bugün

yumuşağı da olduğu için kendisi bildiğin taş fırın g sidir.
Alt tarafı o da alfabenin bir harfi kendince bu kadar sıkıntıya gerek yok.
Üniversitelerdeki harf notlarının en düşüğüdür.
fizikte yer çekimi ivmesi.
genelde 10 kabul edilir.
ardından ğ gelen harf.
alfabemizin sekizinci harfi olma şerefine nail olan tek harftir.
ibne bi harf.
sinemada "her yaş" anlamına gelen harftir.
ispanyolcada "h" diye okunan harf.
gizli notadır.
masonik bir semboldür.
alfabemizin yakışıklı harfidir.naziktir,kibardır. yumuşak olanına göre şapkasız takılır ve hetoroseksueldir.
havacılıkta büyük britanya'ya kayıtlı olan uçakları ayırt etmenizi sağlayacak olan harf. g- şeklinde devam eden uçak kuyruk kodları uçağın büyük britanya'ya kayıtlı olduğunu ifade eder.
yumuşağı olan tek harf. utanıyor mu bilemem.
ascii kodu, buyuk g icin 71, ve kucuk g icin 103 olan karakter.
alfabenin 9. harfi olup başka hiç bir alfabede olmayan bir özelliğe sahiptir. ğ ile başlayan bir kelime bulunmamaktadır.
john berger'in romanı olan 'g' ilk olarak iletişim'den çıkmıştı. bu kez metis basmış.
http://www.metiskitap.com.../Catalog/Book.asp?ID=2074
ğ olandan bahsediyorum, herkes kullanmaya çok meraklı. olmadığı yerlerde dahi insanlar sokuyor iki hecenin ararsına. mide yerine miğde, çare çağre sözlükte gördüğüm örneklerdir.
sancak flamalarında; 'bir klavuz istiyorum' anlamına gelir.
bana tool'u hatirlatan harf. g, yumusak g, h... (bkz: serbest cagrisimda sinir tanimamak)
sözlük formatında alfabemizin 9. harfi de olabilir. malum ''ğ'' başlıkta ''g'' olarak gözüküyor.
(bkz: air on the g string)
yumuşak olması durumunda alan adlarında kullanılamayan, domaine hasret kalan harftir.

(bkz: domaine hasret yumusak g)
noktası var, stringi var, maili var, kuvveti var. yahu ne bereketli şeysin sen öyle...

(bkz: g noktası)
(bkz: g string)
(bkz: g mail)
(bkz: g kuvveti)
q harfinin kuyruğundan kıvrılmış haliyle meydana gelmiş olan harf.
© copyright 2005 - 2026