bugün
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- hangi yazarla çift olursunuz28
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz20
- murat kekilli dinleyip intihar eden gençler6
- silvermist sözlükten gitmesin kampanyası11
- üzülünce kime gidersiniz8
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi16
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- penis boyu takıntısı3
- ya bi siktirin gidin15
- sözlükte bile yalnız olmak10
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı22
- sözlük çiftleştirme servisi11
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- nick vermeden bir yazara seslen13
- ulu sözlük telegram grubu12
- bir erkeğe ilk adım nasıl atılır18
- sözlük yazarlarının eski sevgiliyi unutma süresi11
- şapka takar mısınız12
- arkadaşlar ben de hesabımı siliyorum11
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık19
- sözlükte sevgili yazar eksikliği9
- erkeklerin sohbet muhabbet edememesi7
- ucan tekme atan hipopotam43
- bakıp bakıp adım atmayan erkek17
- düş sokağı sakinleri3
- istanbul12
- sarapci koala hatayi13
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz16
- 2026 lisans kpss sonuçları8
- arkadaşlar sizce neyimi düşüreyim14
- fon skandalı önergesini akp ve mhp'nin reddetmesi5
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- ingiliz dili ve edebiyatı bitirmek3
- sümüklü böcek çiftleşmesi6
- yemek yedikten sonra kusmak9
- sezen taş7
- nervionun beni engellemesi10
- ismet gurbuz'ün tırnakları4
- bir bela geliyorun profil fotosu4
- maltepe'deki çöken binanın kaçak katları13
- 2200 yılında nasıl görünürdüm4
- karton toblayan cocuga arkadan sımsıkı sarılmak5
- arkadaşlar buldum9
- roma imparatorluğu nun yıkılış nedeni3
- bakalım erkeğim beni kıskanacak mı ergensiliği4
- maaşınızla nasıl yatırım yapıyorsunuz11
- süpermarket dolabının arkasında 10 yıl ölü kalmak3
- büyük oyunu görmek9
- şükürcülük9
nedense james joyce un düşsel ülkelerinden birinin ismi gibi geliyor kulağa.
Lan olm gidin yunan, makedon sayfalarinda paylasin.
Acikcasi biz turklerin pek zkinde olmayan durumdur.
Acikcasi biz turklerin pek zkinde olmayan durumdur.
Ben de çoğunlukta makedonya görüyorum bak deneyelim
Fyrom yani Former Yugoslav Republic of Macedonia:makedonya cumhuriyeti be diyecekler tarihi makedonya mı aq makedonya cumhuriyeti deniyor işte açılımı makedonya cumhuriyeti.
Fyrom yani Former Yugoslav Republic of Macedonia:makedonya cumhuriyeti be diyecekler tarihi makedonya mı aq makedonya cumhuriyeti deniyor işte açılımı makedonya cumhuriyeti.
Valla birader adamların kendine makedon demesi yeni değil teeee 6.yy dan gelen bir muhabbet adamlar da tarihi makedonya bölgesinde yaşıyor sike sike kullanırlar o ismi ne türk bir şey der ne yunan ne de hırvat.
Fyrom ismini yunanlar uydurduğu için pek de kimsenin umrunda değil internete macedonia yazdığında makedonya devleti çıkar yunanistan değil.
Haritada ve tarihi kaynaklarda harfi harfine makedonya devleti hatta güney kosova yı da kapsıyor
Adamlar da o ismi sonuna kadar kullanır.
Adamlar da o ismi sonuna kadar kullanır.
Bulgar dediğin bir türk boyuna ait isimdir sonradan slav kavmine ismini vermişlerdir lakin bu onların günümüzde bulgar adını kullanıp böyle bilinmelerini değiştirmiyor
Tıpkı makedonlar gibi.
Tıpkı makedonlar gibi.
hellas'ın kuzeyindeki ülke. makedonya ismini sahiplenmeye çalışır. halbuki makedonya ismi büyük iskender'in helenlere en büyük mirasıdır. bu arada tarihi makedonya krallığı buradaki kimsenin hayal edemeyeceği yerleri kapsar.
ayriyeten
görsel
yanlış bilgi vermişim tarihi makedonya bölgesi kosova nın güneyi,yunanistan 'ın kuzeyi,arnavutluk'un doğusu ve bulgaristan 'ın güneybatısını ve makedonya devletinin tamamını kapsar.
görsel
yanlış bilgi vermişim tarihi makedonya bölgesi kosova nın güneyi,yunanistan 'ın kuzeyi,arnavutluk'un doğusu ve bulgaristan 'ın güneybatısını ve makedonya devletinin tamamını kapsar.
Sonuçta o bölge yani tarihi makedonya günümüzdeki makedonya cumhuriyetinin güneyini kapsıyor mu kapsıyor oradaki halka da 6.yy dan beri makedon deniyor
Ayrıca makedonlar bulgar değildir bulgarlarla aynı ataya sahiptir ikiside güneydoğu slav kavmidir aynı şekilde makedonlarda olduğu gibi bulgarlar da türk boyu olan bulgar ismini almıştır lakin bu artık onların kendilerine bulgar dediğini değiştirmiyor tıpkı makedonların kendine makedon demesini değiştirmediği gibi.
Ayrıca makedonlar bulgar değildir bulgarlarla aynı ataya sahiptir ikiside güneydoğu slav kavmidir aynı şekilde makedonlarda olduğu gibi bulgarlar da türk boyu olan bulgar ismini almıştır lakin bu artık onların kendilerine bulgar dediğini değiştirmiyor tıpkı makedonların kendine makedon demesini değiştirmediği gibi.
Tarihi makedonya krallığı yunanistan'ın kuzey bölgesi ile makedonya'nın güneyini kapsayan bir krallıktır o yüzden adamlar makedonya adını kullanmakta son derece haklıdır
Bu arada Oradaki o slav kavmi de 6.yy dan beri makedon olarak biliniyor .
Bu arada Oradaki o slav kavmi de 6.yy dan beri makedon olarak biliniyor .
eurovisionda oylama esnasinda tum ulkeler fyrom demisken, sira kendilerine geldiginde uzerine bastira bastira makedonya demislerdir.
bir makedon'a asla ve asla söylenmemesi gereken kısaltmadır. ola ki adama "are you from fyrom" derseniz, size vereceği tek cevap küfretmek olacaktır. sizin iyi niyetli bir şekilde bu ifadeyi kullandığınıza eninde sonunda bir şekilde ikna olduğunda ise bu makedon kişi yunanlara küfretmeye başlayacaktır. bu kısaltmanın ortaya çıkıp uluslararası terminolojide yer alabilmesi bile yunanistan'ın uluslaralası lobi gücünün ne kadar yükseklerde olduğuna bir ispat niteliği taşır. eski yugoslavya'dan ayrılıp bağımsızlığını kazanan devletlerden "former yugoslav republic" diye önünde ekleme olan tek devlet, makedonyadır.
former yugoslavian republic of macedonia şeklinde uzatılabilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar