bugün

isviçre'deki minare açılımından(!!) sonra ülkemde gerçekleştirilmesini istediğim referandum.

bu arada bence türkiye'de de artık daha fazla minare- cami yapılmasın ama iş işten geçti zaten. 5000 kişilik yerleşim yerlerinde 10000 kişilik camiler 4erli minarelerle çevrelenmiş durumda zaten. tabii bunlar seçim yatırımıdır, tarikat işleridir ben anlayamam. sonuçta müslüman değilim. kimliğimde öyle yazıyor ama bir de bana sor.

ezan işinde ise iş işten geçmiş değil. kulaklarımıza yapılan işkencenin bitmesi için hiçbir zaman geç değil.

orta okuldaki din kültürü ve ahlak bilgisi sübhaneke dersinden hatırladığım kadarıyla zamanında muhammed allah'ın yanına teşrif edip namaz pazarlığı yaptıktan sonra bunu kullarına açıklamış, kulları da demiş ki ya muhammed ül emin biz nerden bilecez saat kaç, namaz kaçta? sanki hepimiz evinde horozlu çalar saat var demişler. sonra bunun akrabalarından biri rüyasında allahu ekber allahu ekber görmüş, muhammed'e anlatmış. muhammed de sesi güzel olan bir kölesine demiş ki çıkacan dama günde beş kere okuycan bu şarkıyı. o zaman için mantıklı bir çözüm.

ama şimdi gerekli mi cidden? her müslümanın evinde bir saatli maarif takvimi, her birinde de saat var. bakarsın saate kılarsın namazını. ne diye böğürtüyosun ki imamı?

hadi ortak nokta bulalım. günde 5 olmasın. hele sabah hiç olmasın. günde 1 kere okunsun ezan. yok ille ben 5 kere duyacam diyen türkcell bilmemkaça mesaj atsın gerçek ezan sesi cebine gelsin. alarmı ezan sesiyle çalsın.

ütopik bir istek biliyorum. ama istiyorum bu referandumu. isteyenin bir yüzü işte.

peşin: küfür etmeyin. günah.
ilaveten imam referandumu da vardır ki bu da imam hatip okullarında ses eğitiminin de bir an önce başaması gerektiğine delalettir.

edit: imam ezan okumaz müezzin okur diyecek arkadaslara şimdiden selam ederim.

(bkz: süpaneke amin)
Göt + element meselesi. Okullara ne gerek var canım her köşe başında internet kafe. sınav başvuraları falan herşey interektif ortamda gerçekleştirilebiliyor. Her istediğin bilgiyi internet ortamında bulabiliyorsun. Okullara ne gerek var. Hersene bir sürü kılık kıyafet parası , kırtasiye masrafı , servis masrafı , masraf , masraf , masraf. Tüm bu harcamalar kapitalizme hizmet ediyor. Kapatalım eğitim öğretim kurumlarını. En azından uygulamalı eğitim veren meslek okulları ve üniversiteler kalabilir.
babasının melek olmadıgı aşikar bünye istegi.
(bkz: recm referandumu)