bugün

yaşlıları daha da rahatsızdır. gebermelerine doğru ben bu dünya'da ne bok yedim diye dövünmeye başlarlar. allah bu acıyı hiçbirine yaşatmaz inşallah, direkt yanına alır.
doğru tanımlamadır. ateistler bilgili insanlardır. bilgi sahibi olmak beraberinde sorumluluk duygusunu ve insanların genelinin içinde bulunduğu aymazlığı tüm çıplaklığı görebilmeyi de getirir, ki bu durumda elbet rahatsız olurlar. halbuki cehalet mutluluktur.

ateist değilim ama son olarak şunu söylemek isterim: "ot kafalı insanların asla gerçekleri göremeyecekleri ve sonsuza dek bilgisizliğin kör kuyularında dolanıp duracakları gerçeği" karşısında sadece ateistler değil, sorumluluk ve erdem sahibi tüm onurlu insanlar mutlak rahatsızlık duyarlar.

(bkz: ya allah bismillah allahim akil ver)
doğrudur, hem de sonuna kadar.
ateistler zaten sürekli rahatsızlık içinde bulunan insanlardır. bir taraftan inkar ederken, diğer yandan kalplerinin var sesine kulaklarını tıkayamazlar, ya varsa sorusu beyinlerini kemirir durur. bu sebeple ilişmeyin gariplerin paradokslarına, bir dokunursanız bin ah işitirsiniz.
böyle bir dünyada yaşayıp rahatsız olmaları elbetteki faziletli olmalarına bir işarettir.
ahlak ve erdem salt din kaynaklı olmadığından genç ya da yaşlı ateistlerin inandıkları da elbette din kaynaklı değildir. dinlere ve onların olmazsa olmazı ceza ve ödül sistemine inanmayan birisini, cehennem kavramıyla korkutmaya çalışmak da ilkelliğin dikalası olsa gerektir.

(bkz: her seyi olasilikla aciklayan ateist zirvalari/#2322200)
varoluşçuluğu materyalist, maddeci bir sorgulama yöntemiyle bulmaya çalışan ve her sorgulama aşamasında yıkılan paradigmaların ardından bu kainatın bir sahibinin var olduğunu, evrenin genişlemekte olduğunu dolayısıyla aslında depremlerin de bu nedenle meydana geldiğini zamanın geriye doğru işletilmesi halinde yokluğa varılacağını anlayan eninde sonunda ilahi gücün varlığını gören ama kabul etmemek için direten ve hırçınlaşan, hırçınlaşınca bunu bulunduğu her yerde belli eden garibanın hırçın tavırlarından anlaşılan gocunma hali.
ateistlerin rahatsız olma durumudur. En büyük sebeplerinden birisi ise şudur. Babaları olarak gördükleri ünlü felsefeci anthony flew doğru yolu bulmuştur.

"Elbette insanları etkiledim, bu yüzden vermiş olabileceğim büyük zararı gidermek istiyorum ve bunun için çaba göstereceğim". anthony flew

"Biyologların DNA araştırmaları, yaşam için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi" `anthony flew
`
"Artık, üreyebilen o ilk hücrenin naturalist evrime dayali bir açıklamasını oluşturmayı düşünmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır" anthony flew

"ilk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim" anthony flew
şüphesiz allah c.c nurunu tamamlayacaktır.

siz o zaman görün rahatsızlığı.
ya sevdiğim insanla elele yürüyemezsem,ya beni daha önce hiç görmediğim biriyle evlendirirlerse,metalicca,pink floyd,beyonce dinleyemezsem,ya bir şişe bira içebilmek uğruna 100 kırbaç yersem,birine aşık olduğumda taşlanarak öldürülürsem,ya evimim içinde ailemle gönlümce eğlenmeme bile kadılar karar verirse!!! ya ya ya bu nasıl bir hayat olurki? 'o zaman allah bize bu dünyevi zevkleri neden verdi' diyerek ateist olmakla bir kez daha gurur duyan genç.
yaslaninca rahat edecektirler.
kendilerine laf söylenmesinden dolayı kudurmuş köpeğe dönenlerdir. *
eger olmayan masallara inananlar rahatsiz degilse, onlar hic rahatsiz olmaz.
evet genç ateistler rahatsız,sizle aynı fikirde değilim diye eksi yağmuruna tutmaktansa mantıklı entrylerinizle beni çürütünüz.

Çünkü genç ateistler dinsel her türlü dogmadan sıyrılıp her şeyi bilimsel metodlarla değerlendirebilme gücüne sahiptir.Genç ateist bir sorunun cevabına bilmiyorum diyebilir, 'ol dedi oldu' diyerek geçiştirmez.Genç ateist rahatsızdır, çünkü Tanrı' nın varlığının bir inanç olduğunu bilir ve bunu ciddi anlamda tartışmaz, bunu tartışmanın kendisini metafiziksel bir objektife sokacağını bunun da tarafsız bakış açısını yok edeceğini bilir ancak bazı yobaz anlayışlar onu sen Tanrı'ya nasıl inanmazsın diye tacize uğratırlar, oysa o yobaz anlayışlar da Tanrı'nın varlığı üzerine 'her şeyin mükemmelliği' dışında reel bir kanıt sunamaz, ki buna da saygı duyar genç ateist, sen haklı olabilirsin ama ben reel kanıt olmadan inanmam der.

Genç ateistler rahatsız, çünkü onları bulgularıyla çürütemeyen yobazlar sürekli kendisi hakkında başlık açarak onu taciz ediyor.

Tanrı'ya inanlara saygım sonsuz, inançlar tartışılmaz, ama ateistler azınlık diye onlara karşı bir linç kampanyası yürütmek düpediz entellektüel görünümlü faşizmdir.Tanrı inancını materyalist bir düzlematikte bilimsel teori diye sunmak, üzgünüm inananlara da hakarettir.

Not:Ateizmin iki türü olduğunu da belirtmek isterim
Pozitif ateizm tanrının varlığı direk reddeder.
Negatif ateizm ise tanrının varlığı için yeterli bulgu olmadığını ve şimdilik kanıtlanamayan şeyin var diye kabul edilemeyeceğinden yola çıkar.Ben negatif ateizmi daha bilimsel ve nitelikli bulmaktayım.
Ateistlik bir din olmadığı gibi müslümanların ateist anlayışına saygı duyması diye bir kavram yoktur. Ateiste saygı duyarız ama insan olduğu için görüşü ile bir alakası yok bunun. Şimdi ateistler hiç birşeyden rahatsız değil, ateist insan korkusuz insandır. Bu yüzden ha ahmet müslüman olmuş ha mehmet bunun hiç bir önemi yok. Isterseniz küfredin ama bu böyle...
imam ve müezzin maaşlarının ateistlerden de kesilen vergilerle ödenmesini helal etmeyen genç ateistlerin rahatsız olması durumudur. haklarını helal etmemektedirler, dolayısıyla bu imamların arkasında kılınan namazların da geçersiz olduğunu iddia etmektedirler.
(bkz: maden suyu)
genç ateistler hakkındaki genellemedir. rahatsızlığın tanımanlası gerektiği için doğruluğu ve yanlışlığı da tartışılır. kimseyi ilgilendirmediği halde herkesin bir yorumunun ve tepkisinin olması kısaca rahatsız edilmeleri yüzünden evet rahatsızdırlar. ama biraz argoya kaçan bir rahatsızlık durumundan bahsediliyorsa yanlış bir önermedir.
bu başlığa katılmamak ne mümkün..inandıkları,tutunacakları hiçbirşey yok maalesef zaman zaman bunun farkına varıp kendilerini boşlukta hissetseler de tükürdüklerini yalamazlar ateistliğine b*k sürdürmeme durumu.inanmadıkları Allahın adını sık sık anarlar,ne büyük bir çelişkidir ki.''Allahım yaa'',''Allah Allaaaahh!!'',''Allahım bana yardım et'' deyimlerini sık kullanırlar özellikle zor durumlarda.Ben günümüzde çok ateistim diye geçinen insanın laf olsun diye,arkadaş çevresinden ne bileyim farklı olma çabasından ileri geldiğine inanıyorum,özellikle genç kesimde.