bugün

kimdir necidir bilmem. cemaat hakkında özellikle sosyal medyada bir algı operasyonu yapmaya çalıştığı muhakkak. bu yüzden yazdıklarının tamamına inanmak da biraz saftiriklik olur. ama öte yandan külliyen atmasyon şeyler yazdığını iddia etmek için de g.t kılı olmak lazım. başbakanın yakınında, çevresinde bulunmuş olan pek çok kişi bu adamın bazı iddialarını doğruladı. bu yüzden de ya akpnin içinde üst kademelerde olan birisi olacağı, ya da bir kaç kişiden oluşan bir dinleme ekibi olduğu iddiaları çokça gündeme geldi. zaten azıcık gündemi takip ettiyseniz hatırlayacaksınız ki bu adam hakkında özellikle yerel seçim öncesi havuz medyasında neredeyse her gün bir haber çıkıyordu. yok yakalandı, 5 kişiymiş, yok filanca yazarmış, bilmem kimmiş, suçüstü yapılmışmış. madem bu adam oturduğu yerden sallayan bir hırbonun tekiydi, neden akp yandaşları tarafından bu kadar dikkate alındı ve bir tehdit olarak algılandı?
daha hala neden bu adamla ilgili en çok konuşulan şey onun kim olduğuyla ilgili acaba diye düşünmeme sebep olan hesap.

yahu kardeşim, kim olduğunun ne önemi var? ayrıca size bu hesabın sadece bir kişi tarafından yönetildiğini düşündüren nedir? belki onlarca kişilik bir ekipten bahsediyoruz, bu girdileri yazan herif de belki oturduğu yerden, kendi üslubuyla (veya kendisine tembihlenen üslubla) bu bilgileri paylaşıyor? olamaz mı?

hatta bana kalırsa bunun tek bir kişinin eseri olduğuna inanmamak için sebepler çok daha fazla. çünkü tek bir kişi, bu kadar farklı konuları içeren bu kadar farklı bilgileri tek başına elde edemez. farz edelim ki etrafındaki insanlara sorarak bu bilgileri alıyor; o zaman da kolaylıkla dikkat çeker. ali babacan denildi, bülent arınç denildi, abdullah gül bile dendi. bana hiç mantıklı gelmiyor tüm bunlar. öte yandan cemaatin bu kadar sahip çıkmasından hareketle, cemaatin ileri gelenlerinin bu hesabın kimler tarafından kullanıldığını bildiği sonucuna varmak da olası.

öyle ya da böyle. bu hesap değerli bir bilgi kaynağı olduğu kadar, tedbirli yaklaşılması gereken bir aktör ve provokatör oldu benim gözümde. provokatör diyorum, çünkü dünkü olayda da gördük ki kitleleri harekete geçirme kabiliyeti var. tabi burada söz konusu eylemlerin önceden planlanmış olması ihtimalini de not düşmek gerekir diye düşünüyorum.

fakat itiraf edeyim, sırf cemaatin gezi eylemlerinde takındığı tavırla dünkü hali arasındaki 180 derecelik dönüşe katkıda bulunduğu için bile bendeki değeri ayrı olacak kendisinin. türkiyede politikaya alet olmuş olan islamcıların ne kadar pragmatist, dönek ve faydacı olduklarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. sırf bunun için bile çok müteşekkirim.
bir süredir takip edemediğim twitter fenomeni.

şimdi bir baktım neler söylüyor diye. enteresan enteresan espriler, rte'nin dolar spekülasyonu sayesinde servetini artırdığı iddiaları...
üslup değişmiş, iddialar uçuklaşmış...

aklıma bir kaç ihtimal geliyor:
1- baransu hakikaten de fuatavniydi ve onun gidişinden sonra yerine başka birisi getirildi. (zaten yanılmıyorsam baransudan sonra bir kaç gün fuatavniden ses soluk çıkmamıştı) dolayısıyla hem üslup değişti, hem de yeni eleman yeterince güçlü istihbarata sahip olmadığından iddialar basitleşti.

2- baransu fuatavni değildi ama ya fuatavniye istihbarat sağlayanlardan biriydi veya başka ara elemanlarla ilişkisi vardı. baransudan sonra bu istihbarat ağı tahribata uğradı.

3- baransu ile falan alakasız biçimde fuatavninin elindeki istihbarat bilgileri ve kaynakları tükenmeye başladı. ancak seçimler öncesi mağlup görünmek istemeyen cemaat, bu hesap üzerinden sansasyonel iddialar paylaşarak "yıkılmadık" mesajı vermeye çalışıyor.

akp neden chp ve mhpyi kapatsın? rte milyarlarca dolar serveti üç kuruş daha artırmak için neden seçim öncesi ülkeyi krize sokmak istesin?

burada daha önce de bu hesabın oldukça doğru tespitlerde bulunduğunu, önemli ve doğruluğu sonradan teyit edilmiş iddialarda bulunduğunu söylemiş ve yine de bu hesap üzerinden ciddi bir algı yönetimi yapıldığını/yapılabileceğini söylemiştim. şimdiyse bu hesap, tam anlamıyla stv dizilerindeki bir tarzla ajitasyon ve manipülasyon yapmaya çalışan bir hesap haline gelmeye başladı. artık bunun iddialarını okurken daha dikkatli davranmak lazım. gittikçe zaytunga benzemeye başladı zira.
kim olduğu zerre kadar umurumda değil. daha önce de yazmıştım bunları: http://www.uludagsozluk.com/k/fuat-avni/@turkoman20

yahu hakikaten anlamıyorum. ya bizim insanımızda balık kadar hafıza yok, ya mantıksal çıkarım yapma kabiliyeti yok, ya da artık herkes birden kafayı sıyırmış. kardeşim, zamanında mhpli vekillerin seks kasetleri patlak verdiğinde, deniz baykalın kaseti ortaya atıldığında, bunu yapanlar ortaya çıkarılsın dememiş miydik? aslına bakarsanız doğrudan bu tabir kullanılmasa da cemaate ilk "paralel devlet" yaftası o zaman yapıştırılmıştı.

cemaat, o tarihten bu yana bu iddiaları hep dolaylı yollardan doğruladı. çok sonradan öğrendik ki cemaat mite sızmaya kalkışmış. ergenekonda ve balyozdaki rollerini herkes biliyor zaten. dershane kavgası patlak verdikten sonra gördük ki yıllarca iş birliği yaptıkları hükümet hakkında da bir çok kaset ve belge toplamışlar. şimdi bu yapıya paralel demeyeceksin de ne diyeceksin?

peki şimdi gelelim fuatavniye. elbette bilgi, doğrulanabildiği müddetçe her zaman değerlidir. size suyun filanca şartlar altında 100 santigrat derecede kaynadığını söyleyen birisi, kim olursa olsun size bir şeyler öğretmiş demektir. bu aşamada bilginin kaynağı o kadar önemli değildir.

fuatavninin de verdiği bazı bilgiler var ki, doğruluğunu başka kanallardan da teyit ettik. ya da sonradan doğruluğu ispatlandı, mesela şu operasyon yapılacağı bilgileri gibi.

ama bu adamın verdiği istihbarat bilgilerinin yanında çok büyük ölçekli algı oluşturmaya yönelik yorumlar da var. işte millet bu ikisini birbirine karıştırıyor. "yarınki konuşmasında tayyip erdoğan chpnin 1 mayısta ortamı gerdiğini açıklayarak kılıçdaroğluna yüklenecek" demek istihbarat bilgisi vermektir. ama "tiran gezi eylemlerinde yaşanan polis vahşetini cemaatin üzerine yıkarak bir taşla iki kuş vurmak istiyor" dediğin zaman, bu algı yaratmaktır. bu bilginin doğru olup olmadığının teyit edilmesi gerekir. çünkü tam tersine, gezi eylemlerinde cemaatçi polislerin ve emniyet güçlerinin yaptıklarını fırsattan istifade hükümete yıkmak istiyor da olabilir fuatavni. neticede kendisi cemaatin gayri resmi yayın organı gibi davranıyor.

özellikle şu son zamanlarda çok tuhaf iddialarda bulunmaya başladı. operasyon istihbaratlarının haricindeki iddialarını da doğrulayamadığımızdan bunlara dikkatli yaklaşmak gerek. chp ve mhpnin kapatılacağı iddialarından dolayı kimse hesap sormadı mesela. şimdi de oylar eğer erdoğanın istediği seviyelere yükselmezse, seçimi erteletecek diye iddialarda bulunuyor. https://www.tbmm.gov.tr/d...wa/anayasa.maddeler?p3=78

böyle bir şeyin nasıl olabileceğini bari anlatsaymış keşke. çünkü bu o kadar kolay bir şey değil.

kısacası, son zamanlarda kendisi bol keseden sallamaya başladı. "en kanlı 1 mayıs" iddiası da neyse ki doğru çıkmadı. piyasada sürekli "bu adam ne dedi de çıkmadı şimdiye kadar?" diyenlerin mantıklı düşündüklerinden şüphe etmeye başladım. elbette her söylediği de yalandır demiyorum. bu da kendisini çok kuşkulu bir kaynak haline getiriyor. bu yüzden de özellikle muhalefet liderlerine tavsiyem, bu hesaptan paylaşılan bilgileri çok fazla ciddiye almamalarıdır
© copyright 2005 - 2026