1. 1.
    http://www.gidaraporu.com adresinden ulaşılabilen, yediklerimiz haram mı helal mi diyerek paranoya yaşayan insanların yazıları ile dolu, komik site.

    sıkça sorulan sorular linki:
    http://www.gidaraporu.com...sik-sorulan-sorular_g.htm

    mesela pastalar üzerine konan vişneler için yazılanlar:

    Pastacılıkta kullanılan konserve kiraz ve vişneler yapay olarak boyanır ve boyama katkı maddesi de E120 Karmin (carmine) dir. Karmin bitlerden elde edilir ki Haramdır. Bu maksatla kullanılan bir başka renklendiricide ise çözücü olarak domuz yağından yapılmış gliserin de kullanılabilmektedir.

    edit: hiç işleri yok dünya kadar sıvı yağ ve bu sıvı yağlardan sabun yapımında zaten yan ürün olarak oluşan gliserin varken, kat kat fazla masraf edip domuzun katı yağlarından sırf sana domuz yedirmiş olmak için gliserin üretecekler değil mi?
    1 -1 ... never neverland