bugün

- işini severek , emek vererek yapacak öğretmenleri atamak gerekir , bunun için kpss yeterli değildir asla.duygusal zekası yüksek insanlar öğretmen olmalıdır.
- ailelerle daha sık diyalog kurulmalı , okul rehber öğretmenleri çok çok aktif olmalı , sayıları çoğaltılmalıdır
- ezberci sınav sistemine acilinden bir çözüm bulunmalıdır , bu çözüm projeler yaptırmak , oyunlar oynatmak , sosyal anlamda sınıfça daha çok şey yapılmasını mümkün kılmak olabilir.
- en mühimi çocukların ruhlarını sevgiyle saracak kişiler öğretmen olarak atanmalıdır , zira her eğitim okuyan gerçekten nitelikli bir öğretmen vasfına sahiptir anlamına gelmez.
öğretmen seçimlerinde oldukça dikkatli olunmalı sadece kpss'ye bırakılmamalı.

insanlar nihayetinde çocuklarını emanet ediyorlar öğretmenlere.
- sözlükten çıkın, derslerinize çalışın.
okullarda sadece dini eğitim verilsin.kuran öğretilsin.edep,ahlak öğretip erdemli insanlar yetiştirilsin.

edit : cinsellik dersi de olsun.öğrenciler uygulamalı olarak seks yapsınlar.öğrencilerin okulu sevmesi kaçınılmaz olacaktır.
sınıf sayıları her sıraya iki öğrenci oturacak şekilde sınırlandırılmalıdır.
akp ye oy verilmesin yeterlidir.
örneğin motor yapmayı bilmeyen bir adamı motorla ilgili teknik bir bölümden mühendis diye mezun etmeyeceksin. Yani bölümü bitiren arkadaş, (maddi imkanların sağlandığını varsayıyorum) bana şu şu parçaları yapın, diye sanayiye yurt dışına sipariş verip kopya da olsa bir araba motoru toplayarak yapabilecek. Yapamayacak olanı mezun etmeyeceksin. Öğrencileri bu hale getirmeyecek hocayı hoca yapmayacaksın. Dışarıdan mesela Almanya'dan bu şartları kabul eden hoca getireceksin. Bunu sağlayamayacak okulu kapatacaksın.
insanların yeteneklerine ve ilgilere göre üniversitede bölümlere yerleştirilebilmesi, bunun için sadece alınan puan doğrultusunda yerleştirmelerin yapılmasına engel olunması. öğrencilik hayatı boyunca insanların özellikle ilgi duydukları konuda yetişmelerinin sağlanması, bu doğrultuda gerekirse seçmeli ders sayısının artırılması. nam-ı diğer üniversitelere giriş sınavlarının kaldırılarak yerine başka kriterler aranması.
öncelikle matematik dersini sadece işe yarayan bölümlere öğretsinler. Kimya, fizik, biyoloji de dahil. Tarih dersi illaki olsun.

örnek verirsek, uçak bakım göve motor bölümünde okuyan birine neden trigonometri, türev öğretilir ki? Genel kültür mü? Hayır, ertesi gün unutur millet. Ben hiç türev bilen, integral çözen bir uçak bakım teknisyeni, uçuş teknisyeni görmedim. Bunların yerine uygulama derslerin saati arttırmalı. Okullarda okuyanlar teorik eğitimle boş beleş yetişiyorlar.
15 yaşına kadar genel kültür dersi verilmelidir. her alanda ne uzmanlık derecesinde(mesela trigonometri ne amk?!?! ya da benzeri konular işte) ne de çok yüzeysel olmamak şartıyla dersler verilmeli. akabinde çocuğun eğilimi olduğu noktalar tespit edilmeli ve en önemlisi kararına en ufak şekilde etki edilmeden alanını kendisinin seçmesine izin verilmelidir. seçmeli derslerin sayısı oldukça fazla olmalıdır. atıyorum adam tarih öğretmeni olacaksa trigonometri diye bir şeyi asla ve asla öğrenmemelidir. ya da mühendis olacaksa niye tahtaya kaldırılıp şarkı söyletilir ki amk ya? şarkı söylemek istemiyorsa kaldırma amk okuldan soğutma çocuğu. bu çocuğun müziğe eğilimi yoktur de geç.
karma eğitim sisitemini terk edelim.millet karşı cins'e yönelmekten ders çalışamıyo amk.
bence bırakalım dandirik şeyler için okumasınlar. masrafa gerek yok. baktık bilim adamı potansiyeli var, okutalım. yok olmayacak verelim ortaokul diplomasını eline siktirsin gitsin.

yani zor yapın şu sınavları zoooor!

edüüt: orta okuldaki beş zayıfla teşekkür alan arkadaş aramızda. alkışlıyoruz efendim.
öğretmen tanıdığı olan biri yazsa bari de herkes kpss ile öğretmen işe alınıyor sanmasa artık.

devlet memuru olmak için kpss ye giriyorsun evet ama öğretmen olmak için formasyon eğitimi alman gerekiyor ki nereden baksan 7-8 ay sürüyor. sonra kpss ile atama yapılıyor. bu formasyon süresince de gereken her şey öğretiliyor.

anasının babasının evinde bir şey öğretmediği, ilgilenmediği, eğitmediği, bağırıp çağırarak disipline etmeye çalıştığı çocuğu okula gönderip sonra öğretmen sorunlu demek ile olmuyor bu işler. öğretmen dediklerinin hepsi üniversite mezunu formasyon eğitimi almış insanlar. dangalak olanı yok mu? elbette var ama bu oran, diğer herhangi bir seçilmiş gruba göre çok çok daha az.

bizim çocuk evdepek sessiz burada neden bu kadar yaramaz demek ki öğretmen kötü; cümlesi tamamen yanlış bir cümle anlayacağınız.

eğitim sisteminin sorunlu olma sebebi öğretmen değil yani. o sistemin yarattığı sizler gibi mal anne ve babalar basitçe.

bu son cümle için, gidin bakın herhangi bir öğretmenin kendi çocuğuna. ne dediğimi anlayacaksınız. sanki anasını satayım hepiniz zizek kategorisinde adamsınız çocuklarınız da o şekilde yetiştirildi de öğretmenlerden başka problem yok.
-sınıflar en fazla 30 kişi olacak. -sıralarda 2'şer 2'şer oturulmalı ki öğrenci dersi iyi dinleyebilsin. -tablet falan yalan beyler. tahta olcak, defter olcak, öğrenci yazınca anlar beyler.
eğitim fakültelerinde ıvır zıvır ve içi boş olan siktirik dersler yerine, öğretmen adayının meslek hayatında öğrencilere vereceği bilgilerin bir kopyası öğretilmeli, öğrencinin seviyesine nasıl inilir, kalabalık ve haşarı sınıflar nasıl yönetilir, not ile tehdit etmek orospu çocukluğudur, adalet duygusundan bihaber olunmamalıdır gibi seminerler verilmelidir. ekmek parası kazanmanın zor olduğu ve doğu bölgelerindeki -az da olsa- çocukların da okumaya hakkı olduğu gerçekleri kabul edilmeli, ettirilmelidir. yasa açıklarından faydalanarak devleti sömürmenin cezası direkt olarak diplomasının elinden alınması olmalıdır.
kpss yerine alan bilgisini ölçecek bir sınav uygulanmalı.
mesela, türkçe öğretmenliği için matematik, istatistik, ölçme değerlendirme gibi derslerdeki sahip olduğu bilgilerin meslek hayatında bir önemi olmayacaktır. bunlar yerine türkçe-edebiyat bilgilerini ve öğretmenlik becerilerini ölçecek bazı testler uygulanmalı. buna göre uygun öğretmenler seçilmeli.
Profesör Oktay Sinanoğlu'na bırakın eğitim sistemini. Gerisine karışmayın efenim.
mevcut liseler mesleki eğitim liselerine dönüştürülmeli. toplamda düz liselerin oranı yüzde 30 kadar düşürülmeli ve düz liselere firiş sınavla, mesleki liselere giriş sınavsız olmalı.

meslek liseleri çağa uygun olarak modernize edilmeli. meslek odalarıyla ve sanayicilerle beraber modernize edilmeli.

üniversitelerde akademik eğitim ile mesleki eğitim ayrılmalı. mevcut akademil eğitim verecek olan üniversiteler düz liselerden gelen öğrenci sayısına göre kapasitelerini ayarlamalı ve sayılarını ona göre düşürülmeli.

mesleki eğitim verecek üniversiteler sınavsız olmalı. akademik eğitim verecek olanlarında, tıp, hukuk gibi bölümlere sınavla öğrenci almalı.
(bkz: ömer dinçer) i alın ordan...

kısa süreli ama olsun en azından bir süre nefes aldırır.