alıp, kendi takımı gol attığında da ofsayt diye elini kaldırır diye endişelerim vardı.
en az 5-10 maç ceza alacak kalecidir. hiç yan hakeme el kaldırılır mı azizim?
genelde ofsayt beklentisi içinde olan kalecidir. ancak 30 metreden çekilen şutun gol olduğu anlarda gene o el havadadır ve sanırım yardımcı hakeme kalkmaktadır. nedendir bilinmez bunu yapanlar vardır ve anlamsız tavırlarında ısrar etmektedirler.
golü yemesine ramak kala, topa değilde hakeme yönelen kaleciden daha iyi olandır.
(bkz: az sabret)
kaleci topu filelerle temas halinde görmüştür. ve o el kaldırma hareketi çaresizliğin eyleme yansımış halidir.
galatasaray kalecisi orkun da yapardı bunu. penaltıdan gol yese bile ya yan hakeme el kaldırır ya da defans oyuncularının üzerine koşardı. bi nevi refleks olmuştur artık olur olmaz şeylere kalkar o el.
topun kalenin içinden geçip de şans eseri filenin yırtık olmasıyla dışarı çıkmasını kendi aleyhine çevirmek isteyen kaleci de olabilir. nesilleri tükenmektedir bunların:

(bkz: volkan demirel)
rüştü recber'in futbolumuza kazandırdığı, volkan demirel'in pekiştirdiği ekolde ilerleyen kalecidir. akıllara zarardır...
rüştü reçber in henüz golü yememişken yaptığı eylemdir. ben bunu kesin yerim abi hele elimi bi kaldırayım belki hakemde yer diye düşünüyo muhakkak.
rüştü'dür tabi ki. kendisi sanki golü başkası yemiş gibi hiç üstüne alınmadan gayet mağrur bir şekilde elini kaldırır, yan hakemin orta sahaya koştuğunu görünce de "ayıp bee" der gibi kollarını iki yana açar böyle durumlarda.

birde *çok sevdiğimiz eski kalecimiz Mondragon'un da dahil olduğu tanımlamadır. bolca duygusal ve deli fişek olan kalecimiz bu tip pozisyonlarda once elini kaldırır yetmezse yan hakeme koşar çemkirmeye başlardı ordan da orta hakeme bir uğrayıp kalesine dönerdi.* ve bu tip pozisyonlar * malesef genelde kendisinin hatalı olduğu* pozisyonlardı.
eylemi , hakemi inandırmak amacıyla gıpta edilecek bir kararlılık la surduren ve daha sonrasında kendide buna inanmaya başlayan , hakkı yenilmişcesine öfkelenen sonundada çığrından çıkıp hakeme saldırmaya teşebbüs eden sportif kişiliktir kendisi. bu hareketler silsilesi top orta yuvarlaga dikilip başlangıç düdüğü tekrar calana kadar devam eder .
Genelde Sarı kart yada hakem uyarısı ile son bulur .
(bkz: ya tutarsa)
galatasarayın eski kalecisi mondragondur. kesin odur. başkası olamaz. tamam bütün kaleciler yapar bunu ama bu adam yediği hergolden sonra yapar bunu, hiç şaşmaz, teklemez kalkar o el.

ulan utanmasa penaltıdan sonra bile kaldıracak adam elini ofsayt diye.

neyse gitti şimdi.
golu yiyen kalecinin 2 alternatif davranisindan biridir.

bu davranis modellerinden birincisi, hayrettin demirbas ile literature giren, sonrasinda baska kalecilerce de sürdürülen golden sonra penalti noktasina oturan kaleci akimidir. bu , golden sonra tamamen çöküntüye giren kaleci modelidir.

kalecinin diğer alternatifi, golden sonra da aktif birtakım hareketler yaparak hala kontrolun kendisinde oldugu imajini cizmesidir. bu tip hareketlere, rustunun yan hakeme el kaldirmasini veya savunmayı azarlamasını, mondragonun ceza sahasi disindaki hakeme depar atmasini, bir donem ankaragucu kalesini koruyan senol un kale direginin uzerine cikip oturmasini ornek gosterebiliriz.

bu hareketler yersizdir, o an herkes o kaleciye kufur etmektedir. bu o kufurlerin akibetini degistirmez. kaleciye dusen, efendi sekilde o kufurleri yiyip, konsantrasyonunu toplamasidir.

bunun disinda kalecilerin yapabilecegi diger bir sey de , rustu gibi 2 den fazla gol yendigi takdirde , sakat ayagina yatip oyundan cikmaya calismaktir. bunun sebebi olay mahalinden kacmak ve sucu masum yedek kaleciyle paylasarak azaltma istegidir. pek ise yaramaz.
erman toroğlu nun deyimi ile "yan hakem diye bir şey yok artık, yardımcı var"

golu yedikten sonra yardımcı hakeme el kaldiran kaleci
hakem bayrağı kaldırır ve kaleci elini kaldırarak
- tamam hoca gol valla mis gibi gol... malım lan ben nasıl yedim o golü ya
diyerek hocayı destekler

bir diğeride:(rüştü veya volkan)
- hoca ofsayt ya valla billa ofsayt.
rüştü daha çok "yan hakeme el kaldırdığı için gol yiyen kaleci" durumundadır.
''bi ihtimal'' kalecisidir, olur da yan hakem ciddiye alır hesabı.
yardımcı hakemin "önce indir o elini" diye tepki gösterip, elindeki bayrağın sopasıyla kovalayacağı kalecidir
türkiye deki kalecilerin ozellikle hatali yedikleri gollerden sonra yırtarsam burdan yırtarım dusuncesiyle yaptıgı son umut hareketidir. türk olupta yapmayanina rastlamak mumkun değildir ancak iki sezon turkiye de kalan yabancı kalecilerde de gorulebilme ihtimali yuksektir. (bkz: ne kadar sallarsan salla dona duser son damla)
çaresiz saf kalecidir. golü yedikten sonra ki ilk 5 saniye umutsuzca bakar etrafa. kızacak adam arar ama eli havada ki stoperi görünce çocukluk alışkanlığı olan itiraz modunda ki otomatiğe bağlı sağ kolunu bilinçsizce kaldırır. esasen ofsaytı bozan göt oğlanı ağır stoperin gazı ile elini kaldırmıştır. o ağır stoper öyle çakaldır ki ofsaytı bozduktan sonra takımı bir gazlar ki yan hakem kalabalıkta parmak manyağı olur. tabi bu arada yedek kulübesinin sinirden götünde osuruğu düğümlenir, spiker çaresizce ofsayt kamerasının görüntüsünü bekler, taraftarlar ana avrat sövmekten geri kalmaz. başrol gibi görünsede yediği golün acısını yaşayamadan stoperin oyununa gelmiş kaleci ise çoktan fişlenmiş ve günah keçisi olmuştur.
30 ağustos cumhuriyet bayramı'nı kutlayan kalecidir. eğer ki yan hakeme el kaldırmazsa defansa çemkirir. en olmadı rakip takımın 10 numaralı futbolcusunun edep yerlerine diz atar.

evet, evet kaçınılmaz olarak (bkz: volkan demirel).
(bkz: rüştü reçber tarzı ofsayt itirazı)
yan hakem tarafından mahkemeye verilebilitesi yüksek kalecidir.